ЗАЩО ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ НЕ ВЗЕ ПРОКУРОР АСЯ ПЕТРОВА В ХОЛАНДИЯ

 

Заместник главният прокурор Ася Петрова, която е прокурор по делото „килъри” заяви по БНТ, че по времето на процеса срещу „килърите” е имало опити за политизиране на казуса. Прокурор Ася Петрова каза още, че постановеният съдебен акт на Варненския апелативен съд по делото „Килърите” на втора инстанция е безспорен успех за прокуратурата и този акт сам по себе си давал отговор на опитите за политизиране на делото.

Политическите свръзки с правосъдната система са коварна тема. Както е известно не друг, а бившият вътрешен министър на МВР и председател по онова време на партия ГЕРБ Цветан Цветанов заведе НЕЗАВИСИМАТА представителка на прокуратурата прокурор Ася Петрова в САЩ, където тя стоя с него близо месец.

Безспорните и уникални професионални качества на прокурор Ася Петрова очевидно са били забелязани от ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ, КОЯТО ПО ПРЕЗУМЦИЯ НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА КАСАНИЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН КЪМ ПРОКУРАТУРАТА С ИЗЯВЕНА БЛИЗОСТ.

След приключване на делото „килъри” на първа инстанция в Шумен, не друг, а изпълнителната власт, управлявана от партия ГЕРБ, назначи съпругата на съдия Димчо Луков като експерт към Областна управа в Шумен, а синът на съдията като експерт в Областна управа – Варна, което няма как да стане без политически протекции.

АФЕРА счита, че решението на сегашният вътрешен министър Цветлин Йовчев, който предприе посещение в Холандия за среща с шефа на Европол да не вземе със себе си прокурор Ася Петрова, е непростима грешка. Още повече, че тя има опит с докосване до толкова „спец” хора като „партньорите” на Цветанов от САЩ.

Afera.bg

Source Article from http://afera.bg/pozitsia/57760.html