ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР СОТИР ЦАЦАРОВ ПОГВА СЪС СПЕЦЕКИП ПРОДАЖНИ МАГИСТРАТИ

 

Главният прокурор Сотир Цацаров пуска спецекип от обвинители и агенти на ДАНС по следите на продажни магистрати. Цацаров заявява това в интервю за в. Труд, което ще бъде отпечатано във вестника на 2 януари 2014 година. Всички проверки и разследвания по сигнали за престъпления, извършени от съдии, прокурори и следователи, са възложени на ново самостоятелно специализирано звено, обявява Цацаров.

Трима представители на държавното обвинение и служители от отдел “Противодействие на корупцията в съдебната система” на агенцията по сигурността поемат делата срещу хората с тоги, които са погазили закона. Спецекипът е базиран извън Съдебната палата от октомври и е подчинен само на главния и на софийския градски прокурор. Към него след Нова година ще се присъединят и трима следователи. 

“Не крия, че гледам на спецзвеното като на модел, който следва да докаже своята ефективност”, коментирал обвинител №1.

АФЕРА призовава „новото спец.звено” да се зарови в разследванията на сайта и да разчепка „ювелирната” дейност на варненски „мега” прокурори, които години наред бяха ПОКРИТИ от бездействието на бившия главен прокурор Борис Велчев.

Afera.bg

Source Article from http://afera.bg/reporter/54178.html