БОГОМИЛ БОНЕВ: УВАЖЕНИЕТО КЪМ БИЗНЕСА ДВИЖИ ИКОНОМИКАТА. ТОВА, А НЕ ТЪПАТА ДЪРЖАВА, ДОРИ ДА Е УПРАВЛЯВАНА ОТ „ВАШИ” ХОРА.

 

Имам много приятели (нови) във ФБ, за които не съм подозирал колко стойностни хора са. И някои от тях искат подобни данъци у нас /”Франция с данък от 75% за годишни доходи над 1 млн. евро”/. Даже Станишев реши да се прави на популист. Съжалявам, приятели, подобно гламаво разбиране на процесите ще ни раздели по-бързо, отколкото разделението с ръбистите от последния ден и жожетата. И не си мислете, че имам подобни доходи та да ги защитавам от данъци. Де да беше! Просто това движи икономиката – уважението към бизнеса. Това, а не тъпата държава, дори да е управлявана от “ваши” хора.

Гордиевият възел при Боко беше невръщането на ДДС. Но порочната практика от времето на Муравей Радев – да не се връща този кредит, ако по веригата друг е направил нарушение – това си остава проблем за бизнеса. Статистиката за приложението на плоския данък не върши работа, щом няма как с магическа пръчка да подобрим съдебната система и събираемостта.

И, повярвайте, само ляв популизъм може да откаже по-уредени държави от нашата да се лишат от приходите при плосък данък. Тук веднага опираме до данъчната амнистия. Която само нашата смотана държава отказа да направи. Много са близки темите, но весело посрещане на Нова година.

Богомил Бонев

бивш вътрешен министър

Source Article from http://afera.bg/pozitsia/54174.html