НАГЪЛ ЛЪЖЕЦО, ОГНЯН СТЕФАНОВ, МИШКА ЛИ СИ И ИМАШ ЛИ ДУПЕ ДА НАРЕЧЕШ В ПРАВ ТЕКСТ „АФЕРА” – „ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ НА „КИЛЪРИТЕ”?!

 

Журналистът Огнян Стефанов, който преди време призова сайта АФЕРА да бъде санкциониран и едва ли не незабавно забранен от главния прокурор Сотир Цацаров, защото не му хареса разследване на АФЕРА как любимите му „черно-дупкаджии от ГДБОП”, по израза на зам-главния прокурор Борислав Сарафов, уговаряха затворник да натопи Маджо, че е поръчал убийството на Емил Кюлев на Петър Стоянов – Сумиста, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НАГЛО И ЦИНИЧНО ЛЪЖЕ, визирайки сайта АФЕРА, но „мъжеството” му да се крие зад тоталните манипулации на прокурор Ася Петрова и бопаджиите, стигна дотам, да не назове поименно сайта. Чакаме го да го направи и тогава свят ще му се завие от искове и дела!

Скрупольозната усърдност на Огнян Стефанов да пере „имиджа” на любимата прокурорка на Цветан Цветанов – Ася Петрова, както и на една от най-зловещите фигури в ГДБОП – Валентин Цоновски, както и фалшивото му хленчене на тема „ах, жертвите”, преминава границите на нормалността.

Журналистът Огнян Стефанов, който преди време призова сайта АФЕРА да бъде санкциониран и едва ли не незабавно забранен от главния прокурор Сотир Цацаров, защото не му хареса разследване на АФЕРА как любимите му „черно-дупкаджии от ГДБОП”, по израза на зам-главния прокурор Борислав Сарафов, уговаряха затворник да натопи Маджо, че е поръчал убийството на Емил Кюлев на Петър Стоянов – Сумиста, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НАГЛО И ЦИНИЧНО ЛЪЖЕ, визирайки сайта АФЕРА, но „мъжеството” му да се крие зад тоталните манипулации на прокурор Ася Петрова и бопаджиите, стигна дотам, да не назове поименно сайта.

Огнян Стефанов е публикувал право на отговор на един от обвиняемите по делото „килъри” Георги Вълев, свързано с публикация в сайта на Стефанов, в която Вълев е посочен като подготвящ покушение от затвора над ….ах, милата прокурор Ася Петрова. Невъобразима глупост, впрочем.

Вместо да публикува правото на отговор едно към едно, както това повелява журналистическата етика, Огнян Стефанов използва писмото на Георги Вълев, за да МАНИПУЛИРА, ЛЪЖЕ И РАЗДАВА КВАЛИФИКАЦИИ, очевидно изгодни на менторите му прокурор Ася Петрова, Валентин Цоновски и вся остальная…

На всичкото отгоре, докато бълва циничните си лъжи, в сянка същият Огнян Стефанов хленчи и моли точно адвоката на „килъра” Георги Вълев – Лъчезар Таков да му помогнел по дела, заведени срещу Стефанов. Таков му е препоръчал свой колега от кантората си, за да му съдейства.

След поредното манипулативно, представено за „достоверно” словоблудство на Огнян Стефанов обаче, на журналиста ще му се наложи вече да търси адвокат, който да застане срещу Лъчезар Таков, защото срещу Стефанов точно Таков завежда дело след последната му поръчкова публикация.

След публикувания текст – право на отговор на „килъра” Георги Вълев:

Право на отговор на статия от 08.11.2013г.: “Готвено покушение над зам.-  главен прокурор от затвора” Кой поръча Ася Петрова

 Според статията на Огнян Стефанов, във Frognews.bg, Георги Вълев бил поръчал Ася Петрова от Бургаския затвор.

         Става въпрос за не коя да е, а заместничката на Главния прокурор на Република България, Сотир Цацаров. От статията става ясно за каква точно поръчка иде реч. Ами, аджеба, най-елементарното изискване на журналистическата и общочовешка етика е, след като твърдиш нещо, да го подплатиш с имена и доказателства в подкрепа на твърдението си. Смятам го дори за обидно, да обяснявам това на някой, който се занимава с журналистика. А за коментар на ответната страна, въобще не става дума.

          В противен случай, когато не бъдат представени на читателите никакви факти и обстоятелства, това твърдение е клевета. Според НК, това е престъпление от частен характер, а авторът на клеветата носи съответната отговорност за това, че си е позволил да оклеветява.

          До настоящия момент, след направена проверка, се установи, че в нито една прокуратура в страната не е заведена преписка за предварителна проверка на такъв случай, нито има подаден сигнал или жалба във връзка с такъв случай в полицията и прокуратурата в цялата страна, както и до настоящия момент. Георги Вълев не е разпитван в такава връзка, което безспорно е показателно за едно – че статията от 08.11.2013г., е клевета.

           Едва ли някой би приел за нормално, в случай, че е имало поне някакви данни в тази насока, да не бъдат предприети никакви действия от съответните ограни?!? Все пак, според статията нали става въпрос за заместника на Главния прокурор?!?

           След тази статия аз силно се надявам прокуратурата да се е самосезирала и да е направила проверка, тъй като обвинението е много сериозно и тежко. А в случай, че не го направи,  ще е показателно за това, че някой /или някои/ и нещо олекват или са си леки изначало и не са достойни дори за прокурорско внимание.

            Ако не са го направили, ще ги призова все пак да се самосезират, защото много държа резултатът от тази проверка, да бъде публикуван към правото на отговор в същия сайт.

            Освен, че няма данни и доказателства в тази насока и житейски не е оправдано, Вълев да поръчва Ася Петрова. Ами той не е нито генерал, нито висш полицай, нито височайша особа във властта…?!?

              Публикацията е жалък опит в навечерието на процеса пред АС-Варна, да се повдигне поувехналият имидж на г-жа Ася Петрова, представяйки я за обект на престъпно посегателство от страна на подсъдимите по делото.

              Целта е многопластова – от една страна да се представи А. Петрова като героиня, каквато тя не е. От друга страна е елементарен опит за повлияване на общественото мнение, в посока, че подсъдимите са правилно осъдени като общественоопасни лица. Те, видите ли, са толкова опасни, жестоки и непоправими, че посягат дори и на зам.-главния прокурор. На трето място – оказване въздействие върху съдебния състав. На четвърто място, целта е пряко да бъда очернен аз. Мога само да кажа, че този опит сочи за това, колко неуверена е г-жа Петрова по отношение на доказаността на обвинението спрямо мен като подбудител.

               Налага се един единствен извод, който изключва по несъмнен начин останалите и той е, че автор на сигнала срещу А. Петрова, е самата А. Петрова.

               Интересно е как единствено Вашата медия е получила информация за този сигнал. Вероятно поради изразената позиция в подкрепа на действията на г-н Цветанов, А. Петрова, Цоновски по това дело – действия, които категорично излизат извън рамките на закона.

               Държа правото си на отговор да бъде 2 дни на първа страница, колкото беше и статията на Огнян Стефанов “Готвено покушение над зам.-главен прокурор от затвора” от 08.11.2013г.

 19.11.2013     Подпис:

Варна – затвор                                                       /Георги Вълев/”

 Огнян Стефанов в коментар атакува сайта АФЕРА като „официален сайт на „килърите”, само защото точно АФЕРА ЕДИНСТВЕНА публикува СРС от делото „килъри”, които посочват БРУТАЛНО, ПРЕСТЪПНО И БЕЗОБРАЗНО УГОВАРЯНЕ НА СВИДЕТЕЛСКИ ПОКАЗАНИЯ ОТ СТРАНА НА СВЕТЛИН ИВАНОВ – БЛИЗНАКА И БОЯН ДЖАМАЛОВ!

Ето част от писанията на Огнян Стефанов /б.р. – черния курсив е на АФЕРА/: 

 „….Между другото, любопитни слухове свързват името на Вълев и с поръчани публикации в две конкретни медии, които трябва да дискредитират определени лица, ангажирани в процеса “Килърите”. Май за телефонни разговори става въпрос, в които са давани конкретни указания. Говори се също, че наклеветените лица ще съдят въпросните издания. Но не е наша работа да се ровим в слухове, освен ако не бъдем принудени.

…. Апропо, поредна лъжлива публикация лъсна в “официалния” сайт на “Килърите”. Тя “съдържа” СРС-та, които уж онагледяват как комисар Валентин Цоновски уговаря затворника Светлин Иванов – Близнака да свидетелства по делото. Щеше да е наистина много страшно, ако не беше толкова глупаво и фалшиво. Нито ред от шарматния текст не е верен. По простата причина, че Цоновски никога не се е срещал с Близнака във Варненския затвор. Който не вярва, да провери Книгата за посещения.

Не съществува  и нито едно от описаните мероприятия, освен във въображението на хора, обслужващи “Килърите”….”

ОЧЕВАДНО Е, че „разбирачът” по делото „килъри” – „Академика” – Огнян Стефанов хабер няма и какви СРС-та има по самото дело. Надлежно разсекретени, впрочем, от самия му любим бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.

АФЕРА никога не е писала лъжи, за разлика от Огнян Стефанов.

Тъпоумният му „довод”, че такива СРС нямало и били измислени от нас, защото Цоновски не бил никога записван в „книгата за посещения” в следствения арест, говори единствено, че „разследващият журналист” Огнян Стефанов НЯМА ХАБЕР НЕ САМО ОТ РАЗСЛЕДВАЩА, НО И ИЗОБЩО ОТ ЖУРНАЛИСТИКА.

Цоновски естествено не записван в книгата за посещения, когато шета из арестите. Нито пък, който и да е от бопаджиите и “мега” прокурорките – особено, когато влизат там, за да правят сделки и договорки.

СРС-ТАТА ОБАЧЕ СЪЩЕСТВУВАТ ПО ДЕЛОТО „КИЛЪРИ” И ТОВА, КОЕТО ИЗВАДИ АФЕРА НА БЯЛ СВЯТ Е ЕДВА ЕДИН МИКРОН ОТ БЕЗОБРАЗИЯТА, ЗАПИСАНИ ЧРЕЗ СПЕЦИАЛНИ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ СРЕДСТВА.

АФЕРА никога не е спирала, никога не се е страхувала и няма да спре да вади на показ престъпните методи на прокурори и ченгета, които първо си рисуват „мишените” и после скалъпват доказателства, за да се издигнат в очите слепите, че са преборили тежката организирана престъпност.

За разлика от Стефанов, ние никога не сме лъгали „жертвите”, че измислените от Цветанов, Борисов, Флоров и Цоновски „палачи” са точно техните душмани.

Що се отнася до това, че сайта АФЕРА е определен от лице като Огнян Стефанов като „официален сайт на „килърите” и че са ни поръчвани публикации, с омерзение ще кажем не само на Огнян Стефанов – кой с какви пари и поръчки разполага се вижда ясно и точно. На кого са налети пари се вижда толкова ясно, че и сайта на Огнян Стефанов не може да го скрие, защото парите там лъщят.

Войната, която се води срещу АФЕРА от определени „журналисти”, поставени в сто кавички, активирани от служби, предишна „академична битност” и мръсни взаимовръзки, е безпрецедентна. Уговарят се лица да завеждат ежедневни искове срещу АФЕРА като за това им се наливат пари, а целта е с подобни „мероприятия” да ни смачкат.

Сбъркали са адреса обаче.

Аз нямам нито техните пари, нито мръснишката им услужливост да лъжат нагло и по поръчка.

Истината е моят щит и закрила.

Веселина Томова

 

 

 

 

 

 

Source Article from http://afera.bg/mishena/52966.html