РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ И СЪПРУГАТА МУ УРЕДИЛИ БРАТА НА МЕГЛЕНА КУНЕВА С ЖИЛИЩЕ

 

Росен Плевнелиев и съпругата му Юлияна са уредили брата на Меглена Кунева – Николай, с жилище от близо 100 квадрата. Трансферът е станал под формата на покупко-продажба, но на цена от 0 лева – т.е. Николай Кунев го е получил даром, показва проверка на „Телеграф” в имотния регистър. Сделката разбива на пух и прах паническите опити на Кунева да скрие зависимостта си от кръга около Иво Прокопиев и Росен Плевнелиев. Покупката реално доказва, че тя и хората около нея са обвързани не само политически, но и подозрително лично с този кръг.

Т.нар. покупко-продажба е била осъществена през 2002 г., когато президентът все още е бил само бизнесмен, но вече оплетен в офшорни схеми за милиони. Николай Кунев пък, който е 10 години по-малък от Меглена Кунева и в момента фигурира в три фирми, свързани със строителството, тогава все още е съдружник само в дружество, занимаващо се с търговия на едро. За сметка на това сестра му по това време вече е министър по европейските въпроси.

Според данните в имотния регистър на 24 юни 2002 г. Росен и Юлияна Плевнелиеви сключват с него договор за покупко-продажба, по силата на който братът на бившата ни еврокомисарка и настоящ лидер на Движение „България на гражданите” получава жилище от 95 квадрата в столичния квартал „Лозенец” срещу цифром и словом нула лева. Сделката включва и 385 кв.м дворно място. Любопитното е, че по-малко от година след това – на 27 март 2003 г., Кунев дава половината от същия имот на друг бизнесмен – Иво Витанов. Сделката отново върви в имотния регистър под графа „покупко-продажба”, но пак е за 0 лева. За сметка на това две години по-късно Николай сключва с Витанов договорна ипотека за имота, срещу което получава кредит от него. Договорът е на стойност 100 000 лева. Заличен е година по-късно, пише още в. Телеграф.

Afera.bg

 

Source Article from http://afera.bg/skandalno/52922.html