ПРОЧЕТЕТЕ ПОТРЕСАВАЩОТО ПОСТАНОВЛЕНИЕ НА СОФИЙСКА ГРАДСКА ПРОКУРАТУРА, СПОРЕД КОЯТО ЦВЕТАНОВ НЕ Е ИЗВЪРШИЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО СЛУЧАЯ „ГОРНА ОРЯХОВИЦА”

 

АФЕРА се сдоби с потресното постановление на СГП, с което Цветан Цветанов бе измъкнат чист и невинен по случая „Горна Оряховица”. Междувременно адвокатът Николай Хаджигенов също е публикувал това срамно постановление на блога си с коментара:

„p.s. 2 Това да се ползваш от известна популярност си има и добрите страни, макар и твърде рядко. Току-що получих съобщение през пакистанско прокси, към което беше прикачено Постановлението на СГП, с което приемат, че няма престъпление извършено от Цвинокио?

Не сме в състояние да обхванем наведнъж, тоз грандиозен, правен монумент и ще ни трябва време да го осмислим, НО ще ви обърнем внимание на няколко неща:

1. На стр.5 ЦЦ по искане на прокуратурата е декласифицирал информацията и е уведомил Комисията и прокуратурата? Чутовно, просто. Доколкото си спомняме, това може да направи само съда или Комисията.

2. Нямало престъпление по чл.145а НК (стр.7) защото търновската прокуратура дала пресконференция 30 минути по-рано? Явно в СГП не правят разлика между пресконференция и деяние извършено по ТВ. ЦЦ чете СРС-та от трибуната на НС, квалифицирайки лекарите, като убийци!!!!! т.е. осъществи напълно състава на чл.145а

3.СГП явно не са чували, че съществува и чл. 357 НК: Който разгласи информация, представляваща държавна тайна, която му е била поверена или станала известна по служба или работа, както и този, който разгласи такава информация, като съзнава, че от това може да последват вреди за интересите на Република България, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с лишаване от свобода до пет години.”


 

afera.bg

Source Article from http://afera.bg/mishena/52904.html