Безхаберието на меверейците има конкуренция само на едно място – в ДАНС. Аферата „Сертов“ показа, че тази служба на практика не съществува

Публикувано на 14.12.2014 / 18:40

МВР ДАНСМеверейците „обърнаха резбата“ за Петко Сертов. Пласират внушения за „инсценировка за закрила от покушение“
Когато час след новината на БНТ и БНР за „изчезването“ на Петко Сертов, реднахме невинни словца за връзката му с бизнес кръг около банка във Виена, през която са минавали милионни транзакции за мегапроекта Южен поток“, не забравихме лекинко да боднем и версията за „инсценировка“. Първо, защото е задължителна, а ченгетата вече работеха по нея, независимо, че за разлика от други случаи, когато са тръбели, сега мълчаха. Второ, защото, разбира се, е „хуманна“. Мълчанието на ченгетата беше и роличка – колко сме оперативни един вид. Колкото преиграно си траеха за тази версия, толкова натрапчиво сега я налагат.

От първия момент телефоните, свързани с П.С. са „на контрол“. „Разследващите си сътрудничат добре със съпругата на изчезналия бивш шеф на ДАНС. Силно се надявам г-н Сертов да е жив и здрав.“, заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. Означава ли това „добро сътрудничество“, че разследващите подозират съпругата на „г-н Сертов“, че знае повече, отколкото казва?! Означава ли това, че меверейците са се добрали до обаждане от „третия телефон“ на П.С. чрез бивш високопоставен служител на ДАНС? Означава ли „надеждата“ на министъра, че меверейците са пласирали версията за Галевите, за да дадат знак на извеждащата служба, че са наясно с играта?
Или настървеното закъсняло пласиране на внушенията за „инсценировка“ е заради очеизвадния провал на МВР да открие следите на П.С. в България – слънцето в събота и неделя грее сякаш е Видовден, пардон. Хеликоптерът си лети, лети, лети и нищо. Безхаберието на меверейците има конкуренция само на едно място – в ДАНС. Излишно е да махат Владимир Писанчев. Аферата „Сертов“ показа, че тази служба на практика не съществува. Дансаджиите били „проспали“ аферата „КТБ“, леле, леле. Тези са толкова невчасови, че трябва да се молят ИДИЛ, пак пардон за гаргарата, да не вдигне Ахмед Доган със Сарая барабар и да го отнесе нейде.
Шегичка за разведряване на атмосферата през уикенда след преиграно гробовната физиономия на Веселин Вучков в ефира на най-гледаното телевидение. От понеделник меверейците ще играят друга игра – няма случай „Сертов“, забравете, че да не се сърдят „колегите“. Няма и случай „Галеви“, както и случай „Таки“. За следващия уикенд, ако Сертов не се обади на мадам М.М. от централата на „Мосад“ в Тел Авив, от базата на „Няма такава агенция“ (NSA), от явочна квартира на MIT, меверейците са приготвили поредното претопляне на медийната баничка за „аналогията“ с Мето Илиенски.

www.bgsniper.com

 

Source Article from http://afera.bg/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%85%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BA.html