Браво, Велизаре! Велизар Енчев напусна парламентарната група на „Патриотичния фронт”!

Публикувано на 30.11.2014 / 17:41

Велизар ЕнчевПатриотичния фронт е изцяло на килимчето пред ГЕРБ и Реформаторския блок, заяви Велизар Енчев в предаването на Сашо Диков по Нова телевизия. В студиото Енчев показа декларация, с която напуска парламентарната група на „Патриотичния фронт”, поради „дълбоки различия”, и я подписа.

Велизар Енчев каза, че партията ПФ тотално е подменила вота на избирателите и даде пример с обсъждане в групата по казуса с тефтерчетата на Филип Златанов, когато един от депутатите „патриоти” защитил … Цветан Цветанов!
Велизар Енчев каза, че депутатите от ПФ са научили едва при гласуването в пленарна зала, че Слави Бинев е бил предложен за шеф на комисията по култура и медии. Това показва тоталния диктат и задкулисие от страна на Валери Симеонов и Каракачанов.
Енчев каза, че в групата им нищо не се обсъждало, каквото кажел Валери Симеонов това ставало. Не е било обсъдено и гласуването за „зловещия избор“ на Цветан Цветанов като член на комисията по контрол върху СРС.
Велизар Енчев разгроми Валери Симеонов като посочи негово изявление по Нова тв, в което казва, че били важни програмите, а не „човечетата”, а по-късно персонално атакувал назначаването на зам-областния управител на столицата, заради задкулисни договорки. Патриотичния фронт е обвързан в коалиция с ГЕРБ и Реформаторския блок, което не приемам и е против онова, заради което ни избраха хората, заяви Велизар Енчев. Енчев каза още, че Валери Симеонов открито уговарял депутатите си да подкрепят добива на шистов газ, а това говори за определени зависимости. Енчев категорично заяви, че няма намерение да се кандидатира за председател на ПФ, но в партията бушува буря, тъй като структурите са омерзени от поведението на Валери Симеонов. „Това, което стана с нашата партия е особено срамно. До последния момент не вярвах, че Валери Симеонов ще се прегърне с Бойко Борисов. Тези хора зависими ли са, зомбирани ли са, защо толкова лесно предават избирателите си?!“, завърши Велизар Енчев.

afera.bg

Колаж: Иво Ангелов, „Сила“

Source Article from http://afera.bg/%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B5-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%80-%D0%B5%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0.html