СНИМКАТА. ЦАЦАРОВ. ЛЪЖАТА, ЧЕ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ЗАДКУЛИСНИТЕ ЛАПАЧИ ОТ КТБ. ШУБЕТО ДА НЕ ТЕ ОЛАЙНЯВАТ ЖЪЛТАКАВИТЕ

Публикувано на 30.10.2014 / 23:25

Делян Пеевски и Ивайло Крачунов - ПикСнимката е на главния редактор – наемник на лицето Недялко Недялков, собственик на жълтакавия сайт Пик – Ивайло Крачунов, заедно с Делян Пеевски. Сайтът Пик изобщо, ама изобщо никога не е имал нещо общо с Пеевски. Фукнята е заради честване на две години от пускането на жълтата медия, която издава и жълт вестник вече със същото заглавие, вестник, който изобщо, ама изобщо няма нищо общо с Делян Пеевски.

Цацаров пред в. Преса:
Дупката в Корпоративна търговска банка /КТБ/ в размер на 4,2 милиарда лева е свидетелство за безстопанственост и присвоявания, извършени пред благосклонния поглед на висши длъжностни лица, които е следвало да осъществяват банков надзор.
Нужен ли е друг коментар освен например съобщението на БНБ от 22 октомври, че според одиторските фирми необходимостта от обезценки на активи на банката е в общ размер на 4 млрд. 222 млн. лева? Или че коефициентът на покритие на кредитния портфейл на банката с валидни обезпечения е около 13%? Пак там се говори за „порочни бизнес практики, които са извършвани чрез сложни операции, целящи прикриване на същността на сделки и трансакции“. Преведено на езика на наказателното право, това са безстопанственост и присвоявания, извършени пред благосклонния поглед на висши длъжностни лица, които е следвало да осъществяват банков надзор.
Нима очаквате от обвиняеми лица да охарактеризират докладите като обективни? Мисля, че някой от тях ги нарече даже „фарс“. Кои са реалните резултати – изнесените сега или тези в захаросаните доклади от надзорни инспекции на „Банков надзор“ в БНБ?“
Не трябва всички проблеми да се преписват на периода, в който банката е била поставена под специален надзор и да се създава впечатление, че преди това КТБ е била просперираща. Тя е била просперираща за един или няколко човека, защото е обслужвала перфектно целите им и схемите на финансиране, в които са участвали.
За разследващите не се открива нищо ново – тази картина бе известна за нас. Разликата сега е, че се потвърждава публично от три компании с международен опит и авторитет в такива одити и някак си вече не издържа тезата, че прокуратурата съзнателно изкривява истината. Най-важният проблем обаче остава – вложителите. Той не може да бъде подминат – хората и техните влогове. Дискусията на тази тема в парламента е обнадеждаваща”.
„КТБ е била просперираща за един или няколко човека, защото е обслужвала перфектно целите им и схемите на финансиране, в които са участвали.” – повтаряме пак Цацаров.
Задкулисните лапачи НИКОГА няма да бъдат разкрити. Пеевски и компания ще бъдат „изпрани”. Както бе „изпран” и Бойко Борисов. Включително и в медиите, които изобщо, ама изобщо нямат нищо общо с Пеевски.
Шубето да не те олайняват жълтакавите – в „протоколно” поздравително писмо до сайта, който изобщо, ама изобщо няма нищо с Пеевски, подписано от главния прокурор Сотир Цацаров:

Сотир ЦацаровФукането с всичко това е пласиране на знак към прокурори, съдии, политици и властници – когато вървите по нашата гайда, няма да бъдете олайнявени.
Толкова.
Afera.bg

П.П. На вниманието на онези, които правят съдебна експертиза на „експресивния ми език“ – думата „олайнавяване“ е заимствана от речника на Васил Левски.

 

Source Article from http://afera.bg/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%86%D0%B0%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%87%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D1%8F%D0%B7%D0%B0%D1%82.html