Бареков: Безумие е осъденият Цветанов да е следващият вътрешен министър! А ГДБОП на уличения в корупция Флоров да бъде възстановен!

Идеята на Борисов да представя управленската програма на ГЕРБ на тема  „Сигурност“ пред Румен Петков, Йордан Соколов и Яне Янев, явно търсейки  тяхното одобрение, е сериозна заявка за връщането на сталинизацията в  МВР. Тази програма е писана от Атанас Атанасов, Станимир Флоров и Цветан  Цветанов, които са символ на беззаконието, полицейското насилие, репресиите и корупция. Сега същите тези хора, които използваха вътрешното министерство като лична охранителна фирма, се канят да яхнат  МВР и отново безконтролно да подслушват журналисти, общественици и  политици“.

Това заяви лидерът на „България без цензура“ и зам.-председател на групата на ЕКР в Еропарлеманта Николай Бареков по повод изказванията на Борисов по време на организираната от ГЕРБ кръгла маса на тема „Сигурност“.

„Не е за вярване, че осъденият Цветан Цветанов отново е номиниран за вътрешен министър и вицепремиер. Безумие е позорно уволнения министър на вътрешните работи Румен Петков от времето на Тройната коалиция да ти е рецензент. Нелепо е уличеният за рекет и корупция бивш шеф на ГДБОП

Станимир Флоров да бъде отново върнат в системата за сигурност и да има властта да разполага с човешките права и свободи“, категоричен е лидерът на ББЦ.

Във връзка с обидните квалификации от страна на Борисов срещу агента,  който е информатор в разпространения документ за връзките му с  наркоканалите от 90-те години, Бареков заяви: „Недопустимо е да обиждаш  висококвалифицирани и високопоставени агенти, които са работили в полза на националната сигурност и да ги назоваваш с обидни епитети. Това е  позорно за апарата на МВР и показва неистов страх на мутрата и криминал  Борисов. Добре знам къде е Венецуела, защото имам отличен по география, само че за разлика от Буда я свързвам с Уго Чавес, а не с бял прах на  бучки“.

Afera.bg

 

 

Source Article from http://afera.bg/reporter/66097.html