И „МИХАЛКОВО” ВЪЗРОПТА СРЕЩУ БЕЗОБРАЗИЯТА НА АГЕНЦИЯТА НА НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ!

 

Михалково” АД стана жертва на отвратителното боравене с т.нар. „журналистика” в лицето на агенцийката на Недялко Недялков. Оказа се, че сайтът на Недялков е откраднал публикация от друг сайт, написана преди … четири години, като само е сменил заглавието. След поредната демонстрация на „журналистически авторитет” на лицето Недялко Недялков, фирмата възропта срещу „Пик”.

 “Михалково” АД протестира срещу безотговорна статия на информационна агенция „ПИК”

Във връзка с публикувания на 28.10.2013 г. текст в информационна агенция„ПИК” – „ 8 марки минерална вода могат да ни отровят! Вижте кои са!” –в който манипулативно и некоректно се внушава на читателите, че 8 марки минерална вода в България могат да ни отровят, между които е изброена и натурална минерална вода „Михалково”, „Михалково“ АД държи да внесе следната яснота:


1. Изразяваме огромното си възмущение към тази безотговорна препратка, че изброените минерални води могат да ни „отровят”. Това, че информационна агенция „ПИК” публикува статия без автор, с безобразно и безобективно съдържание, ни навежда на определени размисли, една от които е: какво печели някой, който публикува лъжи за българското национално богатство –минералните води?

2. След като се свързахме с агенция „Пик” ни беше обърнато внимание, че тази статия е препечатка от е-вестник.

3. След като се свързахме с е-вестник ни беше обяснено, че последният път,когато те са публикували статия за минералните води е на 31.08.2009 г. „13минерални води с опасно много флуорид. Четете етикета” с автор Светослава Банчева. Тогава сме коментирали и тази безотговорна статия.

4. Установяваме, че агенция „Пик” просто променя заглавието на статията/внушава страх и ужас към българските минерални води/, а съдържанието не е променено /излишен труд/.

Няма как да не сме разочаровани от толкова много безотговорност. Всеки български производител влага огромни усилия, за да изгради позитивен имидж на своята продукция. Създава работни места. Създава перспективи.

ТПК „Михалково“ има над 70 годишна история. За минерална вода „Михалково”доц. д-р Лидия Владева казва: „Няма да е преувеличено, ако кажем, че минералната вода от Михалково е една уникална вода, с ценни съставки,показатели и свойства, с аналози сред известните европейски марки бутилирани минерални води”. В качеството си на производител на газирана минерална вода и на изворна вода, изследвана ежедневно лабораторно с грижа за потребителите, с всички необходими сертификати за качество-International Food Standarts (IFS), ISO 9001:2008, категорично опровергаваме внушенията за „опасност”. Напротив, водата има изключителни лечебни свойства!

ТПК „Михалково” притежава концесия за водоползване на находище “Михалково”,с. Михалково, община Девин, със сондажи 1аВП и 1 ВКП, от които се бутилира минерална вода Михалково с пълноценно съдържание на свободен въглероден двуокис. Водата извира от 70 метра дълбочина с температура 24,5°С в екологично чист регион в Западните Родопи и притежава множество лечебно-профилактични свойства. Тя е единствената естествено газирана минерална вода у нас и на Балканите, както и една от малкото минерални води в Европа, които се добиват в естествено газирано състояние. Благоприятна е за лечение на заболявания на сърдечно-съдовата, храносмилателната, нервната система и на ендокринно-обменни заболявания. На етикета е указано съдържанието на флуорид и че не е подходяща за всекидневна употреба от ДЕЦА под 7 годишна възраст. Внушението, че е опасна за всекидневна употреба от всички над тази възраст, е погрешно и некоректно!

Накрая бихме искали да подчертаем, че всяко разпалване на нелоялна конкуренция, „удари под кръста”, манипулации, внушения и интригантстване,не може да бъде от полза на тези, които са техните автори!

Убедени сме, че респектът и уважението към конкуренцията ще даде възможност на авторите на такъв тип статии да не разпиляват енергията си за „черенPR”, а да създават положително отношение към българското производство.

За информация от всякакъв характер винаги съм на разположение:

Димитър Дългъчев
Управител
„Михалково“ АД
tpk@mihalkovo.com

 

Source Article from http://afera.bg/pozitsia/51444.html