БАРЕКОВ РАЗПОЛАГА ШАТРАТА НА „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА” ПРЕД ПРЕЗИДЕНСТВОТО

 

На 31 октомври 2013 г. (четвъртък) в 13 ч. лидера на гражданско движение “България без цензура”, Николай Бареков, ще направи първата си изява като политик. Пред Президенството на Република България ще бъде разположена и шатрата, която обиколи страната. В нея юристите на гражданското движение ще продължат в столицата да приемат сигнали както за нарушения и за корупция, така и административни и граждански казуси.

Кампанията “България без цензура” стартира на 16 септември в един от емблематичните градове у нас, Смолян и бе закрита вчера, 30 октомври в Петрич. За този период гражданското движение обиколи близо 20 града в България и даде възможност на хората да намерят път към разрешаване на административни и граждански казуси. “България без цензура” даде трибуна и на представителите на местните самоуправления и администрации, които отказват да печелят партийни дивиденти, а са готови да оказват помощ на съгражданите си. Сигналите на граждани се приемаха и обработваха от юристите и репортерите на движението в специално пригодена за целта шатра, която се разполагаше в центровете на градовете, дни преди участието на “България без цензура” в съответния град.

По време на кампанията в по-големите градове на страната бяха открити и офиси на “България без цензура”, където хората ще имат възможност и занапред да поставят своите проблеми, да получават консултации и помощ при разрешаването им. За малко повече от месец, “България без цензура” показа на обществото, че в градовете на България има хиляди неразрешени проблеми, касаещи техните жители, показа, че администрацията у нас е неработеща, даде гласност на сигнали за корупция.

Afera.bg

 

 

Source Article from http://afera.bg/reporter/51422.html