МВР И ДАНС ДА КАЖАТ ИМА ЛИ ЕКСШЕФЪТ НА ПОЛИЦИЯТА В БУРГАС МИЛЕН ДИМИТРОВ ПРЪСТ В СКАНДАЛА С ПИБ?

Има ли отстранения шеф на ОДМВР-Бургас Милен Димитров пръст в целенасочените опити за дестабилизация на банковата система, както лидерът на ДПС Лютви Местан определи смс и мейл атаката срещу крупни вложители на Първа Инвестиционна Банка? На тази тема очакваме отговор от вътрешния министър Цветлин Йовчев и от шефа на ДАНС Владимир Писанчев. Днес наши източници алармираха, че зад телефонния тормоз, извършен над видни бургазлии, стояла дългата ръка на дисциплинарно отстранения за корупци комисар Димитров, по прякор „Подлогата“.

Информаторите ни разказаха, че той бил разпоредил на верните си кучета в бургаското МВР – вр.и.д Калоян Калоянов и ченгетата от икономическа полиция Владимир Маринов (Владо Дебелия) и Кирил Кирязов, повече от седмица в частни разговори да оказват психологически натиск над крупните предприемачи, държащи авоарите си в ПИБ. При последвалата електронна атака пък висшите бургаски полицаи се ангажирали да направят „перде“ над телефонните номера и мейл адресите, от които са изпратени съобщенията в морската ни столица. Отлично осведомените ни източници допълниха, че ключова роля в мръснишката интрига имала и съпругата на Милен Димитров – Ивелина Нанчева. Бившата детска учителка от няколко години работи в ДАНС, а информацията за всичко, касаещо Бургас по дансаджийска линия течало като река към скандалния комисар. Задружното семейство поело ангажимент да пази телефонните „терористи“ от подслушване, срещу което, ако можем да се доверим на хората, изнесли информацията, са получили не лоши хонорари.

Мотивът на Милен Димитров и приближените му полицаи да се въвлекат в банковия скандал бил Николай Филипов. Маститият пристанищен собственик и контрабандист на горива (както го наричат някои от пишещите ни събратя) е в дългогодишен остър конфликт с ПИБ. Не отдавна банката придоби предприятието „Бургаски корабостроителници“ заради дългове на бившия им собственик. Пристанище „Европа Южен кей Л“, което е на територията на корабостроителниците, се стопанисва от Филипов, а на негова територия се извършва крупна контрабанда на дизел и газьол, разкри в серия предавания Валя Ахчиева от предаването „Открито“ на БНТ. В свое интервю Филипов заяви, че ПИБ искали да му вземат пристанището, за да си обработват свои товари чрез притежаваните от тях „Хефти метълс“, а също и да разтоварват пропан бутан чрез дружеството „Булмаркет“. Филипов дори набеди Валя Ахчиева, че действа под диктовка на банката, която била неин спонсор. Той е сред най-заинтересованите от фалит на Първа инвестиционна, защото това му гарантира, че още дълго време необезпокоявано ще може да ползва пристанище „Европа“ за каквито дейности намери за добре.

Не случайно идеолозите на предстоящата банкова криза са се възползвали от услугите на бившия му бодигард и отстранен полицейски шеф Милен Димитров, се казва в информация, която ние като медия нямаме капацитет да потвърдим или отречем. В допълнение научихме, че от две седмици ежедневно иначе тежко болният от диабет и дискова херния (внезапно придобити след отстраняването му) Милен Димитров, ежедневно паркирал зад сградата на МВР-Бургас автомобил с черни стъкла и необезпокоявано привиквал на спявки наследника си Калоянов, Киро Кирязов и Владо Дебелия. За тримата в Бургас се говори, че също са корупционно зависими от Николай Филипов и са мотивирани да злоупотребяват със служебното си положение в негова угода. В подкрепа на тази теза идва новината, че Владимир Маринов е притежател на расов кон за 20 000 Евро и моторна шейна също на стойност, която меко казано не е по джоба на ченге от икономическа полиция.

За верността на тези данни също не претендираме, но настояваме те за бъдат установени по надлежен ред. Ето защо очакваме незабавен от господата Цветлин Йовчев и Владимир Писанчев незабавен отговор:

1.Дали са установявани и проверявани компютри и телефонни номера от регион Бургас, за които има данни за съпричастност към хакерската атака, извела хората пред клоновете на ПИБ в цялата страна?

2.Вярно ли е, че съпругата на Милен Димитров – Ивелина Нанчева е служител на ДАНС и ако „да“, то как ще гарантирате, че по „семейна“ линия не изтича информация за дисциплинарната проверка, която МВР извършва над Милен Димитров, както и за други дейности?

3.Можете ли да потвърдите или отречете, че наследникът на Милен Димитров в ОДМВР-Бургас – Калоян Калоянов, както и лицата Кирил Кирязов и Владимир Маринов са корупционно зависими от лица, чийто бизнес е на територията на обл. Бургас? Въпросът ни по-специално касае Николай Филипов, срещу когото гореспоменатите полицейски служители все още не са се самосезирали за контрабанда с горива, въпреки че по БНТ бяха излъчени повече от шокиращи разкрития, подплътени с документи и признания на длъжностни лица.

4.Ако се установи, че към днешна дата гореспоменатите полицейски служители все още приемат „оперативни заповеди“ от екс-директора и то на територията на ОДМВР-Бургас, ще се ангажирате ли те да получат съответните санкции?

Оставаме в очакване на отговора Ви!

http://alarmanews.com

 

Source Article from http://afera.bg/mishena/63985.html