СУПЕР СКАНДАЛ! ПРАВОСЪДНИЯТ МИНИСТЪР НАЯСНО ЛИ Е, ЧЕ НОВИЯТ ШЕФ НА ГД „ОХРАНА” Е ИЗПЪЛНЯВАЛ ПОЛИТИЧЕСКИ ПОРЪЧКИ НА ГЕРБ И ЦВЕТАНОВ?! КАКВИ – ВИЖТЕ!

 

Новият началник на ГД „Охрана” към Министерството на правосъдието се казва Г. Жеков и е избран преди три седмици с протекциите лично на Цветан Цветанов. Мотивите за да бъде подкрепен от бившето ръководство на държавата са няколко. Първият и най – важен мотив е, че той безпрекословно изпълняваше указанията на Валентин Цоновски и Ася Петрова да създава внушения за пред камерите и съответно пред обществото, че задържаните и обвиняемите по делото „ Килърите”, са „много опасни”. Това, той демонстрираше по време на процеса в Шумен, като отцепваше улици и района около съда и преминаваше с включени сирени през целия град, за да демонстрира колко е важно да се знае, че тези хора са наистина „ престъпници” нарочени от неговия ментор Цветан Цветанов.

По време на многобройните заседания по скалъпеното дело „ Килъри”, многократно Жеков беше привикван от В. Цоновски за да му нарежда, кой да бъде допускан в залата, кога да се изключат микрофоните от съдебната зала, които предаваха към залата с журналисти, за да не се чуе, как свидетелите се отказват от показанията си, как разказват че са били принуждавани да лъжат и подписват лъжливи показания, показваха доказателства за тези техни думи/ показанията на св. М. Койкова, св. Р. Димитров и много други/.

По нареждане на Ася Петрова, той не допускаше странични хора в залата с журналисти, неудобни журналисти, бяха стигнали до там, че Пресцентъра на МВР подготвяше материал, какво е станало по време на процеса, интерпретирано така, че да не се показва несъстоятелността на поддържаната от прокурорите хипотеза описана в обвинителния акт и го даваше на агенция „ Ф”, от където се препечатваше навсякъде.

Всичко това, допринесе и спомогна да се внуши лъжата, че тези хора са престъпници и без участието на този човек Г. Жеков, нямаше как да се случи.

Затова първият ни въпрос към министъра на Правосъдието е: Наясно ли е министър Златанова, че директор на ГД „ Охрана” е човек, изпълнявал политически поръчки от ГЕРБ и все още в изключително топли отношения с хора от тази партия?

Във връзка с професионалните качества на този човек, искаме да посочим, само някои факти и обстоятелства, а пък неговите шефове да разберат какъв човек е назначен за директор, на тази изключително  важна позиция. Да не забравяме, че тази дирекция се грижи за охраната на всички магистрати, защитени свидетели, разполага с информация за задържани лица / които са готови да свидетелстват срещу неговите покровители Бойко Борисов и Цв. Цветанов/ и т.н.

Тъй като ние знаем отговорите на тези въпроси, то призоваваме, той да отговори честно и почтено, тъй като са налице достатъчно доказателства за тях:

1. Инструктирани ли са по време на процеса” Килърите” в Шумен от В. Цоновски и други служители на МВР и ГДБОП / като Л. Христов – бивш шеф на ОД МВР – гр. Шумен, в момента депутат от ГЕРБ / ?

2. Допускал ли е преди, по време и след разпитите на свидетели, служители на ГДБОП и МВР да са в постоянен контакт с тях в сградата на Шуменския съд?

3. Давани ли са му инструкции в периода 14-23.10.2013г. от Любомир Христов- сегашен депутат от ГЕРБ, прокурор Ася Петрова, прокурор Стефка Якимова от АП- Варна? Провеждал ли е телефонни разговори с някои от тези лица?

4. Срещал ли се е със състава от Апелативен съд- Варна, който ще гледа делото?

5. Вярно ли е, че в продължение на 17 месеца, времето през което продължи фарса „ Килърите” , маршрута на конвоя беше винаги по едно и също трасе, като се променяше веднъж на шест месеца?

6. Вярно ли е че, за да може да си позволи това разхищение на средства на данъкоплатеца са се уговорили и скалъпели сигнал, че „ виждаш ли от източници в МВР, има данни, че се готви покушение или бягство, като такива сигнали са подавани периодично от ОД МВР- Шумен и ГДБОП, като сигналите са еднотипни и банкетни?

7 . Издавал ли е разпореждане „ устно”, когато се транспортират задържаните до затворите в страната / тъй като всички задържани са в 2-3 затвора/, да се прави демонстрация, че „ тези са много опасни” и да се внушава, че са „ обречени” ?

8. Обещавано ли му е кариерно израстване, „ако слуша”,  от кой и кога?

9. При конвоирането на Петър Стоянов до София на дело на СРС на 15. 12. 2011г. наредил ли е на конвоя да спре в тунела под моста на влизане в гр. София в кв. „ Сухата река” и да чака повече от 30 мин. , автомобил от Софийска дирекция да ги посрещне и ескортира до СРС? Кой му нареди всички конвоиращи / две коли/ , да стоят в тъмния тунел и да чакат? Знае ли се дали не е било подготвяно атентат срещу конвоя от среди близки до Б. Борисов и Цв. Цветанов.?

Можем още много въпроси да задаваме, но той е длъжен да даде отговори на хората, които са му се доверили, поверили този отговорен пост, ще спрем до тук, за сега.

Тъй като сегашното правителство тръби, че времето на „ калинките” и политическите назначения е свършило, то ние искаме отговори от Министерството на правосъдието.

Последният ни въпрос е към министъра на МВР: Кой и защо разпореди, с чия резолюция бяха ангажирани пет автомобила от ОД МВР – Варна да участва в този цирк на 22.10.2013г. когато подсъдими по въззивно дело се транспортираха до сградата на съда във Варна? Каква заплаха и кое наложи варненската общественост да става свидетел на този цирк и да търпи неудобството да се затварят улици?

Ако Шуменската общественост е свикнала да търпи комплексите на бившия си окръжен прокурор Ася Петрова, то Варна и нейната общественост няма да търпят своеволията на „калинките” на Ася Петрова и Стефка Якимова.

Марин Занков

 

 

 

 

Source Article from http://afera.bg/razsledvania/51396.html