СИГНАЛЪТ, ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ ПРЕНАСЯ ПАРИ С ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯ САМОЛЕТ ДО ЛИВАН, СТАРТИРА ОТ ЧОВЕК НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ

 

Наскоро парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси изпрати сигнал срещу Бойко Борисов на главния прокурор и до „Финансово разузнаване” в ДАНС, като бе оповестено, че сигналът е подробно аргументиран и съдържа множестно данни за корупция, изброени са и конкретни имена на служители на НСО, които могат да дадат обяснение за получаване на финансови средства по времето, когато Борисов е бил премиери за изнасяне на огромни финансови средства в различни банкови средства в Ливан. В сигнала е описан рекет над фирми и изнасяне на пари в ливански сметки. На 27 април 2013 година схемата описва Аднан Лидиянов, който е член на Съюза за стопанска инициатива и заедно с Алексей Петров подкрепя протеста срещу банковата система.

 

Пред LIVENEWS тогава Аднан Лидиянов казва дословно:

„Борисов е пренасял парите си в куфари, в правителствения самолет по време на посещение на българска делегация в Ливан, в която като представител на Съюза за стопанска инициатива, съм участвал и аз.”

Вчера пред Цветанка Ризова Бойко Борисов потвърди, че бил ходил в Ливан на официално посещение заедно с представители на бизнеса и така се оправда, че сигнала изпратен до ДАНС и прокуратурата не отговаря на истината.

Ето какво обаче казва още в края на април Аднанов:

“Станаха някои неща в Ливан, уведомен съм добре от ливански банки, че има набъбване на банкови сметки на български политици. В Ливан е като в Швейцария, има банкова тайна. Човек, който завърши в България ме информира, че в куфарите има и пари в ликвидни…. Не съм видял с очите си, но вероятно са носели банкноти”.

Аднанов твърди и че спойката между Цветанов и Борисов се крие именно в това, че Цветанов знае за „неговите пари” – на Борисов: “Предполагам, че Борисов се опасява Цветанов да каже неща, които биха го извадили не от историята, а от свободния живот, затвора имам предвид. Вероятно Цацаров иска да влезе в историята и аз съм обнадежден, че той ще скъса с Цветанов и наистина ще влезе в историята. В неговите ръце в момента е да разнищи тези взаимоотношения.”

Алексей Петров също потвърждава тази информация публично:

“С правителствения самолет са изнасяни пари по най-занаятчийската схема”. Другите хора ги правеха малко по-модерно преди – с банкови схеми, в офшорни зони и след това обратно като чуждестранна инвестиция.

Смятам, че тук ще могат много да ни помогнат, т.нар по думите на Цветанов, партньорски служби. И аз в един бъдещ период ще докажа, че съм работел перфектно с тях и ще работя перфектно.”

Посещението на Борисов в Ливан, в което участва и Аднан Лидиянов, е по времето, в което Алексей Петров е вкаран за първи път в ареста по операцията на Цветанов „октопод”.

Afera.bg

 

 

 

 

 

 

 

Source Article from http://afera.bg/mishena/59224.html