Месечни архиви: ноември 2014

И ТОЗИ ПРАЗНОГЛАВЕЦ ТРЪГНАЛ ДА МИ ПРАВИ СЪДЕБНИ РЕФОРМИ! ОПАЗИЛ НИ ГОСПОД!

Публикувано на 30.11.2014 / 21:45

Христо ИвановДиков: „Как работиш с мутрите Цветанов и Борисов?”
Правосъдният министър Христо Иванов: „Работя добре с (мутрите) Цветанов и Борисов. Колегиални отношения… Това, което съм написал във Фейсбук (че са мутри) е площадна лексика, различна от моята стилистика”.

ЕТО, КАТО ВИ ЗАВЕДАТ ДЕЛО ЗА ОБИДА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ В ЗАЩИТАТА ОПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ПРАВОСЪДНИЯ МИНИСТЪР В ПРЕДАВАНЕТО ДИКOFF – „ПЛОЩАДНА ЛЕКСИКА“. ТЯ НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС СТИЛИСТИКАТА ВИ!
И ТОЗИ ПРАЗНОГЛАВЕЦ ТРЪГНАЛ ДА МИ ПРАВИ СЪДЕБНИ РЕФОРМИ! ОПАЗИЛ НИ ГОСПОД!

Стоян Тончев

Source Article from http://afera.bg/%D0%B8-%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%86-%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D0%BB-%D0%B4%D0%B0-%D0%BC%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2.html

Защо не трябва да подценявате г-н Радан Кънев. Опорни точки.

Публикувано на 30.11.2014 / 21:16

Радан Кънев1. Кънев е първият председател на ДСБ, който бележи ръст в бизнеса на партията му след ерата на г-н Костов;
2. Кънев много добре знае, че в опозиция пари няма;
3. Кънев пое едно доста ресурсно министерство, което ще кумулира пари за ДСБ за предстоящите избори и няма да се налага пак да е в това положение, ДСБ да дава най-малкото пари за изборите, пък да има най-големите претенции. Защо е ресурсно министерството ли?! Защото предишната министърка от кабинета на сатрапа и тиранина, въпреки че имаше пререкания с пазарджишката правна школа, и в момента отново е депутатка. Това не става без пари, нали ви е ясно?! Явно не ви е ясно.
4. Кънев ги прави всичките тия неща, защото има много здрав гръб. И не, не е г-н Костов този гръб. Този гръб принципно може да му бъде даден само от американското или руското посолство. Не знам кое от двете е.
Вие си се занимавайте с принципния Енчев … Кънев избива динозаврите от БСП с кеф!

Валери ТарандовВалери Тарандов

Source Article from http://afera.bg/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D0%B3-%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BD.html

Симеонов, „нивото” ти е евтинджос!

Публикувано на 30.11.2014 / 19:32

Валери Симеонов„Патриотинът” Валери Симеонов, който иначе е кабелар, освен че се намърда в парламента, коментира с типичния си нагъл маниер напускането на парламентарната група на Патриотичния фронт от Велизар Енчев пред Агенция Блиц така:

Велизар Енчев ме освободи от задължението да го изключа от Патриотичния фронт, дори съм благодарен за постъпката му. Щом подписва в ефир декларацията – е ясно за какво става въпрос. Доволен съм от постъпката на Енчев, по-добре сам да напусне, така ме освободи от неприятното задължение да разглеждаме поведението му. Той има едно наказание за неетично и неколегиално отношение, така че сега трябваше да го изключим. Благодарен съм му, че напусна. Не ми се пада на нивото на моя доскорошен служител Енчев да му коментирам глупостите. Чувствам се като един изключително освободен човек. Въобще не ме интересува какво ще бъде поведението му оттук нататък, да прави каквото иска”.
Който не се е докосвал до лицето Валери Симеонов, той не познава селско-мегданския му „стил” и „ниво” на поведение. Онези, които са работили в СКАТ са пределно наясно що за „независим” „профи” е Симеонов.
Точно Валери Симеонов да говори за „ниво” в сравнение с Велизар Енчев, е все едно овчар да го пуснат на прием в Бъкингамския дворец.
Валери Симеонов, който демонстрира простовато, да не употребим по-силна дума, поведение, който парвенюшки се изживява като някакво копи-пейст от Банкя, и който като бакалия представя сделки като „програми”, си въобразява, че може да уязви по някакъв начин Велизар Енчев.
Симеонов е толкова евтинджос, че е необходимо само да зърне в социалните мрежи, за да вдене, че и три живота напред да има никога повече няма да се види като депутат.
Само наивниците и слепите не разбраха още преди години, че Валери Симеонов бе чиста скрита патерица на Бойко Борисов и сие. И не само на тях. Дълъг е списъка на „тарикатлъка“.

Afera.bg

Source Article from http://afera.bg/%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%82%D0%B8-%D0%B5-%D0%B5%D0%B2%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%BE%D1%81.html

Николай Бареков не смее да шукне срещу двама души – Ахмед Доган и Делян Пеевски. След „ЧНГ“ ще стартира операция „Бюрек“.

Публикувано на 30.11.2014 / 19:31

Пеевски и БарековАло, Бареков, питал ли си Шефа за „момичето на повикване“? Леле, ако ти звънне Д.П. от името на Доган.
„Ние нямаме място в това управление, имаме достатъчно идейни противоречия. Аз не съм момиче на повикване, а евродепутат.“, отсича лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Остро – ха-ха-ха. Дружката на Делян Пеевски мечтаел за „нова тройна коалиция“ – с РБ и ГЕРБ без никакви условия. „Борисов не прие. Сега вече е късно – нямаме диалог с това управление, не искаме да участваме в никаква конфигурация.“, бърбори „европолитикът на нашето време“, в ефира на Нова тв.

Ало, Бареков, питал ли си Шефа за „момичето на повикване“?! Бареков, помниш ли, Бареков, кого си наричал Шефа в навечерието на премиерата ти в „онова телевидение“? Дали ще си убедителен, ако реднеш, че е ставало дума за Цветан Василев. Искал ли си в първото предаване да излъчиш интервю с Ахмед Доган? Спомняш ли си какво е казал да ти предадат Сокола? Дали не беше култовата фраза – „Ако иска да сложи портрета ми в студиото!“? Такива легендарни истории се носят в „онова телевидение“.
Николай Бареков първо беше дружка с „Гоце“ Първанов – диплеше „стандартни“ дописки в негова възхвала. Сетне почна да го плюе. Николай Бареков първо беше дружка с Бойко Борисов. Жени се под взора на софийския кмет. Сетне почна да го плюе. Какво е общото – според властовото позициониране на двамката и по волята на Шефа, разбира се. Николай Бареков не смее да шукне срещу двама души – Ахмед Доган и Делян Пеевски. Кой ти е Шефа, Бареков – Доган или Пеевски?
След „ЧНГ“ ще стартира операция „Бюрек“, до Коледа Сокола трябва да оправи „момченцата на повикване“ от СДС… Ако Дудука не се справи със задачата до март да е „вътре“, следва операция „Отсвирване“ – по европейски за палците „на килимчето“ в Сарая.

www.bgsniper.com

 

Source Article from http://afera.bg/%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D1%88%D1%83%D0%BA%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83.html

Браво, Велизаре! Велизар Енчев напусна парламентарната група на „Патриотичния фронт”!

Публикувано на 30.11.2014 / 17:41

Велизар ЕнчевПатриотичния фронт е изцяло на килимчето пред ГЕРБ и Реформаторския блок, заяви Велизар Енчев в предаването на Сашо Диков по Нова телевизия. В студиото Енчев показа декларация, с която напуска парламентарната група на „Патриотичния фронт”, поради „дълбоки различия”, и я подписа.

Велизар Енчев каза, че партията ПФ тотално е подменила вота на избирателите и даде пример с обсъждане в групата по казуса с тефтерчетата на Филип Златанов, когато един от депутатите „патриоти” защитил … Цветан Цветанов!
Велизар Енчев каза, че депутатите от ПФ са научили едва при гласуването в пленарна зала, че Слави Бинев е бил предложен за шеф на комисията по култура и медии. Това показва тоталния диктат и задкулисие от страна на Валери Симеонов и Каракачанов.
Енчев каза, че в групата им нищо не се обсъждало, каквото кажел Валери Симеонов това ставало. Не е било обсъдено и гласуването за „зловещия избор“ на Цветан Цветанов като член на комисията по контрол върху СРС.
Велизар Енчев разгроми Валери Симеонов като посочи негово изявление по Нова тв, в което казва, че били важни програмите, а не „човечетата”, а по-късно персонално атакувал назначаването на зам-областния управител на столицата, заради задкулисни договорки. Патриотичния фронт е обвързан в коалиция с ГЕРБ и Реформаторския блок, което не приемам и е против онова, заради което ни избраха хората, заяви Велизар Енчев. Енчев каза още, че Валери Симеонов открито уговарял депутатите си да подкрепят добива на шистов газ, а това говори за определени зависимости. Енчев категорично заяви, че няма намерение да се кандидатира за председател на ПФ, но в партията бушува буря, тъй като структурите са омерзени от поведението на Валери Симеонов. „Това, което стана с нашата партия е особено срамно. До последния момент не вярвах, че Валери Симеонов ще се прегърне с Бойко Борисов. Тези хора зависими ли са, зомбирани ли са, защо толкова лесно предават избирателите си?!“, завърши Велизар Енчев.

afera.bg

Колаж: Иво Ангелов, „Сила“

Source Article from http://afera.bg/%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B5-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%80-%D0%B5%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0.html

Думат ти Пеевски, сещай се Доган.

Публикувано на 30.11.2014 / 10:12

Пеевски и ДоганЦиркът едва започва. Подпукват Доган заради митологемата „Пеевски“ в САЩ и Европа, Местан се ослушва.
Първо беше „Ню Йорк таймс“. Щафетата пое „Ханделсблат“. Подир груповата кореспондентска атака по Д.П. в газетарския флагман в САЩ последва нова медийва акция срещу Доган заради „митологемата“ Пеевски. Не се заблуждавайте. Мишената е Сокола. Д.П. е само средство. Д.П. е любимата корпоративно-политическа рожбичка на А.Д. След специалните отношения между Ахмед Доган и Илия Павлов ставаме свидетели на опит Сокола да бъде лишен от „любимата си играчка“. „За Пеевски казват, че не си поплюва, пише Ханс-Петер Зибенхаар в „Ханделсблат“. Опусът е посветен на медийната независимост в страните от бившия Източен блок – разработка „под индиго“ от „Ню Йорк таймс.“. Нали не сте забравили кой „капитален“ кръг в България работи от години с „Ханделсблат“?!

Какво се случва? Защо точно сега подпукват Доган заради митологемата „Пеевски“. Забележете, западняците не пишат за модела „КОЙ“, атакуват мощно Пеевски, за да ударят Доган. Шляканият и брутално малоумен опит на Б.Б. да се скрие зад измишшльотината „КОЙ“ вече не минава дори пред ефирните журналки в България. Да не говорим пред медийните босове на Запад. Сотир Цацаров, понеже е начетен и образован, рафиниран мъж, ще стори добре, ако не говори за „Д.П.“ като „обобщаващ образ“, ако иска да бъде добре приет в посолствата на САЩ, Германия и т.н. Ама той си знае… Серията публикации срещу Д.П. е знак.
Циркът едва започва. Ще се изненада ли Сотир Цацаров, ако му съобщят „партньорите“, че „цената“ за Шенген е очеизвадна – изолиране на Доган и Пеевски. Пак да наблегнем – никой не писка срещу Лютви Местан. И той се ослушва. Дали пък Ахмед Доган няма да го изключи от парламентарната група на ДПС, да прощавате за снизходителната гаргара. „За съжаление, на Запад малцина се тревожат за свободата на медиите между Унгария и Черно море, реди дописката си Ханс-Петер Зибенхаар в „Ханделсблат“. А тъкмо тя била в основата на всяка работеща демокрация и развиваща се икономика.
„Именно затова „путинизацията“ е така опасна за Европа, а цената на бездействието ще бъде висока. Медиите са мощен инструмент за сплашване и отстраняване на неудобни политически и бизнес противници. Някогашното опиянение от свободата на словото в печата, телевизията и интернет отстъпи на разочарованието. Днес „путинизацията“ на медиите в Източна Европа не е потенциална заплаха, а горчива реалност. В страни от ЕС като Унгария, Румъния или България, а също и в кандидатстващата за еврочленство Сърбия медиите са под натиска на управляващи и олигарси.“.
„Путинизацията“ на медиите в Източна Европа отчетливо се забелязва в България. Ключова роля там играе олигархът Делян Пеевски. Едва 34-годишният предприемач поддържа тесни връзки с политиката. За този едър властови мъж казват, че не си поплюва. Могъществото си той упражнява главно чрез разпространението на печата.“, отсича журналистът от „Ханделсблат“. Леле, що стана? Думат ти Пеевски, сещай се Доган.
In Bulgarien steht es um die Medienfreiheit nicht besser. Bei einem Treffen mit drei bulgarischen Journalisten schildern mir diese, wie gering der Spielraum für eine unabhängige Berichterstattung geworden ist. Eine Schlüsselrolle spielt dort der Oligarich Deljan Peewski. Der erst 34-jährige Unternehmer pflegt beste Kontakte in die Politik. Der bullige Machtmensch ist als rauer Typ berüchtigt. Seiner Mutter gehört der größte Medienkonzern des ärmsten Landes der EU. Vor allem über den Pressevertrieb funktioniert die Macht, berichten Betroffene, пише Hans-Peter Siebenhaar.
Ало, Борисов, помоли Румяна Бъчварова да ти го прочете в оригинал – на немски звучи различно.

www.bgsniper.com

 

Source Article from http://afera.bg/%D0%B4%D1%83%D0%BC%D0%B0%D1%82-%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D1%89%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D0%B5-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD.html

Москов: ДПС е извън управлението! АФЕРА: Москов, ти, извън райския газ ли си?

Публикувано на 30.11.2014 / 9:09

Петър МосковПо Нова телевизия се яви дежурният по ефир Петър Москов, който понастоящем се подвизава и като здравен министър. Москов очевидно тренира пред огледалото и се опиянява от блесналия си поглед на не особено талантлив пастор от „поколението пастори, създавани от Костов”.

Москов и остальние десебисти щели да правят Народна партия. Те това било целта.
Бля, бля, бля „реформаторските” обещания били изпълнени с „много компромиси”.
Москов изрече и безумното: „ДПС е извън управлението!”, което ни докара до сутрешен бурен смях.
Москов очевидно е в сферите на райския газ, след като в битността си и на министър не вижда сенчестия Бостан.
И лъжите им – „реформаторски”.

Afera.bg

Source Article from http://afera.bg/%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%B4%D0%BF%D1%81-%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B0%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B0.html

Само Бойко Борисов може да бие Бойко Борисов!

Публикувано на 29.11.2014 / 20:12

Бойко БорисовОтборът на Бойко Борисов по футбол ФК „Борисов“ се състои от 11 играча… и всичките се казват Борисов.

Когато г-н Борисов започне да играе белот само със себе си, тогава вече ще знам, че нещо с тая държава не е наред.

При г-н Борисов с пълна сила важи правилото, че двама са малко, но трима са много.

Г-н Борисов не играе тоя път добре ролята на Бойко Борисов. Истинският Борисов е бесен, гневен, той се кара, псува, заплашва, пуска глупави смешки… Сегашният, който играе Борисов е някаква имитация.

Във втора серия на сериала „Борисов“ сценаристите са включили и нови герои, но основната сюжетна линия отново в общи линии е същата. Главният герой отново играе себе си.

Обръщението към него вече трябва да е: Уважаеми г-да Борисов.

Г-н Бойко Борисов, кажете, кой ви каза да дадете дума на г-н Бойко Борисов?! Защото ако нарушите дадената от Вас дума пред г-н Борисов, не знам какво ви чака просто…

Когато говорите с г-н Бойко Борисов го попитайте любезно с кой точно г-н Борисов говорите.

Кабинетът Борисов 3 ще е много по-различен от предишните двама Бойко Борисовци.

Бойко Борисов застанал до Бойко Борисов и му говори: Ти сега трябва да ми дадеш дума да си по-спокоен, да не се ядосваш и да не изригваш бесен. Даваш ли ми дума?
-Давам ти дума, Бойко, казал Бойко Борисов.
(когато се появи и третият Бойко Борисов, искам да ви кажа, че вие ще станете съвсем ненормални, ще ви побъркат тия тримата)

Само Бойко Борисов може да бие Бойко Борисов!

Единственото божество, на което се моли г-н Борисов, това е човекът от Банкя. Той му е казал сега да е по-спокоен, да не се ядоосва.

Ако има някой, който може да съсипе и унищожи г-н Борисов, то това е само г-жа Кунева. Нека помогнем на жената да го довърши!

Валери ТарандовВалери Тарандов

П.П. Интересен културен ракурс… Министърът на културата беше набил един полицай, а пък председателят на Комисията по култура в НС беше набит от Георги Илиев… Културна работа.

Дали осъзнавате, че ако Георги Илиев не беше убит по времето, когато сегашният премиер беше главен секретар на МВР, то той също би могъл да е поне депутат, а защо не и председател на парламентарна комисия?!

Колаж: Иво Ангелов, „Сила“

 

Source Article from http://afera.bg/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%B5-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE.html

НА ВНИМАНИЕТО НА КАЗИОННИТЕ ЖУРНАЛИСТИ!

Публикувано на 29.11.2014 / 18:38

Медии„И Остап протегна на Ухудшански един лист, на който беше написано:
ТЪРЖЕСТВЕН КОМПЛЕКТ
НЕЗАМЕНИМО ПОМАГАЛО
ЗА СЪЧИНЯВАНЕ НА ЮБИЛЕЙНИ СТАТИИ,
ПРАЗНИЧНИ ФЕЙЛЕТОНИ,
А СЪЩО ТАКА И НА ПАРАДНИ
СТИХОТВОРЕНИЯ, ОДИ И ТРОПАРИ
РАЗДЕЛ

1. РЕЧНИК СЪЩЕСТВИТЕЛНИ
1. Възгласи
2. Трудещи се
3. Зора
4. Живот
5. Маяк
6. Грешки
7. Стяг (знаме)
8. Ваал
9. Молох
10. Лакей
11. Час
12. Враг
13. Ход
14. Вал
13. Пясъци
16. Скок
17. Кон
18. Сърце
19. Минало
ПРИЛАГАТЕЛНИ
5. Индустриален
6. Стоманен
7. Железен
1. Империалистически
2. Капиталистически
3. Исторически
4. Последен
ГЛАГОЛИ
1. Пламтя
2. Вдигам (се)
3. Разкривам
4. Аленея
5. Развявам (се)
6. Извършва (се)
7. Пея
8. Клеветя
9. Скърцам
10. Заплашвам
ХУДОЖЕСТВ. ЕПИТЕТИ
1. Злобен
2. Зъбат
ДРУГИ ЧАСТИ НА РЕЧТА
1. Девети
2. Дванадесети
3. Нека!
4. Напук!
5. Напред!
(Междуметия, предлози, съюзи, запетаи, многоточия, удивителни знаци и кавички и т.н.).
3абел. Запетаи се поставят пред „че“, „който“ и „ако“. Многоточия, удивителни знаци и кавички — където е възможно.
РАЗДЕЛ II. ТВОРЧЕСКА ЧАСТ
(Състоял се изключително от думите на раздел 1-ви)
§ 1. УВОДНА СТАТИЯ
Деветият вал
Източната магистрала — това е железен кон, който, вдигайки със стоманен скок пясъците на миналото, извършва хода на историята, разкривайки ново зъбовно скърцане на клеветещия враг, върху който вече се издига деветият вал, заплашващ с дванадесетия час, последния час за лакеите на империалистическия Молох, този капиталистически Ваал, но, въпреки грешките, нека аленеят, а също така и да се развяват стяговете пред маяка на
индустриализацията, пламтящ под възгласите на трудещите се, под песента на чиито сърца се разкрива зората на новия живот: напред!
§ 2. ХУДОЖЕСТ. ОЧЕРК-ФЕЙЛЕТОН
Нека!…
— Напред!
Той пламти под възгласите на трудещите се…
Той разкрива зората на новия живот…
— Маяк!
Индустриализация!
Нека има отделни грешки. Нека. Но затова пък как аленеят… как летят… как се развяват… тези стягове! Тези знамена!…
— Нека съществува Ваал на капитализма! Нека съществува Молох на империализма! Нека!
Но върху лакеите вече се вдига:
— Последният вал!
— Деветият час!
— Дванадесетият Ваал!
Нека клеветят. Нека скърцат със зъби. Нека се разкрива злобният зъбат враг!
Извършва се исторически ход. Пясъците на миналото се вдигат от скока на стоманата.
Това е „железният“ „йон“!…
Това е:
— Източната!
— Магистрала!
„Пеят сърцата“…
§ 3. ХУДОЖЕСТВ. СТИХОТВОРЕНИЕ
А) ТРИНАДЕСЕТИЯТ ВААЛ
Сърцето ней сред гръмки дни,
трепти лъчист маяк.
Индустриален плам, сияй
напук на злобен враг.
С железен кон лети напред
историята днес,
трудещите се грешки вред
сега разкриват с чест.
Възправя се последен час.
Алей девети вал,
пламти дванайсетият час
за теб Молох — Ваал!
Б) ИЗТОЧЕН ВАРИАНТ
Цъфти урюк сред гръмки дни,
пламти в зори кишлак.
А сред аръци и лехи
разхожда се ишак.
АЗИАТСКИ ОРНАМЕНТ
1. УРЮК (зарзала)
2. АРЪК (канал)
3. ИШАК (магаре)
4. ПИЛАФ (храна)
5. БАЙ (лош човек)
6. БАСМАЧ (лош човек)
6. ЧАКАЛ (животно)
8. КИШЛАК (село)
9. ПИАЛА (чашка)
10. МЕДРЕСЕ (духовно училище)
11. ИЧИГИ (обувки)
12. ШАЙТАН (дявол)
13. АРБА (талига)
14. ШАЙТАН-АРБА (Средноазиатска ж.п. линия)
15. ТВОЯ-МОЯ НЕ РАЗБИРАШ
16. МАЛКО-МАЛКО / ИЗРАЗИ
ДОБАВКА
С помощта на материалите от раздел 1-ви по методите на раздел 2-ри се съчиняват също така: романи, повести, поеми е проза, разкази, битови скици, художеств. репортаж, хроника, епопея, пиеси, нолитобзори, игра на политфанти[1], радиооратории и т.н.
Когато Ухудшански се запозна със съдържанието на документа, очите му, до този момент мътни, се оживиха. Пред него, който поминуваше досега с отчетите за заседанията, внезапно се разкриха бляскавите стилистически висоти.“
Илф и Петров.

Любо КольовскиЛюбо Кольовски

Source Article from http://afera.bg/%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B6%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81.html

Жега в ДПС. Д.П. върти срещи със седесари, Доган отказва да го „нулира“ под натиск от янките.

Публикувано на 29.11.2014 / 14:42

Делян ПеевскиЛютви Местан се покри. Няма го. Зачезна. Липсва. Защо не дава напоителни интервюта в кулоарите на парламента? Жега в ДПС в навечерието на зимата. След акцията на ДАНС в Пазарджик не е забелязан на работното си място в парламента и Делян Пеевски. Защо? Нали беше поел ангажимент към ефирните журналки – „Вие сте тук и ще ме виждате.“. Е, да, ама не го съзират, някои даже били нажалени, че не могат слугински да пърхат край него. От понеделник до петък от Д.П. ни вест, ни кост в НС. Междувременно плъзна слух, че в четвъртък е провел няколко срещи с партньори от десницата. При това не в Кувейт, а в София… Дали пък на момчетата от „Външно“ не им се е привидяло? Толкова бяха заети през последните седмици с „негласни активности“.

Въпреки жегата в ДПС и разбираемите притеснения, че Ахмед Доган може да го „зазими“ заради натиск на американците, Делян Пеевски отново проявява устойчив характер, твърдят наши хора в обкръжението на Лютви Местан. Рандевутата с видни седесари в четвъртък край „Берлин“ са опит Д.П. да повлияе на процесите в Реформаторския блок по заръка на Лидера на ДПС. Това поставя под съмнение спекулациите, че Доган ще се поддаде на натиска на янките в София и ще изолира Пеевски. Срещите на Д.П. с близки до Божидар Лукарски „незаобиколими фактори“ в СДС в четвъртък показват, че Ахмед Доган е бил в час с нагласите в РБ. „Бомбата“, хвърлена от Радан Кънев в четвъртък, потвърждава очакванията, че Блокът може да се разпадне.
Всъщност не толкова отношенията между Радан Кънев и Меглена Кунева заплашват РБ в момента. Лукарски е на ръба да хвърли своята „ръчна граната“, защото СДС отдавна изнемогва финансово и дестабилизиран структурно. Идеята на Доган е чрез контактите на Пеевски с влиятелни фигури по места да превземе СДС. До средата на декември трябва да приключи овладяването на структурите в ключови области – Бургас и Варна са начело в списъка. Лукарски вече е в „лафката на Сокола“ не само във Варна и в Бургас. Акциите за „приобщаване“ в провинцията са дублирани и от активности в София. Довереници на Б.Л. работят за каузата на Пеевски и Доган – да издърпат СДС от РБ и от пипалата на Иван Костов.
Шумотевицата около операцията на ДАНС в Пазарджик обслужва комбинациите на Ахмед Доган на партийния фронт. Сокола за пореден път прави показно. Вразите му го атакуват за влиянието в ДАНС, но той отвръща асиметрично – цепи на трески РБ, овладявайки капии в десницата. Въпреки слуховете не само не „зазимява“ Д.П., но дори го активира допълнително за поставянето под контрол на остатъчната десница. Ако Ахмед Доган преуспее в замисъла, Б.Б. скоро-скоро може да помоли Лютви Местан и „десницата“ да не го подкрепя. О, да – Сокола може да командирова при ГЕРБ натирени свои депутати, за да не се налага Б.Б. да се моли да не го подкрепя ДПС… Апропо. Сокола не забравя и „клетките“ на ДПС в Левицата – питайте Мая Манолова и Румен Петков.

www.bgsniper.com

 

Source Article from http://afera.bg/%D0%B6%D0%B5%D0%B3%D0%B0-%D0%B2-%D0%B4%D0%BF%D1%81-%D0%B4-%D0%BF-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%82%D0%B8-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B8.html