Месечни архиви: октомври 2014

Публичен вандализъм като израз на политическа позиция? Съдия Тодорова написа мотиви за 12 часа, можело значи и за по-малко от 5 години.

Публикувано на 31.10.2014 / 21:13

Мирослава ТодороваА стига бе!!! Да боядисваш скулптори, поставени на обществено място, НЕ било хулиганство, а изразяване на политически убеждения!!! Само защото скулптурната група на проф. Любомир Далчев е поставена пред „Позитано“ 20.
Въпросът тук е принципен – има ли скулптурна група – да, поставена ли е на обществено място – да, има ли посегателство и акт на вандализъм върху нея – да, известен ли е авторът на скулптурата – да, остава да се посочат извършителите и да се докаже вината им. Всички други мотиви на съдията относно изразяване на политически възгледи и прочие, позовавания на решения на ЕСПЧ, са юридически булшит.

Разбира се, съдът е достатъчно опитен, за да интерпретира фактите според личностите на обвиняемите, разбира се, прокуратурата не се е явила по делото, разбира се, всички комунисти са уроди и трябва да са на въжето или в лагери, разбира се, в България е нямало такова нещо като антифашистко движение, разбира се най-вече, че просто няма как един от символите на протестърите – умните, богатите, красивите борци срещу КОЙ, БСП, ГЕРБ,и т.н., да осъди идеолозите на протестърите за хулиганство, а ще им признае правото на публичен вандализъм като израз на политическа позиция!
Разбира се, същите подсъдими протестъри ще изразят готовност да поемат политическа отговорност за акта в съдебна зала – като знаят, че никой няма да ги пипне… Така е много лесно да си смел и отговорен!
Разбира се, съдия Тодорова ще напише мотиви за 12 часа – тоест, можело значи и за по-малко от 5 години….как така, м ?!?
Впрочем, прочела съм мотивите – има ги в Капитал. Впрочем, още като прочетох кой е съдията по делото, сигурна бях за изхода и приблизително за мотивите.
Впрочем, тази диващина и всякакви диващина върху символите, паметниците, скулптурите и прочие, частици от историята на България, стига да не е в разрез с „евроантланическите ценности“, не е хулиганство, а израз на политически убеждения, според създадения вече съдебен прецедент.
Тоест ако аз утре със спрея в ръка напиша върху сградата на Общината „Кметът е мафиот“, и изрисувам скулптурата пред сградата някак си, няма да ме арестуват, няма да ми повдигнат обвинения, и ще ми зачетат правата според ЕКПЧ и по силата на делото „Стефан д-р Чолаков срещу България“….
И всичкия този правен пунт и пластика, само защото скулптурната група е на тема антифашисти, и е пред „Позитано“ 20.
Искам да видя как някой ще си позволи да боядиса и оскверни паметника на съветската армия в Берлин, и как ще реагира немското правосъдие !
Искам да прочета как някой ще боядиса отново паметника на американските летци в София, същите тези, бомбардирали мирните жители през 1941, и как защитата ще се позове на ЕКПЧ, и прецедента на съдия М. Тодорова. Още по – интересно би било и каква би била присъдата – едро хулиганство, или направо тероризъм ?!?
Не ми говорете на тема антикомунизъм, щото е изтъркано. В правото няма политически аргументи.

Ирена Андреева, адвокат
Фейсбук

Source Article from http://afera.bg/%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B7-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB.html

Агенция ДРИС

Публикувано на 31.10.2014 / 18:59

Цецка Цачева Лиляна Павлова ПикБОМБА! ШОКИРАЩО! ЗЛОВЕЩО! СКАНДАЛНО! УНИКАЛНО! БРУТАЛНО! РАЗТЪРСВАЩО! САМО ТУК!
Дни преди Хелоуин целият политически елит се извървя на крака, за да честити втория рожден ден на агенция ПИК. Днес на Хелоуин ще ви обсипя с цитати от събитието. Дано толкова да ви уплаша, че някой да му се прииска да ми изпрати бонбони.
Елитът на крака при ПИК. Бойко: Имате доверието на читателите! Цацаров: Популярността ви расте! Цецка: Да сте все така №1! Местан: Задавате дневния ред!“

Сред гостите на това неоПИКновено събитие бяха Делян Пеевски, Яне Янев, Цецка Цачева, Волен Сидеров, Лютви Местан и Николай Бареков. Направо да ти се доповръща от толкова елит!
Целият политически и интелектуален елит на нацията отпразнува с ПИК втория рожден ден на информационна агенция №1 на изискан коктейл в хотел „Шератон”“
Да се биеш в гърдите, че властта ти лиже гъза, изглежда като да си толкова развълнуван, че да не можеш да различиш ПИК ли имаш или ДРИС. И пак всичко се свежда до „срамните кенефни истории на клета майка България“, в които абсурдът редовно ни пробутва ароматизатори с мирис на лайно.
Част от присъстващите дори се пошегуваха, че на партито на ПИК се реди новия кабинет, защото присъстват топ лицата от всички партии в парламента
Всички знаем, че властта безплатни свирки не прави и че узаконяването на простотията е приоритет номер едно, но какво все пак толкова е развълнувало ПИКливия елит?! Защото, ето какво вълнува сериозната информационна агенция, когато не реди кабинет (дословно цитирани заглавия от ПИК):
„Мариана Попова драска по циците на фенките си“
„Евгени Минчев надърви Месечков“
„Елена Кучкова: Албена Вулева смърди“
„Камелия Тодорова профуква хонорара за лифтинг“
„Буквално! Бориса изяде парите на Андрей“
„Вулева към Воче: Ела да ми забършеш задника“
„Кали и Людмила една към друга: Циганко мръсна, смрад, крокодил гаден!“
„Тачо към Людмила: Ще ти е*а майката! Ти си абсолютна мишка!“
„Любо Нейков изгуби битката със затлъстяването – удари 150 кила!“
„Бориса Тютюнджиева крие, че има силикон“
„Щракнаха Дженифер Лопес по гола катеричка“
„Шок! Ники Кънчев изневерява на жена си с млади девойки“
„Мис Крокодил: Трябва да има правителство“
„Целият политически и интелектуален елит“ шумно отпразнува това, че Мариана Попова драска по циците на фенките си. Цитирането на вестник „Уикенд“ като достоверен източник да е нещо приемливо също ми намирисва на голям празник!
Цацаров ПикКой е виновен за това? Може би сериозните медии като „Стандарт“ в лицето на Славка Бозукова, която дойде на партито с подарък – колаж в рамка, на който пише „ПИК надмина Ройтерс“ и сериозните журналисти като Иван Гарелов, които подкрепиха тази повърня, вместо да я игнорират и да си вършат работата? Или жалките политически лидери, които в стремежа си да не ги насерат, се насраха? А може би сами сме си виновни? Няколко дни преди рождения си ден ПИК отпразнуваха и едни 700 000 посещения дневно. Обявявам код жълто за цялата страна и ви черпя с още три цитата!
Сигурен съм, че и в бъдеще ще бъдете сред предпочитаните медии“ Бойко Борисов
„Да сте все така №1 и да сте ни верен коректив“ Цецка Цачева
„Убеден съм, че нарастващата ви популярност се дължи на труда, професионализма и ентусиазма на целия екип“ Сотир Цацаров
Въпросът е да повърнеш или да стреляш? Щом на Хелоуин най-малко ни е страх от мъртвите, отговорът е ясен.

Мария Маркова-Марчела
www.lentata.com

На снимките: Цецка Цачева, Лиляна Павлова връчват подарък на Пик

Писмо на главния прокурор Сотир Цацаров, с което поздравява жълтакавия сайт

 

Source Article from http://afera.bg/%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D1%80%D0%B8%D1%81.html

Мошениците като ПИК с колосални суми за купуване на „кух трафик“

Публикувано на 31.10.2014 / 18:13

Делян Пеевски ПикПийпълметрията е безпристрастна – БЛИЦ е №1!
Невъзможността за организиране на мащабни трафик кампании в социалната мрежа доведе до срив в посещенията на много новинарски сайтове, чиито посетители идват директно от Facebook. Същата съдба сполетя и медийното менте ПИК. Благодарение на колосални суми за купуване на трафик, уродливото копие на най-четен7ия български новинарски сайт – Blitz.bg, успя само за месеци да се изкатери в рейтинга на агенцията за интернет проучвания „Гемиус“ и да се нареди до сайтове като самия Blitz.bg, Vesti.bg, 24chasa.bg.

„Водещият индекс в класацията на „Гемуис“ ще продължи да бъде броят реални потребители. Като цяло този трафик го има в тези сайтове, хората наистина са ги посетили и ние няма как да не покажем това. Без значение дали са отишли доброволно или са били подведени. Но този показател не описва детайлите и качеството на даден сайт. Сериозните рекламни агенции знаят, че останалите наши показатели, един от които Average Visits per Visitor (среден брой импресии на посетител), дават много по-ясно описание за аудиторията и лоялността на потребителите. Единственият начин да се противодейства на подобни практики е като научим пазара как правилно да разчита данните“, коментира управителят на „Гемиус“ за България Веселин Ангелов.
Според ESOMAR (Международната асоциация за проучвания на общественото мнение и маркетингови изследвания) подвеждащите техники за привличане на аудитория също не са нарушение на морално-етичните норми.
Макар и с известни разлики, данните на всички онлайн метрики много точно показват кои медии произвеждат собствено и качествено съдържание. Високата степен на отпадане (Bounce rate) в медийни имитации като ПИК, ниският брой импресии на посетител, ниското средно време на разглеждане и необяснимо високият брой реални потребители, които посещават тези анонимни сайтове, ясно показват, че те разчитат само на вирусен маркетинг, основният от които – трафик от Facebook.
Отегчени от болното его и лъжите, които размахват някои колеги, днес ви предлагаме последните данни на най-голямата агенция за интернет проучвания в Централна и Източна Европа „Гемиус“.
„Гемиус“ измерва основните количествени характеристики на аудиториите в едни от най-големите и популярни сайтове в българския уеб. Данните на агенцията са най-достоверни и се приемат за стандарт в онлайн пийпълметрията на всички аналогични на българския онлайн пазари в Централна и Източна Европа. Тези данни ясно и категорично показват, че България чете БЛИЦ.
Данните на „Гемиус“ дават най-ясна представа за измамата с „кухия трафик“, с която борави медийното менте ПИК. През август ПИК е бил посетен от 942 919 потребители, докато през септември техният брой се е сринал до 742 789. Спадът от 200 хиляди реални потребители може да бъде обяснен единствено със спирането на „анаболните стероиди“, каквато роля играе платеният трафик. Просто собствениците на въпросния сайт са платили по-малко за „кух трафик“ през септември. Такава разлика никога не може да бъде отчетена при големите и последователни медии с лоялна аудитория като БЛИЦ.
За жалост, уеб мошениците като ПИК ще продължат да търсят и да намират начини за надлъгване с онлайн пийпълметрията. Вместо в качествена журналистика, те ще наливат огромни суми с неясен произход в медийни фалшификати с политическа цел. Последните данни на „Гемуис“ обаче са безжалостни:
През изминалия месец Blitz.bg e българският сайт в категория „Новини“ с най-много реални потребители (в „Гемиус“ този индикатор се отнася до действителния брой на хората, а не до компютри, куки-та или IP адреси). Посетили са го 784 105 българи. По този основен показател БЛИЦ e безспорният лидер на върха.
Сайтът е генерирал недостижимите за другите новинарски сайтове 47 488 460 импресии (колко пъти дадена уебстраница е видяна от посетителите).
Blitz.bg e абсолютен първенец по среден брой импресии на посетител – 60,56.
Blitz.bg е едноличният лидер и по интернет обхват (потребителите в целева група „Новини“, посетили интернет в рамките на месеца) – 18,94%.
Време (Общо времето, прекарано от потребителите в сайта. Измерва се в часове): 1 274 567, 92
Средно време на посетител: 1:37:32.
Сайтът е № 1 и по посещения (Посещението е серия от импресии, генерирани от един и същи посетител с време не повече от 30 минути между 2 последователни посещения): 8 480 852.

Агенция БЛИЦ

Source Article from http://afera.bg/%D0%BC%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D1%81-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D1%83%D0%BC%D0%B8-%D0%B7.html

ДА, НУЖЕН Е КОМЕНТАР, НО НА ДУМИТЕ ЦАЦАРОВИ!

Публикувано на 31.10.2014 / 15:47

Сотир ЦацаровНужен ли е друг коментар освен например съобщението на БНБ от 22 октомври, че според одиторските фирми необходимостта от обезценки на активи на банката е в общ размер на 4 млрд. 222 млн. лева? Или че коефициентът на покритие на кредитния портфейл на банката с валидни обезпечения е около 13%? Пак там се говори за „порочни бизнес практики, които са извършвани чрез сложни операции, целящи прикриване на същността на сделки и трансакции“. Преведено на езика на наказателното право, това са безстопанственост и присвоявания, извършени пред благосклонния поглед на висши длъжностни лица, които е следвало да осъществяват банков надзор“, заявява Цацаров.
Да, нужен е коментар, но на думите цацарови!
1. Съобщение на БНБ, както и одиторски доклади не са доказателства по българското наказателно-процесуално право. Според чл. Чл. 144. (1) НПК : „Когато за изясняване на някои обстоятелства по делото са необходими специални знания из областта на науката, изкуството или техниката, съдът или органът на досъдебното производство назначава експертиза.“ В настоящия случай безспорно са необходими специални знания из областта на финансите, банковото дело, кредитиране и прочие икономически познания(които са от областта на науката, без съмнение). Такава експертиза вече би била доказателствено средство!
2. Обезценката на активите на банка, както и на всяко търговско дружество, още повече при неизяснена и прилагана за пръв път методология, не е престъпление. Тук с пълна сила важи написаното в т.1, като експертизата трябва да обхване и научната обоснованост на методологията за обезценка.
3. Коефициентът на покритие на кредитния портфейл как е изчислен и кой определи дали обезпеченията са валидни? Не е работа на цацата това. И може би е забравил, че има и т.нар. „оправдан стопански риск“.
4. „Порочните бизнес практики“ не са описани като престъпление в Наказателния кодекс. А „сложните операции“ са сложни за този, който не ги разбира.
5. Дали има „безстопанственост и присвоявания“ ще каже някога съдът, ако цацаратурата въобще внесе обвинителен акт по казуса КТБ. Не мисля, че ще е мандата на този ГъЦъ. Не може никой, пък бил той и главен цацаратор, да раздава оценки за престъпни състави, след като няма правомощията на съд.
Изказванията на ГъЦъ се доближават все повече до тези на де/путатите – предназначени за медиите и неподкрепени с доказателства.
Да става де/путатИН, че да си приказва на воля!

Иван Петров Иван Петров
Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1998 – 2005/

Source Article from http://afera.bg/%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D1%83%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80-%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%86%D0%B0%D1%86%D0%B0%D1%80.html

Менда Стоянова. Кажи й „гербаджийка“ на такава и не я обиждай.

Публикувано на 31.10.2014 / 15:46

Менда СтояноваБорисов, нали не вдигаше на Радан. Защо се тръшкаш, че не ти звъни?!
„Не съм оптимист, че ще съставим правителство с Реформаторския блок.“, редна в кулоарите на парламента Бойко Борисов.“Вчера се обадих на Радан Кънев да говорим по същество, а той ми каза: „Няма я в момента г-жа Кунева, като я намеря ще се обадя.“ Още не ми се е обадил, не виждам как можем да работим така.“. Малиииии, ужасссс. Радан Кънев не му се обаждал още. Нали Борисов се хвалеше, че Радан му звънял, но той не му вдигал. Е, и?!

В изказване от парламентарната трибуна Радан Кънев благодари и поздрави Б.Б. за изказването му за „точка трета“. Борисов успял разбираемо да опише проблема с точката. Р.К. ехидно жегна лидера на ГЕРБ – защо изобщо трябвало да бъде приемана „точка трета“. „Не трябва да клинчим, трябва да следваме закона.“, отсече Кънев. „БНБ трябва да констатира отрицателната величина на капитала и да отнеме лиценза, да се оттегли от процеса.“, заяви Кънев.

Фондът за гарантиране на влоговете трябва да „тръгне по петите на кредиторите“, каза Кънев. „Ако този грабеж остане без осъдени, ние се завъртаме в порочен кръг“, завърши Радан Кънев. Менда Стоянова репликира Р.К. за „точка трета“. „Опитахме се да дадем шанс част от текстовете да се транспонират, за да може банката да се оздрави, ако е възможно. Не спекулирайте, че е ставало дума за държавни средства.“. Тъй де, ама всъщност Борисов „спекулираше“…

Радан Кънев я разби. „Боя се, че репликата на г-жа Стоянова беше към г-н Борисов, но него го няма в залата.“. Жалка, жалка, жалка гербаджийка. Борисов я нахока тарикатски в изказването си. Кънев я направи за смях. Защо да му се обажда Радан на Борисов, ако ще трябва да работи с такава като Менда Стоянова? Б.Б. е събрал цвета на посредственяците. Че и нагли на всичко – като Менда Стоянова. Борисов „спекулира“ за държавен ресурс за КТБ, а М.С. обвинява Радан Кънев, че „спекулира.“ Кажи й „гербаджийка“ на такава и не я обиждай.

www.bgsniper.com

Source Article from http://afera.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B8-%D0%B9-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%B9%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0.html

СНИМКАТА. ЦАЦАРОВ. ЛЪЖАТА, ЧЕ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ЗАДКУЛИСНИТЕ ЛАПАЧИ ОТ КТБ. ШУБЕТО ДА НЕ ТЕ ОЛАЙНЯВАТ ЖЪЛТАКАВИТЕ

Публикувано на 30.10.2014 / 23:25

Делян Пеевски и Ивайло Крачунов - ПикСнимката е на главния редактор – наемник на лицето Недялко Недялков, собственик на жълтакавия сайт Пик – Ивайло Крачунов, заедно с Делян Пеевски. Сайтът Пик изобщо, ама изобщо никога не е имал нещо общо с Пеевски. Фукнята е заради честване на две години от пускането на жълтата медия, която издава и жълт вестник вече със същото заглавие, вестник, който изобщо, ама изобщо няма нищо общо с Делян Пеевски.

Цацаров пред в. Преса:
Дупката в Корпоративна търговска банка /КТБ/ в размер на 4,2 милиарда лева е свидетелство за безстопанственост и присвоявания, извършени пред благосклонния поглед на висши длъжностни лица, които е следвало да осъществяват банков надзор.
Нужен ли е друг коментар освен например съобщението на БНБ от 22 октомври, че според одиторските фирми необходимостта от обезценки на активи на банката е в общ размер на 4 млрд. 222 млн. лева? Или че коефициентът на покритие на кредитния портфейл на банката с валидни обезпечения е около 13%? Пак там се говори за „порочни бизнес практики, които са извършвани чрез сложни операции, целящи прикриване на същността на сделки и трансакции“. Преведено на езика на наказателното право, това са безстопанственост и присвоявания, извършени пред благосклонния поглед на висши длъжностни лица, които е следвало да осъществяват банков надзор.
Нима очаквате от обвиняеми лица да охарактеризират докладите като обективни? Мисля, че някой от тях ги нарече даже „фарс“. Кои са реалните резултати – изнесените сега или тези в захаросаните доклади от надзорни инспекции на „Банков надзор“ в БНБ?“
Не трябва всички проблеми да се преписват на периода, в който банката е била поставена под специален надзор и да се създава впечатление, че преди това КТБ е била просперираща. Тя е била просперираща за един или няколко човека, защото е обслужвала перфектно целите им и схемите на финансиране, в които са участвали.
За разследващите не се открива нищо ново – тази картина бе известна за нас. Разликата сега е, че се потвърждава публично от три компании с международен опит и авторитет в такива одити и някак си вече не издържа тезата, че прокуратурата съзнателно изкривява истината. Най-важният проблем обаче остава – вложителите. Той не може да бъде подминат – хората и техните влогове. Дискусията на тази тема в парламента е обнадеждаваща”.
„КТБ е била просперираща за един или няколко човека, защото е обслужвала перфектно целите им и схемите на финансиране, в които са участвали.” – повтаряме пак Цацаров.
Задкулисните лапачи НИКОГА няма да бъдат разкрити. Пеевски и компания ще бъдат „изпрани”. Както бе „изпран” и Бойко Борисов. Включително и в медиите, които изобщо, ама изобщо нямат нищо общо с Пеевски.
Шубето да не те олайняват жълтакавите – в „протоколно” поздравително писмо до сайта, който изобщо, ама изобщо няма нищо с Пеевски, подписано от главния прокурор Сотир Цацаров:

Сотир ЦацаровФукането с всичко това е пласиране на знак към прокурори, съдии, политици и властници – когато вървите по нашата гайда, няма да бъдете олайнявени.
Толкова.
Afera.bg

П.П. На вниманието на онези, които правят съдебна експертиза на „експресивния ми език“ – думата „олайнавяване“ е заимствана от речника на Васил Левски.

 

Source Article from http://afera.bg/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%86%D0%B0%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%87%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D1%8F%D0%B7%D0%B0%D1%82.html

Забавлявайте се. Нищо друго не ви остава. ДПС няма нищо общо с КТБ. Бареков изобщо не познава Д.П. и никога не е чувал за него. Даже и насън. Ето и новата коалиция КОЙ – Борисов, Пеевски и Бареков.

Публикувано на 30.10.2014 / 22:43

Николай БарековБареков: Прави се опит за поредната коалиция КОЙ. Остава и Пеевски да сподели възмущението на Н.Б. от КОЙ
„Благодаря за оценката на Реформаторския блок, макар и дадена задкулисно, че в парламентарната група на БДЦ има „читави“ депутати. Само че те не са 4-5, а 14 на брой. В сравнение с други групи, които са пред разпад, нашата е най-единната, най-европейската и най-балансираната. Така лидерът на „България без цензура“ и зам.-председател на групата на ЕКР в ЕП Николай Бареков коментира изказване на депутати от РБ, че за стабилно мнозинство можело да се разчита и на отделни народни представители от БДЦ.
За разлика от останалите малки групи, които обикалят около казана на властта и ту извиват ръце, ту клякат позорно, БДЦ не си промени позицията от самото начало. Тя е, че най доброто за България е дясноцентристко правителство с принципната подкрепа на парламентарните групи в център-дясното пространство, посочи Бареков.
Според него е очевиден опитът някой да прави поредната коалиция КОЙ, като се опитва да договаря насън безпринципна подкрепа на този или онзи, а не ясно подписано управленско споразумение. Времето ще покаже как много малки групи ще се разпаднат на още по-малки, водени от апетитите за властовия кокал, категоричен е лидерът на ББЦ, завършва вдъхновената дописка в сайта на ББЦ.
На всеки четвърт част трябва да проверяваме в сайта на ДПС дали и Пеевски не се е присъединил към справедливото, пардон, възмущение на Н.Б. от поредния опит да се заформела коалиция КОЙ. Не се коркайте. Забавлявайте се. Нищо друго не ви остава. ДПС няма нищо общо с КТБ. Бареков изобщо не познава Д.П. и никога не е чувал за него. Даже и насън. Ето и новата коалиция КОЙ – Борисов, Пеевски и Бареков. Живели, както казват братята сърби.

www.bgsniper.com

 

Source Article from http://afera.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%BE-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D0%B2%D0%B8-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2.html

„Пускането на ръка” от Жозеф Дол съвпадна с пускането на парното.

Публикувано на 30.10.2014 / 22:28

Бойко Борисов и Жозеф ДолНа реновирания Лъвов мост софиянци, а и българи от всите краища на татковината ни, успяха да се докоснат до изтънчените маниери на европейския политик. Жозеф Дол пристигна в България, за да нахока подопечените си, които в яловите си напъни да сътворят кабинет, придобиват все повече комичен вид. „Пускането на ръка ” в политиката е символ на топлината и уюта и Данчето Фандъкова го усети най-добре като за потвърждение на максимата, че жертвите в името на службата са винаги оправдани!

Ясно е, че Дол и останалите от същия „дол дренки” гледат на българите като на втора ръка европейци, ако не и трета, а конклудентните му действия ни напомниха за съветите на Фердинанд към Борис : „Българският народ е крава, която трябва да доиш до изтощаване. Презирай народа и не отдавай на никоя работа повече значение, отколкото тя има. От всичките неща в твоето царство народът е най-маловажното.”
Фриволният жест на Европа ни каза за пореден път – презираме ви, пълни нещастници сте! Но ще ви доим – налага се! За нас като народец – фен на страха и сервилността, остана утешението, че „пускането на ръка” от Дол, съвпадна с пускането на парното! Честито!

Константин ПарчевКонстантин Парчев
Колаж: Владимир Митсов

Source Article from http://afera.bg/%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%B6%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D1%84-%D0%B4%D0%BE%D0%BB-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%BF.html

Айде да ни е честито! Деформиран Бостан.

Публикувано на 30.10.2014 / 20:40

БОСТАНАйде да ни е честито!
Коалиция БОСТАН вече се роди, макар и леко Деформирана от капризното включване на умните и красивите, които поискаха да минат под Триумфалната арка в ролята на инкрустиран бастун, а не на проста патерица. Така де, те са умни и красиви. И артистични. Дори и да подпират, трябва да изглеждат някак си изискано. Да се вижда, че и тяхната роля е заслужена и значима. Като тях самите. Ами да, не беше малко – цяла година дефилираха по жълтите павета, все пак! То не бяха театрални сценки, концерти с пиано, поеми, хаштагове, кафета, разголени мацки, балерини, че и цял автобус от картони сглобиха! Време беше да оберат аплодисментите от представлението и да минат по червения килим, за да се окичат с лаврите. Че това, служебното правителство, беше временна оферта.
Друго си е сега!
Добре стана, че Дол не пропусна да им даде едно рамо, преди да побърза да се отдаде на сладострастни опипвания на пейката край Лъвов мост, навярно обсебен от юношеските си спомени, когато е тичал между Страсбург и Кел, за да гледа порнофилми. Явно и сега е тичал за същото, но този път между Брюксел и София, защото и нивото му вече е вдигнато – вместо да гледа порноактриси на екрана в киносалона, височайшата му позиция предполага да опипва кметици на живо. Слава Богу, пътьом успя да мине и през парламента, та да назначи новото правителство и да обяви фаворита на Европа за премиер на българите.
Чудничко! Всичко се нареди прекрасно. И всички са доволни. Патриотите хем ще помагат, хем няма да се пречкат в боя за меки кресла. Стигат им и експерти от втория ешелон, чрез които все някак ще успеят да събират трохички и кокалчета, изпаднали по невнимание. Но те и на това да са доволни.
А от дебелата сянка на завесите, в кадифените гънките зад кулисите, господарите-либерали с евроатлантическите ценности обещаха цели 300 дни подкрепа. Ако министрите са послушни и не пипат хората от сараите, ще има още гювеч. Яко гювеч. Тюрлю.
Така, макар и Деформиран по неизбежност, БОСТАН вече се роди.
Представлението започва, дами и господа!
Оркестърът свири туш!
Заедно с телефоните, изключете и сетивата си.
За да не виждате.
За да не чувате.
За да мълчите.
Театърът е за слепи, глухи и неми.
Шшшшшшшшшшт!!!!

Христина ХристоваХристина Христова

Колаж: Иво Ангелов, „Сила“

 

Source Article from http://afera.bg/%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B8-%D0%B5-%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D0%B1%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD.html

И що ги ручахме жабетата – за да са доволни БМБ, Куна, СКАТ и Радан ли? А бе, някой знае ли къде изчезнаха паветата от бул. Бъкстон, че ще ми трябват?

Публикувано на 30.10.2014 / 19:10

Жозеф Дол„ГЕРБ и Реформаторския блок ще предложат управленска прогара, отразяваща приоритетите на патриотичния фронт и около тази програма ще структурира политическо мнозинство.“ Радан Кънев

Няколко простички неща, които следват от това сложно изречение:
1. Правителство ще има.
2. Официално ще е от ГЕРБ и РБ.
3. Патриотичният фронт ще осигурява мнозинството, но няма да участва с лица в правителството.
4. Очакваната подкрепа ще е от 126 депутата минимум.
5. Програмата на правителството ще е програмата на ПФ т.е. ако патриотарите решат, че правителството не изпълнява тяхната програма, ще оттеглят подкрепата си и правителството си заминава.
И няколко простички въпроса:
1. Какво стана с предизборната програма на ГЕРБ? Тя няма ли да се изпълнява?
2. Тези, които гласуваха за ГЕРБ, съгласни ли са техните хора да изпълняват националистическа програма? БМБ интересува ли се от това въобще?
3. Десните избиратели, подкрепили РБ, очакваха ли, че по този начин са направили БМБ премиер? Искали ли са това и съгласни ли са с него? Кунева интересува ли се от това или само пита за министерския пост на вънКАшните работи?
4. Радане, кой на кого изви ръцете и кой на кого ги счупи?
5. Хер Дол доволен ли е от визитата си? И как мина рандевуто с кметицата?
И що ги ручахме жабетата – за да са доволни БМБ, Куна, СКАТ и Радан ли?
А бе, някой знае ли къде изчезнаха паветата от бул. Бъкстон, че ще ми трябват?

Иван ПетровИван Петров
Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1998 – 2005/

Колаж: Иво Ангелов, „Сила“

Source Article from http://afera.bg/%D0%B8-%D1%89%D0%BE-%D0%B3%D0%B8-%D1%80%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%85%D0%BC%D0%B5-%D0%B6%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BB.html