Месечни архиви: септември 2014

Борисов дължи обяснение на българите за мърсащините с Делян Пеевски срещу „медиен комфорт“

Публикувано на 30.09.2014 / 21:39

Бойко БорисовБ.Б. вещае апокалипсис: Ако след 5 октомври няма стабилно правителство, гръцки вариант ще ни се види приятно изживяване
Европа е изключително тревожна за това, което се случва в България.“. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на многофункционална спортна зала във Велико Търново. Той припомни, че председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер започна предизборната си кампания от София. „Тук беше Манфред Вебер, председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент. Сега и генералният секретар Антонио Лопез е тук, утре той си отива, на другия ден идва председателят на ЕНП Жозеф Дол. Защото хората там съзнават, че ако след 5 октомври България няма стабилно правителство, гръцкият вариант за България ще ни се види едно приятно изживяване. Защото на България няма кой да помогне, влезе ли в криза. Това ви го гарантирам и затова се надявам да имаме мнозинство, за да може след това да намерим партньори и в името на спасението на България да намерим съгласие.“, подчерта председателят на ГЕРБ.
„При нас в ГЕРБ е лесно. Строиш, режеш лентичката, показваш го на хората и си отиваш. При другите, при БСП и ДПС е трудно да покажат, защото няма какво да покажат. Ето, да ви разведат из Търново и да кажат: „Ние направихме еди какво си.“, посочи Борисов. Пред гражданите на Велико Търново той припомни, че когато станал кмет на София, заварил град без спортна зала. „От тогава до сега сме построили зали от София до Пловдив, от Бургас до Варна, от Ловешката гимназия до Бургас, от Сливница до Свиленград. Десетки зали, в които младите хора да спортуват, да се правят концерти, художествена самодейност, каквото вие решите.“, каза Бойко Борисов.
„Радвам се, че благодарение на ПП ГЕРБ се появяват съоръжения, където младите хора могат да спортуват. Виждаме резултатите от управлението на ГЕРБ и съм щастлив да съм тук – на откриването на такъв проект. Благодаря на Бойко Борисов и кмета на града, че бях поканен, благодаря на Цветан Цветанов и на всички кандидати от листата на партията във Велико Търново. За мен е чест и удоволствие да съм сред Вас.“, заяви генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез. По думите му е възможно в тази спортна зала да спортуват деца, които в бъдеще ще станат играчи на Реал Мадрид, който в същия ден пристигна в България.
На събитието присъстваха заместник-председателят на ГЕРБ и водач на листата за народни представители от Велико Търново Цветан Цветанов, областният координатор на ГЕРБ-Велико Търново и кмет на града Даниел Панов, евродепутатът Ева Паунова, както и останалите кандидати за депутати от областта. Спортната зала е на стойност 1 400 000 лева и е изградена по проект, одобрен през 2012 г.
Бойко Борисов наистина е много притеснен през последните дни. Кахърен е заради „пировата победа“, която ще „извоюва“ неговата партия на 5 октомври. „Гръцкият вариант“ е предпочитано плашило от лидера на ГЕРБ. Чудно как не е започнал да плаши с ИДИЛ заради новия наплив на бежанци от Сирия. По-добре да не започва. Всъщност истинската напаст са „елитните“. Те ще превръщат все повече българи в „бежанци“ в онази, другата, Европа. Мърсуването с Делян Пеевски докара Бойко Борисов до това положение. Който и да дойде от ЕНП, който и да реже лентички с Цветан Цветанов, все тази.
Българите са покрусени. Държавата е опоскана, а крадците искат да я „спасяват“. Ограбилите банките напират да ги „спасяват“. Няма такава държава – за какъв „гръцки вариант“ дърдори Бойко Борисов. Той дължи обяснение на българите за мърсащините с Делян Пеевски срещу „медиен комфорт“. Дължи обяснение защо толерираше „корпоративното банкиране“, този шлякан евфемизъм на пладнешкия грабеж чрез бандитската пирамида „КТБ“. Дължи обяснение защо напълни листите на ГЕРБ с комуняги!
Докато не даде тези обяснения Борисов, няма да получи необходимото доверие, за да има мнозинство и да поиска още парламентарна подкрепа. Колкото и да плаши българите с „гръцки вариант“, колкото и да квичи за „апокалипсис утре“, няма кой да му се върже. Не може да изиграе ролята на „месия“, защото будните граждани знаят как се сговаря в задкулисието с такива като Валентин Златев, който го води по сюнети. Будните български граждани не са минетчии, Борисов, за да ти въртят свирки, както ти се гъзеше на такива като Делян Пеевски. На 5 октомври те чака „пирова победа“.

www.bgsniper.com

 

Source Article from http://afera.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D1%81%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5.html

АДВОКАТЪТ НА ЯНЕ ЯНЕВ – ЕМИЛ ВАСИЛЕВ СЕ ИЗГАВРИ СЪС СЪДИЙКА!

Публикувано на 30.09.2014 / 20:38

Емил ВасилевАдвокатът на Яне Янев, дясната му партийна ръка в РЗС – Емил Василев, буквално се изгаври върху съдия от СРС, само защото произнесла присъда срещу лидера му Янев.

Ето изумителното за юрист писание на адвокат Емил Василев, което той публикува на страницата си във Фейсбук:
На снимката не е някоя фолк-дива, а съдия Силвия Цепова от Софийския районен съд. Същата, която осъди Яне Янев оня ден заради произнасянето на „клеветата“, че Р. Овч. бил част от най-ужасната енергийна мафиотска мрежа на прехода. И всичко това на фона многомилиардната дупка в НЕК, заради която щели да ни вдигат тока с 50%.
Да не би Яне Янев да я е направил тази дупка, а хората от кръга на Р. Овч., като Вальо Топлото, Фронтиера и десетки и стотици знайни и незнайни крадци и комисионери в енергийния сектор са света вода ненапита?! Тази съдийка, освен че предизвика европейски прецедент, смях и почуда в ЕК /щото показа че у нас съдят не корумпираните, а борците срещу тях/, се оказа кадър на фалиралата КТБ. Мъжът й Дянко Цепов е съдружник с адвокат Любомир Денев, който е член на Надзорния съвет на КТБ, а кантората му осъществява правното обслужване на банката. Сигурно е случайно. Както може би е случайно, че точно Яне Янев подаде сигнали срещу Цветан Василев за злоупотреби в КТБ и незаконно финансиране на Дудука.
Емил ВасилевЗа мен осъдителната присъда срещу Яне Янев, освен позор за България в Европа и подигравка с практиката на съда в Страсбург, е и чисто поръчкова – по червена политическа линия през КТБ. Съмнявам се, че тази „блондинка“ на снимката разбира какво са я хлъзнали да направи, но тепърва цял живот ще търпи последствията от него.Дано да си е струвало, съдия Цепова. Съдия?! Грешка, простете… Нещо друго сте, не сте съдия.”

Емил Василев обруга цинично и брутално във Фейсбук с безобразни квалификации много обществени фигури, включително заплашвайки ги. Това не му попречи /по делото на Янев срещу АФЕРА/ да „пледира“ колко нямало значение дали Мишо Шамара е написал във Фейсбук страницата си, че Яне е „женски полов орган“, опитвайки се да внуши, че АФЕРА сама си е измислила и написала посланието на Шамара срещу Яне Янев, дошло като негова реакция след тв изявление на Янев, че Мишо Шамара бил „куче“. Поредната  „мишена“ на юриста Емил Василев сега е съдия. Как да приемаме тази абсурдна реакция на адвокат Василев – като размахване на пръст към всеки съдия, който не се произнесе в полза на клиента му Яне, че ще бъде превърнат в „чалга певица“?!
Afera.bg

 

Source Article from http://afera.bg/%D0%B0%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D1%8F%D0%BD%D0%B5%D0%B2-%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BB-%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%B2-%D1%81.html

Човещина и спомен за Жени Божилова

Публикувано на 30.09.2014 / 19:51

Димитри ИвановВместо да казвам „Стана ми тъпо“ ще казвам „Стана ми предизборно“. Този път няма да кажа гласуващите са не народ, а мърша, този път ще повторя Оруел: Който избира лъжци и крадци не е жертва, а съучастник.

Вие знаете какво е One man show. А знаете ли Minority of one? Малцинство от един? Когато бях на морето и за мой срам гледах телевизия, чух, че „най-горещите хитове са кул“. Бях малцинство от един: не разбрах как хем горещи, хем кул, сиреч хладни? Чух още „преференциално гласуване“. И това не разбрах. Да бяха казали поименно гласуване. Езикът и мисленето са свързани: който не знае своя език, той няма свои мисли. По туй си приличат някогашните „комунисти“ и днешните „демократи“. „Комунистите“ измислиха „народната демокрация“, което означава „народно народовластие“. Измислиха член първи на конституцията, че да са на власт forever. „Демократите“ пък измислиха едрите крадци да са на власт forever. Но нищо не е завинаги. Diamonds are forever. And death is forever – казваше агент 007.

Както не може „народна демокрация“, така не може „преференциално гласуване“. Всеки избор е преференция: предпочиташ едно нещо пред друго. Някои предпочитат чипс и биг-мак, аз предпочитам питка и шкембе-чорба в Созопол при бай Митко Шопа от софийския квартал Банишора. В неговата шкембеджийница е такава демократична мешавица, каквато не съм виждал в България, нито в чужбина. Ако това е демокрацията, и аз съм демократ. Идват с джиповете си мутри, с метлите си метачките, които метат площадчето пред шкембеджийницата, камериерки от близките хотели, отбиват се пътници, предвидливо носещи празни буркани, да си носят шкембе-чорба там, за където пътуват, не като Иван, Добринка и аз без буркани. Бай Митко Шопа седна на нашата маса и каза, че идвали на разузнаване ресторантьори заедно с готвачите си, но той не си издавал рецептата; като настъпел последният му час, щял да я каже на дъщеря си. Всъщност той си издаде рецептата: И за новобогаташите, и за чистачките еднаква чорба. Неразредена. Другите шкембеджии – стръвни да печелят, „Ама то така не става“. Той не позволи да си платим. „Няма безплатен обяд“ е мантрата на пишман икономистите. Те грешат. Винаги грешат. Втората им мантра е „Растеж, растеж, растеж…“. There are limits to growth. Няма economic growth forever. Only death is forever.

И в хотела, надвиснал над морето в Поморие, не приемаха пари от мен. Дори когато ме заведоха другаде, където хубавата певица, щом ме видя, запя „Soldier of Fortune“ на Deep Purple. Поморие станало рускоезично. „Не имей сто рублей, а имей сто друзей“, казват новите ми приятели там и я карат на този принцип. Аз съм безпринципен. Няма значение кой прав, кой крив, по принцип съм на страната на приятелите си. Приятелството е човещина и е над политиката. Това също е принцип.

Не съм Minority of One. Във форума имам приятели, стари и нови, които също не вярват в иженарицаемата „демокрация“. Те също не гласуват.

През 1959 година освен битниците и „Бийтълс“ се появи списанието „Minority of One“. То също не вярваше в клептокрацията, която се самоназовава „демокрация“. Я гледай ти …по Classical Music New York пак пуснаха The Thieving Magpie, La Gazza Ladra, „Крадливата сврака“ на Росини. Изпълнява Лондонският симфоничен оркестър, дирижира Клаудио Абадо. Ще я изслушам, но няма да пиша за нея; за „Крадливата сврака“ писах в предишна писаница. Прияде ми се турнедо „Росини“. Сервираха го в руския клуб на улица „Добруджа“, който едно време се казваше „Крим“. „Демократите“ казват, че Крим не е руски. Искат дистанционно да наблюдават бой между едни украинци и други украинци. А в Леванта – бой между едни левантинци и други левантинци. Тъй е forever политиката. Политика е да палиш войни и да говориш за мир.

В „Minority of One“ пишеха личности, неизвестни и известни, като Linus Pauling, химик с немско потекло от Портланд, Орегон, САЩ, двукратен нобелист. За „Малцинство от един“ той написа, че този, който казал, че Земята е кълбо, и онзи, който казал, че тя не е центърът на вселената, били малцинство – Minority of One. Нормалните хора в нормалните страни знаели, че Земята е плоска. Истината се ражда като ерес и умира като предразсъдък. Нормалните хора гласуват.

Миналата седмица се пошегувах, че историята не се повтаря нито като трагедия, нито като фарс, а е едновременно двете – Two in one. Сега допълвам, че ако количествените натрупвания все водеха до качествени изменения, сто глупаци щяха да се равняват на един умник, а петстотин хиляди гласуващи глупаци на един гений. Сбърках, че навремето го казах на изпит в института „Карл Маркс“. Но смразих професорите, понеже за разлика от тях знаех езици и бях чел непреведения четвърти том на Das Kapital.

Дами и господа гласуващи, кажете ми защо гласувате? Защото турците ще гласуват вместо нас, отговориха ми някои. Аман от турското плашило, размахвано от националистите. Нашите турци са наши и са като нас. И те, и ние гласуваме за големи крадльовци. Като на стар или нов приятел ми обяснете защо гласувате, и аз, който съм най-старият на нашата маса, ще ви сваля шапка, моята овехтяла с годините шапка. Нека силата бъде с вас. Имам предвид силата да мислите.

Ще ви разкажа две истории. Едната тъжна, другата весела. Започвам с тъжната. България копираше СССР в строителството на комунизма и изграждането на новия социалистически човек. Но човекът си е човек, на третия ден ще се напие и няма да дойде на работа. Даже будките за вестници и цигари бяха одържавени. Магазинерът казваше „Няма, и в склада няма.“ Но – танто за танто, – ако ти на него туй-онуй, той ще ти извади изпод тезгяха. Мнозина крадяха на дребно, сега малцина на едро. Сега частен бизнес? Добре. Но чиновникът ти вади душата с разрешителни, лицензи, данъци, бумащини. При социализма нямаше такива грижи – крадеш си от общото като от свое и пей сърце.

Човек звучи гордо, човекът ще победи природата. Пресушихме блата – природно богатство на флора и фауна, „отвоювахме“ от природата земя, засадихме я с царевица и пшеница, понеже Никита-Кукурузник (Хрушчов) искаше да засее тундрата с царевица и не даваше да се сее ръж, украинските мужици предпочитали пшеничен хляб. Варна се преименува Сталин, Василико (Царево) стана Мичурин. Поповете, който скубят енориашите за погребения и кръщавки се спотайваха. А сега ей такива уста отвориха против кариатидата, която щеше да носи на главата си фара в морето край Царево. Тя била езичница. На лека жена им приличала. Павел Койчев за хаир, от човещина отля кариатидата безплатно.

Колкото поповете разбират от скулптура, толкова политиците от литература. За тях Андрешко на Елин Пелин е хитрецът, мамещ държавата. Не забелязват, че бирникът е с кожух от вълчи кожи. Сиреч овълчилата се държава. Андрешко хаир прави. Спасява своя комшия сиромах да му не секвестират житцето. От човещина го прави.

Българските подражатели правеха тежка индустрия и опустошаваха благословената от Бога българска земя с „Кремиковци“ и КЦМ – Комбината за цветни метали между Пловдив и Асеновград. Като пътувахме нагоре към Асенова крепост и Яврово, Жени Божилова и Николай Хайтов извръщаха глави да не гледат посърналото поле. Ще ни отровят и Добруджа, като я надупчат за шистов газ. Подражавахме на СССР; сега на САЩ. Миналата седмица едно форумче, същинско някогашно комсомолче, писа да подражаваме на САЩ, те по-добре от нас опазвали природата си. А бе чоджум, те Grand Canyon са емнали да го застрояват като нашето Черноморие. Теди Рузвелт (US president 1858-1919) демократ, ама не дотам, казвал: Speak softly, and carry a big stick, не повишавай тон, носи дебела тояга. Теди казал: The developers are malefactors of great wealth – застрояващите са богати злосторници. Затова САЩ имат прекрасни национални паркове. Ако предприемачите се бяха развихрили, нямаше да ги имат. Сега в САЩ има протести и филми срещу шистовия газ.

Сега да разкажа нещо весело. Жени Божилова умря. Тя беше весел човек и би искала весело да разкажа за нея. Превеждахме, редактирахме заедно, а когато поотделно, през ден се питахме един друг за разни неща и така 60 години. Тя изпадна в клинична смърт и излезе от нея; после втора клинична смърт и пак оживя. През тези 60 години хиляди книги ни минаха през ръцете, пардон – през очите. Веднъж я попитах: – Жени, помниш ли Рей Бредбъри? – Кой? „451 градуса по Фаренхайт“ или „Марсиански хроники“. Или „Вино от глухарчета“. А, сетих се. Питаш за „Смъртта е занимание самотно. Death Is a Lonely Business.“? Джимо, вече ме е срам да казвам колко пъти съм умирала. Нямаш представа колко е приятно. Душата ти се отделя от тялото, изпитваш облекчение, забравяш всички грижи. Скоро ще дойдеш на погребението ми. Ще се върна при Николай, Лиляна, майка и татко. Лиляна беше по-малката й сестра; Лиляна и аз играехме, когато бяхме деца. Когато казвах на Жени, че Лиляна беше красива и висока, Жени казваше: Защото момиченцата израстват по-бързо от момченцата, бе Джимо. Колко си глупав, пък аз разправям Джимо знае всичко. И си умираше от смях. Сега умря настина. При Асенова крепост се отклонявахме с колата към Яврово, родното село и къщата на Николай. Един път Жени каза: Представяш ли си, Бредбъри разни фентъзи и космически кораби, а не можел да кара кола. После към параклисчето пешком полека-полека, щадейки сърцето на Жени. Там ни чакаше Мюмюн с овцете и с кучетата си. Забелязваше ни отдалеч; той през живота си не беше прочел нито ред и имаше зрение на орел. Казваше „Носиш ли?“. Отговарях „Нося“ и му подавах стар брой на „Файнаншъл таймс“, който пристигаше в БТА по въздушна поща, специално олекотено издание на много тънка хартия, понеже авиолиниите таксуват пратките според теглото. Мюмюн казваше: Най-хубавият вестник. С ножицата за стрижка на овце той режеше вестника и си свиваше цигари. Николай мълчеше, Жени си умираше от смях, че според Мюмюн „Файнаншъл таймс“ е най-хубавият вестник. Но преди да тръгнем от нашата улица „Латинка“ за Яврово Жени винаги ме подсещаше за вестника на Мюмюн, защото знаеше, че аз забравям, а той помни всяка човещинка.
Димитри Иванов
В. Сега

Source Article from http://afera.bg/%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0.html

Ако „АТАКА“ финишира устремно и влезе в парламента, Бойко Борисов ще налапа Големия Консенсус ДО СЛИВИЦИТЕ.

Публикувано на 30.09.2014 / 19:16

Бойко Борисов Цветан ЦветановБойко Борисов се паникьоса заради „малките партии“ и „АТАКА“. Резултатът на ГЕРБ пада със страшна сила!
Бойко Борисов привършва „репертоара“ – след „Всички на Трапезата“, „широка коалиция“ и прочие бля-бля дойде ред и на „големия консенсус“. Да внимаваме – дали зад този корпоративно пласиран „голям консенсус“ не се крие предложение за „голяма коалиция“ от немай-къде. Обаче лошо – гербаджийското „ехале“ скача срещу коалиране на партията с БСП, а дума не дава да се издума за „партия“ с ДПС. В Стара Загора Б.Б. за една бройка да бъде линчуван от побеснели гербаджии, които го направиха на нищо за врътките му с Делян Пеевски. Скочиха му и за Цветан Цветанов. Предупредиха го да не се заиграва с бесепарите.
В същото време червените „босове“ са връткави като „дърти тротоарни карачки“ – политически гювендии за пример. Главното им условие за „голяма коалиция“ – Бойко Борисов не може да е премиер. Споменати били и някои „кандидат-министри“ – като о.р. адмирал Пламен Манушев, който бил „министър 50 на 50 в Тигана“. Иначе казано – не било изключено да не се уреди с министерстване. Червените не пискали засега срещу Красен Кралев, който е много близък с Бойко Борисов, нагласил го за министър на младежта и спорта в своята Основна Схема. Която все още е в Тигана. Изпържването вече изглежда неминуемо, защото „малките партии“ объркват играта на големите играчи. Особено „АТАКА“.
Резултатът на ГЕРБ ще падне със страшна сила, ако влязат всички заподозрени – ББЦ, РБ, ПФ, АБВ и „АТАКА“. При осем партии в парламента резултатът на ГЕРБ пада дори под 90 депутати, а Лиляна Павлова, вместо да се цупи на 105, да бие чело и да се моли Господу за милост и късмет. Засега висящо е положението на АБВ. Румен Петков няма как да извади цялата кампания на образцовите безхаберници. ББЦ нагази електоралното блато. Ако не е Делян Пеевски да крепи Дудука, „цензурите“ ще затънат в Блатото. Капута вече не знае къде се намира. Данъчните го погнаха. „Периферните играчи“ от Старата Схема се разбягаха. Ужассссс.
„Реформаторите“ имат стабилен вот и вероятно ще са четвърта сила. „Фронтоваците“ се забатачиха – след последните изцепки на такива като Валентин Касабов, когото някой идиот на идиотите е сложил за водач на листата във Варна, също са „на ръба на киреча“. „АТАКА“ дърпа много здраво гласоподаватели от корпуса избиратели на БСП – във Варна, Благоевград, Кюстендил, Добрич. Ако „АТАКА“ наистина финишира устремно и влезе в парламента, Бойко Борисов ще налапа Големия Консенсус ДО СЛИВИЦИТЕ. Трудно ще събере 121 депутати даже с „реформаторите“ и „фронтоваците“. Ще му трябват и „азбукарите“, ама те са повече от „висящи“.

www.bgsniper.com

 

Source Article from http://afera.bg/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%88%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BD%D0%BE-%D0%B8-%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%B5-%D0%B2.html

ПАМЕТНИК ОТ ЛАЙНА. КАК НЕДЯЛКО ЙОРДАНОВ ИЗПОЛЗВА ДС

Публикувано на 30.09.2014 / 15:18

КЕВОРК КЕВОРКЯН- Г-н Кеворкян, как ще коментирате публикувания от Недялко Йорданов „документ“ от „ДС“, който последва Вашата публикация „Състезание за клеветници“? Т.нар. „документ“, който Недялко Йорданов визира в предаването на Сашо Диков, намеквайки за Вас, че сте писали против него, изкарвайки се едва ли не дисидент по времето на Тодор Живков. След Вашата публикация „Състезание за клеветници“, в която категорично показахте становище на Комисията по досиетата, сайтът на сина на Недялко Йорданов – Недялко Недялков контрира с дълго „пазения“ „документ“ от Недялко Йорданов, който му бил даден от „адвокатска кантора“.
- Най- напред да кажа, че ако нещо ме притесняваше, изобщо нямаше да повдигна въпроса за твърденията на Недялко Йорданов в едно телевизионно предаване. Още повече, че той изобщо не е споменавал името ми.
Но трябва най-после да стане ясно, кой продуцира и използва боклука от „документи“ на ДС – и какво представлява той.
Да се придържаме към фактите.
Н.Й. казва нещо за някакъв донос.
Аз искам от Комисията по досиетата да провери, съществува ли подобен документ.
От там съобщават, че подобен документ не съществува.
Казват също така, че досието на Н. Й. е свалено в архив още през далечната 1968 година и по-късно не е работено с него – това е извънредно важна подробност. След 1968 година никой не се е занимавал с него – оставен е спокойно да гради кариерата си на самопровъзгласил се дисидент.
Как тогава сега се пръква някакъв документ – който уж се отнася до Н. Й. – при това създаден през 1980 година, за който Комисията не знае?!
А отгоре на всичко, върху него има и печат, че е декласифициран през 2011 година?
Къде на майната си е бил този документ за Н.Й., ако наистина се отнася за него?
Между другото, и казано на шега, ще взема накрая да направя някакво сведение на името на Председателя на Комисията, за да видите колко лесно се произвежда подобен боклук от документи.
Сега да се вгледаме внимателно в „документа“.
По начало, в него няма нищо осъдително, дори на „агента“ му харесало някакво заглавие, което обаче не било прието от Варненското издателство. Заглавието е на известна книга на Н.Й. – и от тук започват бъркотиите, които доказват, с каква идиотщина си имаме работа.
Да анализираме „документа“, за да се посмеем.
Но преди това да уточня, че това писание няма нищо общо с мен – това е творба на капитан Георгиев – както ще се окаже по-нататък, доста вдъхновена.
В този детайл се състои големия проблем на Закона за досиетата: някой казва/написва нещо от името на друг.
Какво написва и доколко то отговаря на истината – само един Господ знае, дори Н.Й. няма силата да прозре това.
Ето сега абсурдите в „документа“.
Капитан Георгиев е съчинил/написал сведение за обекта „Слон“.
Н.Й. се прави, че не знае, кой е той – а това е Дончо Цончев, Бог да го прости.
Капитан Георгиев съобщава, че книга на обекта „Слон“ – цитирам капитан Георгиев – със заглавие „Насаме с баща ми“ била върната от Варненското издателство. „Слон“ бил обиден: „Баща ми може да е бил някакъв, но той ми е баща, а аз съм творец – защо да не пиша за него“.
Това заявява „Слон“ за книгата „Насаме с баща ми“, която уж е негова – той обаче изобщо не е неин автор, това е книга на Н. Й.
Как да им вярваш на тия идиоти, на всичките, взети заедно!
Сведението, написано от капитан Георгиев, се отнася до „Слон“ – „Слон“ се оплаква, че новата му книга със заглавие „Насаме с баща ми“ е върната от Варненското издателство – но всъщност се оплаква за книга на Н.Й.
Вярвате ли им на тия идиоти, формени идиоти, които съчиняваха сведенията в ДС!
Един /Н.Й./ пише някаква книга, друг – „Слон“ твърди – според сведението – че е негова и се оплаква, че му я върнали от издателството.
Затова от 25 години повтарям, че подобни „документи“ са боклук, съчиняван от хора, които трябваше да си вадят хляба по някакъв начин в ДС и не рядко се видиотяваха в съчинителстването си.
Да вървим по-нататък в идиотщините – днес ще се занимаваме с семантичен анализ на дърварите от ДС.
„Слон“ се оплакал, че е преследван заради баща си.
Н.Й. никога не е имал проблемите на „Слон“, който наистина е бил син на „народен враг“.
Н. Й. е син на известен комунистически деец, имаше други грижи покрай баща си и заради това му направи цял словесен паметник.
Сега да не излезе, че са го преследвали и заради бащата на „Слон“.
Пълна лудница.
Да четем пак.
Слон се оплаква, че не му издават книгата заради заглавието „Насаме с баща ми“.
А това е заглавие на книга на Н.Й., който изобщо не е споменат в сведението и не е негов обект.
Надявам се, че става ясно, каква позорна манипулация прави Н.Й.
Някакъв от ДС бърка фактите и ги омесва, както си иска – а нашият Н.Й. се хваща за грешката му и ето го пак на предна линия, да лепи афишите за самия себе си.
И още.
Всеки, който зае да чете, без дори да е поет, ще разбере от „документа“, че капитан Георгиев докладва за разговор със „Слон“, а не с Н.Й.
Само Н.Й. не го схваща.
Ей, много си сръчен, поете, дори капитан Георгиев може да ти завиди.
Н.Й. наистина е гениален в натъкмяванията.
Капитан Георгиев докладва за обекта „Слон“.
А Н.Й. се вмъква като змиорка и твърди, че капитанът е докладвал за „Слон“ и за „Обект“ – съчинява си, че става въпрос за двама души.
Безумие.
Междувременно, от Комисията по досиетата отново ми потвърдиха, че в архивите им няма сведение за Недялко Йорданов.
Може ли сега Н. Й. да си пише още една точка във въображаемото му репресиране? Само един наивник може да се съгласи с това.
След всичко това, читателят спокойно може да си каже, че Н. Й. е талантлив манипулатор.
Ако капитан Георгиев е объркал и осрал фактите, може би от невежество, нашият велик поет го прави съвсем съзнателно.
Но добре, че измрънка нещо, за да ни накара да се вгледаме в един кретенски „документ“.
И да разберем, как някои хора се опитват да си направят паметници – паметници от лайна.

П.П. Между другото, понеже „репресираният“ Н. Й. винаги е бил отглеждан като коледно украшение – беше Секретар на Съюза на писателите, директор на театър, главен редактор и пр., и пр., все номенклатури на ЦК на комунистическата партия – той трябва да търси нещо за себе си в архива на Шести отдел на Шесто управление, който обаче комунистите предвидливо скриха. Те винаги са криели усърдно позорящите ги самите тях факти.
Но Н. Й. нека потърси, ако чак толкова иска да строи онзи паметник.

Съчинителю Н. Й, кажи на „авторитетната“ си адвокатска къща да се готви за дело – то ще бъде лесно. Тя трябва само да докаже, че има донос за теб.

afera.bg

 

 

 

Source Article from http://afera.bg/%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BE%D1%82-%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D1%8F%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%B9%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BE.html

АКО БОЙКО БЕШЕ ЖЕНА, ЩЕШЕ ДА Е ЛИЛЯНА ПАВЛОВА

Публикувано на 30.09.2014 / 9:56

ВДИГАНЕ ЦЕНАТА НА ТОКААктуалната обстановка, видяна през очите на култовия автор Георги Дренчев:

Ако Бойко беше жена, щеше да е Лиляна Павлова.
……
Утре се надявам, грамотните журналисти, да прегледат интервюто на Лиляна Павлова!
……
Боко бил свален с метеж, те правили много пътища, а не една магистрала, което е опорна точка, от която повдигаш олекналото Лиле.
……
Боко иде, на крилете на TA4O, JENI i LORDO.
……
Аз имам паспорт, лична карта, шофьорска книжка, а се оказва, че всички тези документи са всъщност билет за цирк България!
……
6 млрд. нов дълг, а после, колко още – 16млрд, 20млрд, спирала на избори и дълг, после един по- силен дъжд и кой от къде е.
……
Основното ми искане е, да можем да отстрелваме политиците, които не ни кефат, тогава и наплива ще секне.
……
Имало сценарий за протести по отношение цената на тока! Интересно, кои са сценаристите, които подмениха ръководството на ДКВЕР по един безобразен начин и увеличиха цената на ел. енергията с 10%, без да имат обществен мандат за корекции и под натиска само на Президентското ЕРП- ЕВN?
…..
Тая година денят за размисъл е два дни, 4 и 5 Октомври, а да, покрай гъбите, докато мислите, събирайте и камъни…
……
Избори 5.10.2014, избори на твърдите ядра, и противно на Мечо Пух считам, че колкото по- малко, толкова по- добре.
……
Попитали радио Ереван:
- какво получава политик, на който Диана Найденова му е седнала на коляното?
- ортопедични проблеми – отговорило радиото.
…….
Новините по радиото, а и в другите медии, в същноста си не са новини, а внушения: „никому неизвестна консултантска фирма обжалва конкурса за сметопочистване на столицата.“
Как ви звучи? И това по Джаз Фм, тези нямат връзка с интелекта на слушателите си и са обида за всеки здрав разум!
……
След като е повече от ясно, че София не може да бъде столица на културата, сега моля ви се, сме се кандидатирали за Европейска Столица на Спорта- 2017, пайсе иде тихио трамвай.
Спортис сам ас, кандидат бойко на спорта…

Георги ДренчевГеорги Дренчев

Колаж: Иво Ангелов, „Сила“

Source Article from http://afera.bg/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%B5-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%89%D0%B5%D1%88%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B5-%D0%BB%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0.html

Лиляна Павлова е горда водачка на „втората листа на БСП-Варна“. Павлова изби рибата като една сногсшибательная щерка на рускиня при Слави Трифонов.

Публикувано на 30.09.2014 / 9:12

ЛИЛЯНА ПАВЛОВАЛиляна Павлова транжира червените „със славен род“ при Слави Трифонов. Отне поне мандат от БСП-Варна.
Леле, що стана?! Лиляна Павлова обезкости червените със своя „славен род“. И като капак – майка рускиня. Не може да е вярно – 37-годишната „успяла жена“ разказа играта на бесепарите. Дядото Георги Павлов, когото тя като преродена внучка на Менделеев нарече „министър на ХИМИЯТА“, прости й, Господи, трогателното безхаберие, бил „твърд, но справедлив“, както й рекнали негови почитатели от Гълъбово. Ама бил партизанин от бригада „Чавдар“, ама станал този ШУМКАР член на ЦК. Е, и – това е ГЕРБ, филиал на БКП-“тесни социалисти“, защото се разбра, че Бойко Борисов е против „широката коалиция“, пък агенция „Ройтерс“ си сменила заглавието на интервюто с него. И още – няма да се лигавите: гордата наследничка на комунистическа рода къде да ходи, ако не в „дясната“, пардон, формация ГЕРБ? Калин Милков Балев не развя ли знамето на СДС връз балкона си в номенклатурната обител на „Оборище“?! Леко мебелите с Лилито…
Лиляна Павлова е горда водачка на „втората листа на БСП-Варна“ – на шеста позиция в листата на ГЕРБ за Трети МИР-Варна е още един горд внук на оценен от Т.Ж. образцов комунист. Дядото – Кирил Аргиров, баща на комунистическата активистка Лилия Христова, е бил „герой на социалистическия труд“, което не означава, че е строил землянките на шумкарите от бригада „Чавдар“. Става дума за Павел Христов, разбира се. Никакъв шанс нямат официалните червени кандидати във Варна след изявата на Л.П. при Дългия. Горда със славния комунистически род, че и с майка-рускиня. Къде са тръгнали червените кандидати, чиито едва втори съпруги са рускини. Одма да си налягат парцалите. Това пък с татко й, Павел Павлов, изобщо не го разбрахме. Че с кого да бачка в „Свободния“ във Варна – с Нора Ананиева и нейното другарче Георги Близнашки под грижите на кадър на АОНСУ като Анна Недялкова, разбира се?
Доскоро смятахме, че БСП-Варна може с триста зора да се добере, „чавка“ след „чавка“, до трима депутати от Трети МИР. След триумфа на ГЕРБ, фракция „Шумкари“, в студиото на Слави Трифонов, вече сме разколебани. Бесепарите да скачат до тавана, ако вкарат двама от своята листа в парламента. Лиляна Павлова изби рибата като една сногсшибательная щерка на рускиня, възпитаничка на руско даскало и внучка на партизанин от бригадата на Т.Ж. – любимката на Б.Б. отне поне мандат на БСП-Варна. На всичко отгоре някои съратниците й от листата си заформиха в нейно отсъствие „тайни срещи“ с корпоративни босове и други основни играчи в кафенета край ДКС и в култови ресторанти за „монахини“. Почти договориха допълнително транжиране на БСП-Варна. Не се присмивайте на червените, съжалете ги – вкарат ли двамка от Варна, чудо са сторили.
На 30 май 2001 г. на Надежда Михайлова й спряха тока, дето се вика, буря във Варна провали мероприятието й при Слави, а тя беше водач на синята листа в „морската столица“. На 29 септември 2014 г. Лиляна Павлова не изглеждаше толкова блестящо като Хубавото Наде, но пък СПРЯ ТОКА НА КОМУНЯГИТЕ, шашкайки заблудените десни избиратели на ГЕРБ с почти мракобесническа наглост – гордеела се със „славния комунистически род“. Бойко Борисов да обяви кастинг за внуците на Григор Шопов, Мирчо Спасов, Митьо Гестапото, Лев Главинчев и вся остальная. О, да – ако и след комунистическата наглост на Лиляна Павлова „реформаторите“ във Варна не успеят да вкарат двама депутати от Трети МИР, значи са пълни нещастници.

www.bgsniper.com

 

Source Article from http://afera.bg/%D0%BB%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80.html

Антония Първанова: Бареков сам се хвалеше, че ДПС му обещали да стане новият Делян Пеевски

Публикувано на 30.09.2014 / 8:55

Антония ПървановаАнтония Първанова от НДСВ разказа по Нова телевизия как Николай Бареков по време на среща с НДСВ за създаване на коалиция, сам се похвалил, че ДПС ще го правят „новият Делян Пеевски”:

„Отказхме коалиция, установихме, че ББЦ се държат инфантилно. Бареков сам се похвали, че ДПС му обещавали да стане новият Делян Пеевски, Бяхме на среща в офиса на ББЦ за да разговаряме за евентуално сътрудничество по време на изборите, но бързо установихме от поведението на Бареков и екипа му, че се държат инфантилно. Бареков не е зрял политически, даваше някакво интервю за ТВ АЛФА, на Атака. Влизаше непрекъснато в пререкания с тях, а бяхме отишли на политически разговор. Поведението му беше несериозно”.
Afera.bg

 

Source Article from http://afera.bg/%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D1%81%D0%B5-%D1%85%D0%B2%D0%B0%D0%BB.html

СЪСТЕЗАНИЕ НА КЛЕВЕТНИЦИ

Публикувано на 29.09.2014 / 17:33

Кеворк Кеворкян В петък от БЛИЦ, научих, че сайтът АФЕРА е съобщил на читателите си за решението, с което осъдих за клевета Недялко Недялков.
Това решение бе потвърдено на всички съдебни инстанции.
По-късно от БЛИЦ ме помолиха да коментирам някакво обяснение на клеветника Недялков, което ми преразказаха най-общо.
Едва днес намерих време да прочета това обяснение. За жалост, то отново е типичен пример за клеветническа дейност – сега пък за сметка на българския съд.
Според клеветника Недялков, били го осъдили неколцина ченгета – вероятно има предвид деветимата уважаеми съдии от Градския, Апелативния и Върховния касационен съд, които без никакво колебание прецениха, че Недялков е клеветник. И това никак не е трудно да се констатира, понеже клеветникът не е успял да предостави нито едно доказателство в полза на безсрамните си твърдения.
Но той не обелва и дума за това, а измества оправданията си към клетата Държавна сигурност, която – ако съществуваше – Недялков отдавна щеше да копае въглища в някоя бургаска мина заради клеветите си. Но и в една нормална съвременна държава той изобщо няма да има възможност безнаказано да практикува процъфтяващия си бизнес – продажба на откровени лъжи и безсрамни клевети по адрес на най-известните български публични лица. А той дори изглежда се опиянява от тази си дейност. Но да не се занимаваме повече с него. Нека в друго съдебно дело да бъде преценено, какво заслужава човек, който толкова арогантно, като някакъв закоравял рецидивист, се изплюва върху лицето на съда.
Сега за нещо друго.
Снощи разбрах, че бащата на клеветника Недялко – поетът Недялко Йорданов – прозрачно е намекнал в едно предаване, че съм писал „донос“ срещу него. Нямало го в архивите – но той го получил тайно от някакъв негов приятел от ДС.
На този приятел, ако изобщо съществува, отсега му казвам, че е позорен, безподобен лъжец, на когото мястото му е в затвора, задето разпространява такива твърдения – но заедно с Недялко Йорданов, който да му дрънка там на китарка песничките си.
Прочетете какво гласи Наказателният кодекс за хора като вас и тогава използвайте услужливи телевизионни предавания.
Недялко Йорданов или е зажаднял за героични пози – или окончателно е влязъл в стилистиката на синчето си. Никога и по никакъв повод не съм писал нищо по негов адрес.
Но съм му помагал неведнъж, като съм му давал трибуна в предаването си. А пък в по-късните години тъкмо заради него дори си развалих отношенията с Мартин Карбовски, който написа книгата „Недялко яде лайна в НДК“.
И нещо далеч по-важно: навремето спестих на милионната си публика съмненията на големия ни писател Богомил Райнов, изречени преди 10 ноември 1989 година, и потвърдени пред камерата ми и от известни антифашисти от Бургас, че бащата на Недялко Йорданов е бил агент на фашистката полиция и е предал поета Атанас Манчев. Тази история е подробно описана и красиво героизирана от Недялко Йорданов в мемоарната му книга „От себе си не си отивай“. В нея той представя своята версия за въпросното предателство, което по начало не ми беше особено интересна. Нямам навик да се бъркам в комунистическите разправии, тяхна си работа.
Причината сега да извади тази несъществуваща история с доноса срещу него и да сипе клеветите си е очевидна: осъдих синчето му като най-долен клеветник, и сега татко му изстрелва поредната порция помия върху мен.
Неговата сметка е проста – да си каже мръсотията, пък когато след време съдът го навре в кучи отвор, и той ще се оправдава с ДС.
А пътьом и да се направи на страдалец от „онзи режим“, макар че преди 10 ноември 1989 година имаше всички възможни постове и привилегии, по някое време не беше шеф само на Пожарната в Бургас, беше си истинска комунистическа номенклатура.
Жалки са тия истории, но имам едно предложение към Недялко Йорданов.
В една от емисиите на последната „Всяка неделя“ направих разговор за книгата „Дело 585/1942 г.“ – едно разкошно фототипно издание, представено от наследниците на големия ни поет Никола Вапцаров. В тази книга има и донос на полицейски агент от Бургас, който е предал Вапцаров. Племенникът на поета, който гостуваше в студиото, ми намекна, че би искал да каже, кой е този полицейски агент. Отказах, а можех да създам голяма сензация. Но аз не работя по този начин. Ако Недялко Йорданов иска да научи, кой е бил въпросният полицейски доносник, предал великия Вапцаров, пред когото вероятно се прекланя – нека сам се срещне с неговия племенник.
Кеворк КеворкянПо-долу прилагам един документ, който днес получих от Комисията по досиетата. Той гласи:
В отговор на Ваше заявление и извършена от нас справка, Ви уведомяваме следното:
В централизирания архив на Комисията не съществуват никакви сведения срещу Недялко Йорданов, включително и такива, които биха могли да бъдат свързани по някакъв начин с Вашето име.
Спрямо г-н Йорданов е регистрирано дело, което е архивирано още през 1968 година и впоследствие не е работено по него.
Комисията не може да потвърди изнесените в публичното пространство от г-н Недялко Йорданов твърдения, отнасящи се до известен телевизионен водещ“.
Ей, храбреци, не се ли уморихте да се състезавате за званието „Фамилия-клеветници номер 1“?!

Кеворк КеворкянКеворк Кеворкян

 

Source Article from http://afera.bg/%D1%81%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8.html

Кога най-после ще видим истински, верен и подробен отчет за „Варна 2019”?!

Публикувано на 29.09.2014 / 17:09

Десислава ГеоргиеваКандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 год. и особено изборът на Пловдив за носител на титлата, отключиха много коментари в медиите. И всичко отново се завъртя около въпроса “Кой?”. Кой дал? Кой взел? Кой избрал? А никой не пита “Защо?”. Защо неформалният лидер на Секретариата Десислава Георгиева представи на колега-журналист неграмотно написана и невярна справка за разходваните до 30.07.2014 год. за “КЕСК 2019”.

Безсмислено е да се повдигат и други въпроси от рода на: “Защо ЕСК е станало на КЕСК?” и “Защо вместо цифрата 0 дамата ползва буквата О?” и т.н.

Културната общественост във Варна отдавна е спряла да се изненадва от правописните и правоговорни куриози, поднасяни от Десислава Георгиева.

По-интересно е да се вгледаме в математическите такива, с които е наситена въпросната “Справка”. Общата сума, според отчетчето на г-жа Георгиева, разходвана до 30.07.2014 год. за “КЕСК 2019”, е 492 032,03 лв. До тук всичко изглежда нормално, защото в бюджета на община Варна за въпросната дейност има предвидени и гласувани 500 000 лв. По-интересно е какви разходи (по пера) са влезли в този документ и кои не са намерили място в него. Първото, което прави впечатление е, че консултантът на проекта Сър Робърт Скот е получил от тази сума само 5321,74 лв. (за три командировки). В справката няма и дума за хонорар на консултанта.

Как от екипа са успели да убедят такъв сериозен човек като Робърт Скот да ни консултира безвъзмездно, не е ясно. Разбира се, последното е просто черен хумор. Едва ли някой ще повярва, че Сър Скот е работил без пари, и то при положение, че Елина Желева (консултант и коуч по дизайн мислене) е получила хонорар от 20 156 лв., а Георги Камов (експерт по иновации) е хоноруван с 20 356 лв. 104 517,40 лв., според справката, е общата сума, получена от „Хеликс прес” ООД за рекламни материали, без никъде да е обяснено за какъв вид и какъв обем рекламни материали става дума.

Далеч по-интригуващ е случаят с една друга фирма от отчета, Медия Крос ЕООД. Според справката фирма Медия Крос е получила един път 69 600 лв. (30% по договор) и втори път 48 720 лв. (окончателно платени по договор). Това е както забавен математически абсурд, така и още по-забавен фактически, защото с решение 1411-2 Общински съвет – Варна дава съгласие да бъдат отпуснати финансови средства на „Медия Крос“ ЕООД в размер на 58 000 лв. без ДДС за реализиране на мероприятието „Варна и региона посрещат Италия“. Всъщност, ако внимателно бъдат прегледани протоколите от заседанията на Комисията по култура и духовно развитие към Общински съвет, ще стане ясно, че тя е гласувала разходване на средства по приложение 24 – III „Варна – кандидат за Европейска столица на културата 2019 г. в размер на общо около 100 000 лв. По това перо са били одобрени от комисията освен 58 000 лв. за проекта на „Медия Крос“ ЕООД, още 31 000 лв. за четири допълнителни проекта (“Карнавал на мечтите”, 3D рисунка, “Моята сцена” и дофинансиране пътуване на “Хора на варненските учители” за международен хоров конкурс). На заседание на Комисията на 09.06.2014г. е изслушан междинен отчет на Секретариата и общинската дирекция за разходваните до момента средства.

Без коментар е фактът, че във въпросната “Справка” не са намерили място именно тези 31 000 лв. гласувани от комисията по култура и духовно развитие! И сега е редно да попитаме ЗАЩО неформалният лидер на секретариата Десислава Георгиева предоставя този явно доста объркан отчет на представител на медиите?

Къде в справката са средствата за командировки на самата г-жа Георгиева? Какъв хонорар е платен на консултанта Сър Робърт Скот и от кое перо на бюджета на Общината? Колко от другите представени “разходи” не са от приложение 24 – III от бюджета? И кога най-сетне ще видим истински, верен и подробен отчет на разходваните средства за кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата?
Донка Грозданова

Source Article from http://afera.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BC-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD.html