Месечни архиви: август 2014

ТОТЕМЪТ БОРИСОВ

Публикувано на 31.08.2014 / 15:00

Бойко Борисов„Тотемът е клас предмети или явления, въздигнати в култ от определена група или индивид – за тях се вярва, че покровителстват обожаващите ги.“ – твърди анонимен мъдрец от Уикипедия. В стеремежа си да бъде всеобхватен в дефиницията си, мъдрецът-експерт не си е направил труда да посочи подходящи примери за това понятие от ребусите и кръстословиците.

Направих си труда да потърся поне един подходящ пример. И с лекота пред мен изникна образът на Борисов. На фона на нискочелата тълпа, която наистина обожествява тоя индивид. Покровителстваните от Борисов инидвиди живеят в условията на духовна мизерия и са в непрекъснато очакване да бъдат облагодетелствани от божеството си.
Условието е да приемат безпрекословно волята на божеството и тотемната му идеология. Тотемът не е длъжен да спазва някакви правила. Той може да изговаря една или две лъжи в противоречие с други лъжи, които току-що е произнсъл. Нискочелите са длъжни да се подчиняват и да се съобразяват с фатмашкия постулат, че всяка заповед и воля са предпоследни.
Всичко останало е в сферата на подробностите – разни назначения, синекури, криминално позициониране в икономиката, финансовото дело и държавното управление. За по-кратко, синекурите се наричат хранилки или ясли. Нискочелите владеят терминологията на животновъдството.
Любо КольовскиЛюбо Кольовски

Source Article from http://afera.bg/%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BC%D1%8A%D1%82-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2.html

Вижте защо не трябва да се гласува за Реформаторите! Какво правят на една маса трима представители на Реформаторския блок с Бойко Борисов

Публикувано на 31.08.2014 / 13:46

Бойко Борисов и реформаториБойко Борисов отново успя да унищожи и първите кълнове на зараждаща се автентична и обединена десница. Протестите, които стартираха на 14 юни 2013 г. имаха шанс да доведат до обединение на истински реформаторски, демократични и морално отговорни политици. Вместо това – месец преди предсрочните парламентарни избори – т.нар. Реформаторски блок е нищо и повече от фалшив сбор от провалени политици, клиентелистки лобита, които са готови да служат на Вожда срещу някое и друго постче, службица и хонорарче.

Поредното доказателство дойде от нашата добра и стара Варна, в която АФЕРА единствена знае и показва какво се случва. АФЕРА разобличи истинското лице на т.нар. „реформатори“.

Бойко Борисов и реформаториНа снимката, любезно разпространена от Пресцентъра на ГЕРБ, ясно се вижда, че Бойко Борисов е на една маса с трима видни представители на партията на Меглена Кунева – Пръмова – Ирена Тодорова, Петър Николов – Зикулов /зет на някогашния председател на Народното събрание Йордан Соколов, днес активно подкрепящ Цветан Цветанов – заместник-председател на ГЕРБ и осъден на четири години затвор/ и пишещия книги Тома Биков.

Тримата се явяват лектори на комсомолската структура на ГЕРБ – Младежки ГЕРБ. Засега няма информация тримата да са включени в листите на Реформаторския блок или на ГЕРБ, но липсва и информация да са напуснали партията на Кунева – Движение за България за гражданите.
Тримата са част от новосъздадения Институт за дясна политика, който се явява задкулисна структура по „изпиране“ имиджа на Борисов и ръководената от него „Организирана престъпна група“, както масово наричат ГЕРБ в социалните мрежи.
Какво правят на една маса трима представители на Реформаторския блок с Бойко Борисов? Та, нали Радан Кънев и Меглена Кунева непрекъснато твърдят, че няма да се коалират с ГЕРБ, не и на всяка цена. Купени ли са Реформаторите?
Това е въпрос, чийто отговор не дължат на никого, защото няма да е искрен, но пък е причина да не се гласува за т.нар. „Реформаторски блок“. Още от сега е ясно, че „реформаторите“ са готови да играят ролята на сапун за изпиране и прикриване на престъпленията на мутренското управление на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Симеон Дянков, Мирослав Найденов, Искра Фидосова, Ваньо Танов, Росен Плевнелиев, Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова, ИПОН, СИК и на бъдещата коалиция БОСТАН. Коалиция, която ще гарантира спокойно и „стабилно“ управление на ГЕРБ и ДПС, на Бойко Борисов и на Делян Пеевски, т.е. цялостно овластяване на модела #КОЙ.

Живко Неделчев

Source Article from http://afera.bg/%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B5.html

Диана Найденова не можеше ли да им взима интервю в затворническа килия?

Публикувано на 31.08.2014 / 13:45

Диана НайденоваПредаването на Диана Найденова щяло да се случва в кола. Ще разпитва лидерите на ГЕРБ, БСП, ДПС, ББЦ и РБ, защото тези партии били с най-голям шанс да влязат Народното събрание. Вече имаше едно такова предаване по БНТ в такси. Е, не возеше политици… Толкова ли са безидейни?

Не можеше ли да им взима интервю в затворническа килия. От леглото. С намигане към бъдещето.
Самата Найденова споделила, че най-важните въпроси, на които ще трябва да отговорят политиците са: 1.каква ще е избирателната активност на изборите и 2. дали ще има отново масирано купуване на гласове.
Ако тези тъпи въпроси са най-важните, не искам да чувам останалите.
Стоян Тончев

Колаж: Фейсбук

Source Article from http://afera.bg/%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D1%88%D0%B5-%D0%BB%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%BC-%D0%B2%D0%B7%D0%B8%D0%BC.html

Джефри ван Орден: ББЦ е надеждата за промяна и чиста политика в България

Публикувано на 31.08.2014 / 13:13

Джефри ван Орден„България без цензура“ може да преодолее тежките проблеми на България със своя свеж политически подход, вдъхновяващ лидер и програма, която се стреми да стимулира икономическа промяна и да въведе чиста политика в
страната ви. Това заяви в предаването „Неделя 150“ по БНР зам.-председателят на групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Джефри ван Орден. Вчера той бе гост на Втория национален конгрес на
ББЦ във Варна.

„Със свежи идеи и нови личности, както и с нови групи от млади хора и добър бизнес, може да се внесе необходимото ново мислене в българската политика. Това е надеждата. Нещата не могат да продължават както
досега“, категоричен е той.
Нуждаете се от политическа система, която да е отговорна към хората, отбеляза още Джефри ван Орден. „Давам доверието си на младата партия ББЦ, защото станахме свидетели на твърде много грешки на старата
система. Тя е твърде фокусирана върху личности, лични интереси и егоизъм, не е достатъчно посветена на преодоляването на проблемите на хората в страната. Това доведе дотам, че българите станаха твърде
цинични по отношение на политиката. Съвсем не се изненадвам, че гражданите ви нямат доверие в политиците си“, заключи европейският политик.
Според него България е отбелязала известен напредък след приемането си в ЕС, но много от основните проблеми стоят все още нерешени. „Макар икономиката да се е придвижила леко напред, проблемите с организираната престъпност, съдебната система и корупцията все още стоят на дневен ред.
Дори в последния си доклад ЕК отбеляза, че има трайни слабости.Джефри ван Орден посочи, че Европа иска българският народ да управлява страната си чрез своите партии. По отношение на енергийната независимост
на страната той отбеляза, че желанието на Брюксел е всички страни да разчитат на себе си и да имат достъп до устойчиви доставки на енергия.
„Що се отнася до България, вие разполагате с атомна енергетика и трябва да подобрите връзките и пътищата на петрол и газ, идващи от надеждни източници. Това означава да не се разчита само на страни като Русия. Има
много други страни, които могат да задоволят енергийните нужди на страната ви“, заключи политикът.
Afera.bg

 

Source Article from http://afera.bg/%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%84%D1%80%D0%B8-%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%B1%D1%86-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE.html

Борисов бил с „КАНЦЛЕРКАТА”.

Публикувано на 31.08.2014 / 11:46

Бойко Борисов за Ангела Меркел - КАНЦЛЕРКАТАБойко Борисов, или неговите колтуклиеви „пиари”, сътвориха поредната простотия от типа „алтруизъм” и „алтизъм”. Тоя път Борисов във Фейсбук страницата си реши да уведоми българския народ, че „обсъждал с КАНЦЛЕРКАТА”, визирайки Ангела Меркел.

Бойко Борисов за Ангела Меркел КАНЦЛЕРКАТАИначе днес във Варна Борисов се възмути как така, моля ви се, някой предварително възроптавал, че Иван Костов можел да бъде финансов министър, това било болшевизъм, ах, и обеща да управлява България само с пълно мнозинство и с помощ от „германски фондации”.
Afera.bg

Source Article from http://afera.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%B1%D0%B8%D0%BB-%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0.html

Диагнозата на населението е: БУДНА КОМА. Клиничната смърт и леталният изход предстоят.

Публикувано на 30.08.2014 / 19:22

робиБареков заяви намеренията си да бъде новият Доган.
Служебният кабинет разреши на янките да дупчат Добруджа за шистов газ.
Експертите уличиха в лъжа одита на държавния резерв и се оказа, че държавата разполага с 8, 9 млрд. лева.
Заклинанията на Борисов, че държавата е фалирала, се оказаха долнопробни лъжи.

БНБ продължава престъпното си бездействие в КТБ и тайно подготвя коварен удар срещу една друга банка.
Прокуратурата е парализирана.
Служебният министър Порожанов унижава хората, като им бръщолеви, че ще могат да теглят по 700-800 лв. от влоговете си в КТБ.
Служебният министър Щонов обеща повишаване на цените на ел. енергията с 50%, за да гарантира печалбите на собствениците на фотоволтаиците.
Вицепремиерът и министър на правосъдието пише актуализация на съдебната система, срещу която скочиха три организации на юристите у нас.
Това е епикризата на България. За последните няколко дни.
Диагнозата на населението е: БУДНА КОМА.
Клиничната смърт и леталният изход предстоят. В близко бъдеще.
Любо Кольовски

Source Article from http://afera.bg/%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B5-%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC.html

Освен кайманче, Бареков щял да е новият Ахмед Доган в българската политика. А кой ли ще е новият Пеевски!

Публикувано на 30.08.2014 / 17:15

Николай Бареков„Предстои ни най-голямата битка за превземане на политическото пространство в център-дясно, ето защо трябва да победим ДПС, само ББЦ може да го направи. Едно трябва да се знае, че няма да има легитимно управления в следващото Народно събрание, без ББЦ.

Аз ще съм новият Ахмед Доган в българската политика, защото ББЦ ще е новият балансьор в българския парламент и политика„, рече Николай Бареков на втория конгрес на ББЦ, проведен във Варна. По-късно направи на пресконференция се застрахова, че това било шега.

Бареков ще води листата в Пловдив и Варна, в 25-и МИР в София водач ще е Росен Петров. В Кърджали ще водят Рада Коджабашева и Росен Петров. Светлин Танчев ще води листата в 24-и МИР в столицата, а в 23-и начело е Любен Дилов-син. Светлин Танчев ще води коалицията и в Благоевград.
В Бургас водач ще главният секретар на ББЦ Стефан Кенов, в Добрич – Виктор Лучиянов. Калина Крумова – в Ловеч, а Георги Балабанов – в Сливен. В Перник начело на листата е Димитър Колев, в Разград Димитър Аврамов, а в Пловдив-област Мартин Иванов. В Хасково водач ще е Борислав Иглев, а в Шумен – доц. Христо Бозов. Във Велико Търново водач е Илия Димитров, а във Видин – Десислава Тодорова.

„Ще работим за хората и ще отворим нови 1 милион работни места в пет сектора на икономиката. Програмата, с която кандидатстваме на тези избори носи ясно послание – работа, европейски доходи, справедливост. Ние казваме:
българската държава да спре да е мащеха на хората и да стане „държава с
грижа за народа“, това е нашето мото за вота.
На този конгрес искам да дам заявка, че въпреки всички брутални медийни атаки към мен, партията и коалицията, и вероломните капани, които ни бяха заложени, ние не само оцеляхме, но и се явяваме по-единни и по-
мотивирани, за да спечелим тези избори. Опонентите ми свършиха бронебойните патрони срещу нас. Това, което не
те убива, те прави по-силен. След като ме стреляха толкова много и не успяха да ме премахнат, аз се явявам още по-силен. I will survive!“, заяви Бареков.
„България ми прилича на блато, пълно с крокодили. Сега мога да кажа, че те пораснаха, но в блатото беше пуснато и едно малко кайманче, това съм аз. Трябва да изгоним крокодилите и да заплуват златни рибки“, рече още
Бареков.
Това с „кайманчето” не бе особено удачна метафора, тъй като наведе моментално на асоциацията с песента „кайман бе гони, кайман”.
Бареков не обади кой ще е новият Пеевски, при положение, че той ще е новия Доган.
Afera.bg

Source Article from http://afera.bg/%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D0%B9%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B5-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%89%D1%8F%D0%BB-%D0%B4%D0%B0-%D0%B5-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82.html

Четиво за Реформатори!: Помнете лъжците Бойко Борисов и Костовия Добрин Митев! Днес пак са заедно!

Публикувано на 30.08.2014 / 15:13

Добрин МитевДа се заровиш в архивите винаги е полезно. Особено за наричащите себе си „десни”, а сега и „реформатори“ – лъжци. На 6 април 2005 година Бойко Борисов, в когото днес се кълнат „реформаторите”, и с когото се канят да управляват, е главен секретар на МВР.

Нека си спомним каква ЧУТОВНА ЛЪЖА ИЗРИЧА ТОГАВАШНИЯТ ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР БОЙКО БОРИСОВ:
„Бившият областен управител на Варненска област Добрин Митев е арестуван от Интерпол в Нова Зеландия. Митев бе обявен за общонационално издирване след съмнителна сделка с държавна собственост.
Скандално известният бивш областен управител Добри Митев, който беше довереното лице на бившия премиер Иван Костов във Варна по време на управлението на неговото правителството, е бил задържан от емиграционните власти в Нова Зеландия. Това съобщи по време на визитата си в морския град главният секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов.
Добрин Митев и Илияна ДаскаловаСпоред оперативната информация по каналите на международния обмен на националните полицейски служби, Добрин Митев е арестуван завчера в квартирата му в столицата на Нова Зеландия Уелингтън.
Според полицейската информация, причината за задържането му е нарушаване на емиграционния режим.”
Човекът на Иван Костов във Варна – бившият областен управител Добрин Митев, чиято цяла кохорта от онова сатрапно време днес се подвизава в „Реформаторския блок” около Радан Кънев, на 1 март 2004 г. е осъден за длъжностни престъпления на лишаване от свобода за срок от 5 години при общ режим.
Добрин Митев избяга в Нова Зеландия, благодарение на височайшото бездействие на власт и прокуратура през 2003 г.
На 8 май 2007 година Върховния касационен съд окончателно потвърждава присъдата. По време на съдебния процес, прокуратурата “пропусна” да отнеме международния паспорт на бившият областен управител и той замина за Нова Зеландия под предтекст, че там ще учи английски език. През това време той беше с мярка за неотклонение “парична гаранция” от 1000 лв. Година по-късно за Нова Зеландия безпрепятствено отпътува и съпругата му, актрисата Илияна Даскалова, заедно със сина си от първия брак и детето от Добрин.
Добрин Митев очевидно никога няма за се завърне в България, защото ако пристъпи границата моментално трябва да влезе в затвора.
Онова, което изрича Бойко Борисов, пъчейки се във Варна като главен секретар на МВР – че Митев е заловен от Интерпол, е пълна лъжа и показва само манталитета му, който ни облъчва с подобни врели – некипели години наред.
На 3 октомври 2007 сайтът на най-голямата агенция за обучение по английски и работа с емигранти в Нова Зеландия публикува следната статия, която очевидно е захранена от захаросаните лъжи на съпругата на любимеца на Иван Костов – Добрин Митев. В статията няма и дума, че Добрин Митев – управленецът на Костов е осъден в България и трябва да лежи в затвора заради длъжностни престъпления. А иначе мотото на Костов, Добрин Митев и кохортата им, която днес е „реформаторска”, по времето на Митев като областен управител на Варна, бе „Истината е нашата сила”:
Добрин Митев и семейството муЕДНА ВЪЛНУВАЩА СЪДБА: За пробивната варненска актриса Илияна Даскалова – в Нова Зеландия с Добрин Митев
ЕДНА ВЪЛНУВАЩА СЪДБА: За пробивната варненска актриса Илияна Даскалова – в Нова Зеландия с Добрин Митев
На 3 октомври 2007 г сайтът на най-голямата агенция за обучение по английски и работа с емигранти в Нова Зеландия публикува следната статия относно забележителната адаптация на варненската актриса Илияна Даскалова и нейният съпруг Добрин Митев (бивш председател на СДС – Варна от 1993 до 1999 и областен управител на Варна при правителството на Иван Костов от 1997):
ЕДИН СВЕЖ СТАРТ
Животът на Илияна Даскалова звучи като филм. Той съдържа всички основни елементи: красива героиня, любовна история, опасност, и щастлив, след горчивината, край.
И все пак, историята на Илияна не е филм, а е в съответствие с всичко, случило се нея и семейството й, което е било стресиращо и болезнено.
Един идиличен живот
В родината си България Илияна е била добре познат актьор, танцьор и музикант. Тя спечелила много награди, направила музикален CD и се появявала по телевизията и във филми. Живеела в красив апартамент с изглед към морето и когато се запознала с Добрин, бъдещия си съпруг, приказният й живот изглеждал изпълнен. Нейният съпруг бил политик и областен управител. Медийният интерес към двойката бил интензивен, както и за известно време положителен.
В страх за живота си
Съдбата на двойката започнала да се променя, след като Добрин се кандидатирал за кмет на града като кандидат на Демократическата партия (забележка: СДС) и загубил. Скоро много от медийните истории за двойката променили тона си. Имало инсинуации за корупция и алчност. Някои истории намеквали, че Илияна е златотърсач. Завръщайки се от театъра нощем, тя чувала хора, които крещят обиди зад гърба си. Нейният син започнал да получава жестоки подигравки в училище.
Двойката ставала все по-разстроена заради лъжите и загрижена за бъдещето. Тогава един ужасен ден Добрин излчзал да си купи кафе и, е бил прострелян в крака от неизвестен мъж. В болницата на Илияна казали, че е имало възможност, че куршумът съдържа отрова и че нищо не биха могли да направят, но да изчакаме и да видим. За щастие, куршумът се оказал не отровен, и Добрин се възстановил.
Въпреки това, двойката сега се знаела, че те трябва да напуснат България. Някои приятели са им разказали за Нова Зеландия. Те бяха чули, че тя е топла страна с приятелски настроени хора, които се усмихват често. Добрин дошъл пръв в Нова Зеландия, и след това няколко месеца по-късно, Илияна и трите им деца го последвали.
Нов живот и нов език
Когато нейният самолет кацнал в Окланд, Илияна имала възможност да се отпусне за първи път от години. Илияна, нейният съпруг, и трите им деца дошли в Нова Зеландия, за да избягат животозастрашаваща ситуация в родината си. Днес те живеят на северния бряг. Въпреки че тя все още е само в четиридесетте си, Илияна знае, че актьорската й кариера може би е свършила. Езиковата бариера е твърде голяма.
Вместо това, тя е създала собствен бизнес като инструктор Рейки и масажист-терапевт. Илияна отишла в ESOL (North Shore) през 2005 г. и е била подкрепена от съсед, който също бил в ESOL. Когато учителят й не бил в състояние да продължи уроците си с Илияна, тя ги съчетала с друг преподавател. Илияна и първият й учител са добри приятели и все още се виждат един друг на регулярна основа. Илияна се радвала на неговите уроци по английски език и била много ентусиазирана от подобряване на нейния английски, срещайки нови хора чрез ESOL и се включила в общността.
На Световния ден на бежанците през 2006, тя била един от изпълнителите на функция, определена от ESOL (North Shore). Джордж Ууд, кмет на North Shore City, Rohan Jaduram от Комисията по правата на човека и около 100 други гости присъствали на събитието. Илияна изпълнила песни на много различни езици, включително български, руски, македонски, италиански, немски, гръцки и френски. За някои песни, тя съпровожнала с китара. Нейният ентусиазъм и открита личност позволили на присъстващите да се насладят на изпълненията, и много от публиката били видимо развълнуван, когато тя пеела песни на техния собствен език. Въпреки че няма признание на медиите, нейният живот е много по-малко стресиращ, а тя чувства, че е в състояние да помогне на клиентите си да се справят със стреса в своя собствен живот. В крайна сметка, Илияна би се радвала да бъде в състояние да обучава драма в Нова Зеландия.
Способностите на Илияна Даскалова като сертифициран масажист-терапевт:
Acupressure, Energy Systems Massage, Foot Joint Mobilization Therapy, Indian Head Massage, Infant Massage, Manual Lymphatic Drainage, On site Chair Massage, Pregnancy Massage, Reflexology, Reiki, Relaxation (Swedish) Massage.

http://iliaganchev.blog.bg/lifestyle/2012/01/17/edna-vylnuvashta-sydba-za-probivnata-varnenska-aktrisa-iliia.884367”

Илияна ДаскаловаЛЪЖОВНАТА ЛЕГЕНДА ЗА „ЖЕРТВАТА” ДОБРИН МИТЕВ В НОВА ЗЕЛАНДИЯ може и да върви, но тук – у нас – трябва да бъдат помнени зловещите времена на Иван Костов и Добрин Митев, и тяхната компания – днес „реформатори”.
След „рейкито” съпругата на Добрин Митев, която също като Елена Костова направи по онова време вместо „Бъдеще за България” – „Равни под слънцето” и сметката за парите въртеше днешният прокопиевски журналист Спас Спасов, към днешна дата в Нова Зеландия продава имоти и си е сменила името на „Илияна Доби”:
„Съпругата на избягалия в Нова Зеландия бивш областен управител на Варна Добрин Митев е сменила работата си и вече се представя с друго име, съобщава Дарик радио. След като в продължение на няколко години работеше като масажист, от началото на годината Илияна Даскалова вече е брокер на недвижими имоти в комапанията Ray White City Apartments, чийто персонал според фирмения сайт навдишава 100 души.
Новото име, което половинката на ексгубернатора използва, е Илияна Доби. Във визитката й пише, че е била топ актриса в родината си и от нея може да се очаква почтеност и етичност. Целият текст на представянето на електронна страница на Ray White City Apartments гласи:
„Илияна ще се отнесе към вашата сделка със същата отдаденост и внимание към детайла, каквити тя е имала, когато е била една от топ актрисите в собствената си страна.
Тя обича контактите с хората и се радва, че може да помогне на ценните си клиенти при покупката и продажбата на имот. Тя е весела и ентусиазирана във всичко, което прави. Тя гарантира, че ще направи всичко по възможностите си.
Можете да очаквате от Илияна почтеност и етичност.
Опитен екип подкрепя Илияна във всяка сделка.
Вашият имот ще получи добро представяне на пазара на имоти чрез нашите сайтове с огромна база данни и от всичките ни над 80 консултанти.
Илияна ще се ангажира на 100 % с вашия имот.
Всяка седмица ще получавате обективна инфорамация за статуса на имота ви, независимо дали е удовлетворяваща.
Обадете се днес на Илияна и ще бъдете обслужени бързо и с усмивка!”
„Истината е нашата сила!”, тръбяха преди краха си във Варна Костовистите на Добрин Митев. И парите бяха тяхната сила.
А лъжите – най-вече.
Afera.bg

Source Article from http://afera.bg/%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D1%86%D0%B8%D1%82.html

Операция „Клозет“

Публикувано на 29.08.2014 / 23:37

Някой пусАтанас Атанасовнал в пощата на генерал Атанас Атанасов анонимен сигнал, че друг някой пуснал в пощата на службите друг анонимен сигнал, че Касим Дал щял да убива Лютви Местан.

Генералът, разбира се, незабавно се показа по телевизията възмутен, че „по анонимен сигнал (не по този до него, естествено) Касим Дал се подслушва, а Лютви Местан се охранява.“
Какво не разбрахте?

Добре е, че ген. Атанасов като една чиста съвест на службите периодично се обажда да каже, че властта злоупотребява с тях. Щом той го казва, вероятно е вярно, че и отгоре. Всички, които го помнят като бивш шеф на контраразузнаването в кабинета „Костов“, знаят защо.
Оставете това, че по негово време имаше бръмбари в къщата на главния прокурор; И че Филчев разказваше как с премиера Костов влизали до колене в морето, за да си кажат нещо насаме. Оставете и „Бръмбаргейт“, и „Асистенти“.
Припомнете си само операция „Клозет“.
Някой беше написал на един нужник в Драгалевци, с извинение, „Костов е кретен“. Три секретни служби бяха мобилизирани заради това престъпление. 50 тайни ченгета, преоблечени като мургави минувачи цял месец дебнаха денонощно в засада за обществения враг.
Един „Агент 00″ боядиса с бяла блажна боя неприличните надписи, друг повтори, недай Боже да си проличат!
Секретните постове край злополучната обществена тоалетна бяха свалени чак когато един „провокатор“ от постовите дойде да се оплаче в „Труд“. После му били разплакали майката, но това е без значение сега… Когато ген. Атанасов ни дава повод да кажем, че паметта ни е дадена не само за да забравяме.
Анна Заркова
В. Труд

Source Article from http://afera.bg/%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D1%82.html

Който иска да чете: Планът на ДПС и ГЕРБ е грандиозен – как КТБ да бъде открадната

Публикувано на 29.08.2014 / 19:39

КТБВиенски фонд, засекретени протоколи при консултациите на президента относно КТБ – основни липсващи от погледа на обществеността части от един огромен пъзел, чието пренареждане започва от декември 2012.

И така, 2012 КТБ се слави като банката на властта, в която са съсредоточени 80% от държавните средства, включително и на НЕК. Собственик на банката е Цветан Василев, който в очите на обществеността е банкерът на ГЕРБ, която за три години управление тотално се е срастнала с държавата, а финансираните от него медии, нейни бухалки. Уж главните действащи лица дотук гледат в една посока, но изведнъж се случва нещо – част от акциите на КТБ биват придобити от омански фонд.
Според запознати, това събитие, което по онова време беше поднесесено в пространството по един много изкривен начин от прокопиевите медии, е означавало едно – че тогава, по онова време, Василев е успял да намери средства и да спаси банката си от съдбата на Сибанк, а именно – придобиването й от Бойко Борисов за една нощ чрез подставени лица.
Да продължим да нареждаме пъзела по нататък, от дистанцията на времето. Следват февруарските протести, за чиято организация са подозирани основно БСП и русофилски организации. През това време научаваме, че друга част от акциите на КТБ, е придобита от РВТБ. Помним лицата на протеста, тяхната продължителност и масовост, рязкото и нелогично обръшане на политиката на Тв7 в посока анти ГЕРБ, което на мнозина и до днес се струва странно, малко по-късно и самият Ангел Славчев с предаване в същата телевизия.
Дотук логиката сочи, че протестите против ЕРП-тата са проект на БСП и Цветан Василев и са подпомагани финансово както от банкера, така и директно от Русия. Защо против ерп-тата – нали помните, че парите на НЕК са в КТБ по това време, предстои строежа на Южен Поток, а това е проект, който би застрашил пазарния дял на досегашните акули, и благодарение на Цветан Василев тогава излизат наяве договорите с Мариците и далаверите на зелените октоподи.
Тогава също Гриша Ганчев даде разтърсващо интервю за Диков, помните, нали, а по-късно излезе и в нета цялата истина за начина, по който е бил принуден да си продаде ветропарковете на енерго-про, а от сделката самият Борисов е лапнал най-малко 75 млн. евро комисионна, като Митко Каратиста е бил момчето му за мръсни поръчки.
Продължаваме нататък – февруарските протести са в разгара си, Боко се пени по тв-то че ще отнема лиценза на ЧЕЗ, и макар че протестите са срещу всички ерп-та, за Енерго-про и ЕВН мълчи. Тълкуванието на мислещите глави от онова време е, че Боко дори и слаб за момента, пак се опитва да хапе – а, именно, цените на акциите на ЧЕЗ да паднат и да бъдат изкупени от определени хора, а Митко Каратиста отново да бъде използван за енергиен брокер, както вече се е случило с бизнеса на Гриша Ганчев, който днес е собственик на Петрол, между другото, Петрол, които до вчера бeше собственост на КТБ.
Планът се проваля обаче, а Бойко Борисов хитро се оттегля от властта, по съвет на кукловодите си, за да се приготви за предстоящите избори.
Следват Костинбродската афера, разкрита с помощта на Бареков, респективно на Василев, и после конфигурация в парламента, непозволяваща управление на Боко, въпреки че партията му е първа политическа сила.
После фаталната грешка на БСП – назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Няма да припомням годината на платени протести, само ще припомня посещението на Плевнелиев при кралицата, на връщане от което той се отбива на неформално посещение при шефа на ЕВН във Виена.
През това време ДПС е започнала да обръща палачинката заради корпоративни интересеси, идва кърджалиското кафе, логичният вече отказ на Василев за милиони кредит на Пеевски фирми за строежа на Южен Поток. След отказа, Южен Поток е частично спрян, а ДПс тотално оттегля подкрепата си от правителството.
Планът на ДПС и ГЕРБ вече е грандиозен – КТБ да бъде открадната от собствениците й, не парите на вложителите да бъдат ограбени, както смятат някои, а цялата банка да бъде иззета, заедно с активите й, които са огромни, представляват цели сектори от икономиката, отделно активите на кредитополучателите й, които е финансирала.

Това дава отговор на въпроса защо е пренебрегван от зависимата БНБ Оманския фонд, изявил желание като акционер да инвестира още в оздравяването на банката, за сметка на някакъв виенски фонд, който незнайно откъде се пръкна и слугата Костов чак лобира за него по Бтв? Откъде ли – а нали не сте забравили неформалното посещение на Плевню във Виена?
Знаете ли, повръща ми се от злорадството на някои хора, че Вежди и Костов щели да си изгубят парите, това за мен е жив болшевизъм, да се радваш, че някой ще бъде ограбен, питам се друго, дават ли си сметка тези хора какво става, ако Василев загуби битката си за банката? Дават ли си сметка за огромната икономическа власт, която ще придобият безвъзмездно някои хора, и дават ли си сметка за тежестта на оковите, които ни коват, докато ние злорадстваме за Вежди и Костов?
На консултациите при президента, за които говори Р. Гечев, освен за скандалната банкова ваканция, за която е настоявал Вл. Горанов, най вероятно е станало въпрос и за Виенския фонд? Кои са собствениците му и имат ли те енергиен бизнес в България? Имат ли зъб на Василев от февруарските протести?
По тяхна заръка ли е дрънкането на сегашния енергиен министър за ново повишаване на тока с 50%, заради оздравяване на НЕК?
Остава открит въпроса, въпреки грандиозността на плана, как ще бъде осъществен законово? Банката очевидно не е в несъстоятелност, за да й бъде обявен фалит?
Ani Angels
Фейсбук

Колаж: Иво Ангелов, „Сила“

Source Article from http://afera.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%BF%D1%81-%D0%B8-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1.html