Месечни архиви: юни 2014

СЛАВИ ТРИФОНОВ ИЗМИ ОЧИТЕ НА КОЛЕНИЧЕЩАТА ПРЕД БОРИСОВ BTV

Слави Трифонов размаза ДАНС, прокуратурата и МВР, че не „гледат” телевизия за да повдигнат обвинение за престъпление срещу лицето Бойко Методиев Борисов, а се занимават с лица, които пишат коментари. Трифонов пусна в ефир престъпните изявления на Борисов, дадени в ефир пред bTV и пред препарината Векилска, която аха-аха да колабира, и толкова неадекватна, че дори не успя да контрира Борисов, въпреки че това Е ЗАДЪЛЖНИЕТО и на уж журналистка.

Слави Трифонов кратко и ясно смачка службите, МВР-то на Цветлин Йовчев и прокуратурата и призова те най-после да започнат да работят „с факти”, които показа по отношение на лицето Бойко Методиев Борисов.

На фона на безобразното  коленичене на bTV пред Борисов и несмеещите „журналисти” да подемат и дума за безобразията на Борисов, Трифонов като „външна продукция” изми поне за няколко минути лицето на телевизията, дето се пъчи, че отразявяла всички гледни точки.

Afera.bg

Source Article from http://afera.bg/pozitsia/64148.html

ВИЖТЕ СПИСЪК НА ОНЕЗИ, КОИТО ПРИКРИВАТ ПРЕСТЪПНОТО СЛОВОБЛУДСТВО НА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ

И си направете анализа кой какъв, с кого и как ще играе преди изборите, на изборите и след тях. Изреждаме онези, които в друга ситуация, ако подобно престъпно поведение не бе демонстрирало лицето Бойко Методиев Борисов, а някой друг, щяха да продънят небесата с деклрарации, публикации и политическо заклеямайване. СЕГА обаче, въпреки безпрецедентния пробив в националната сигурност, ТЕ МЪЛЧАТ КАТО ЗАКЛАНИ:

1. ДПС.

Неми са за изявленията на Бойко Борисов, разпалващи банкова и национална криза. Впрочем, ДПС са неми и за зулумите на варненския кмет Иван Портних от ГЕРБ, дори и след жестоката трагедия с наводнението в „Аспарухово”. Безпрецедентно ДПС „пропуснаха” и скандала с Октай Енимехмедов, който ПРОТИВОЗАКОННО СЕ ЯВИ В НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, ДОКАТО Е ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ, ЗА ДА ЧЕТЕ ДЕКЛАРАЦИИ. Мълчат и за безобразната некадърност на МВР и ДАНС.

2. БСП.

Вял опит на Станишев да промънка нещо за подстрекателствата от страна на Борисов. Впрочем, Антон Кутев и Бойко Борисов се държаха като сиамски близнаци. БСП мълчи и за безобразията вършени от Община – Варна в лицето на ГЕРБ-кмета Иван Портних.

3. Реформатори, протестъри, жожета и подобни прокопиевци.

Мълчат за безумните думи на Бойко Борисов. Протестни мрежи и всякакви други образувания са в кома. Бойко Борисов за тях е свещена крава, дори и да гръмне някой на площада. От Едвин Сугарев до Георги Марков никой не е разтревожен от престъпните изявления на лицето Бойко Методиев Борисов

4. Меглена Кунева и присъдружни.

Неми за поведението на Борисов.

5. Валери Симеонов и някакъв си фронт.

Неми за подстрекателското поведение на Бойко Методиев Борисов. Вместо това – дежурен гост при Любица Кулезич и Цветанката.

6. Слави Бинев

Мълчи. Хвана го фира.

7. Яне Янев

Той по темата за престъпното поведение на Бойко Борисов, когото щеше да уволнява, е с пълна уста и затова не може да говори.

8. Медии – за „големите” телевизии е ясно – причината е, че не били на Бойко Борисов, затова мълчат и темата е табу.

В пълен унисон с тяхното мълчание са и медиите от т.нар. „медиен монопол”. Изимутелно сходство – Борисов и там е табу.

9. ДАНС, МВР

Излишен е коментар. Цветлин Йовчев, Владимир Писанчев, Георги Великов са от котилото на Борисов и Доган. Едновременно. Затова критики към тях НЯМА нито от протестъри, нито от телевизии, нито от реформатори. Цялата „смс – терористи” компания и 8 000 000 сигнала да получи срещу Бойко Методиев Борисов, ще арестува пак Чикагото, Лос Анжелоса и в краен случай Одесата.

10. Прокуратурата

Заедно с МВР и ДАНС една година задържаха всякакви лица при всякакви копи-пейст акции а ла Цветанов, но никога Бойко Борисов. Чака се „добро”. От кого трябва да дойде „доброто” и на Мунчо му е ясно.

11. БАСТА.

Като шушумиги забравиха даже “лошия” Цветанов и се надупиха на “добрия” Борисов. Във Варна има един лаф, който се употребява в такива случаи – измекяри.

Иначе Борисов бил в „опозиция”.

Блаженни са верующите.

Afera.bg

Source Article from http://afera.bg/pozitsia/64143.html

И РПГ ПОДАДОХА СИГНАЛ СРЕЩУ БОЙКО БОРИСОВ ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

СИГНАЛ ОТ: Николай Георгиев Цонев, представител на гражданско обединение „Движение за справедливост – РПГ” ОТНОСНО:

Извършени престъпления по чл.107 и чл.326 (1) от НК от лицето Бойко Методиев Борисов

УВАЖАЕМИ Г-Н ГЛАВЕН ПРОКУРОР, УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДАНС, На 25 юни 2014г. лидерът на ПП ГЕРБ, народен представител в 42-то Народно събрание Бойко Методиев Борисов прави публично изказване, в което съзнателно заявява: „Да признават банкрута и да викат МВФ”.

Тези негови думи са отправени в коментар на същото лице относно банковия сектор и финансовата ситуация в България и са адресирани към действащото Правителство на Р.България. Изказването на Бойко Борисов е излъчено по националните телевизионни медии и е отразено от националните печатни издания.

В последвалите дни този коментар на Бойко Борисов е допълнен от други негови изказвания пред средствата за масово осведомяване, чрез които се внушава, че България е изпаднала в състояние на фалит и че е от остра необходимост българското правителство да изтегли 6 милиарда заем от Международния валутен фонд (МВФ). Чрез изказванията си и изпратените медийни послания, публичната личност Бойко Борисов злоупотреби със своето обществено положение, спомогна за разпространяването на неверни сигнали за несъществуващ срив на банковата система и създаде неоснователна паника у българското население и допълнителен натиск върху националния финансов сектор.

Според Наказателния кодекс: Чл. 107. Който с цел да отслаби властта или да й създаде затруднения разстройва или подравя паричната и кредитната система като използува държавни учреждения и обществени организации, като възпрепятствува тяхната дейност, се наказва за вредителство с лишаване от свобода от три до десет години, а в особено тежки случаи – с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

Чл. 326. Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години.

Предвид горепосоченото, “Движение за справедливост – РПГ”, в качеството си на гражданско обединение, отправя настоящият сигнал за извършено престъпление от лидерът на ПП ГЕРБ и народен представител от 42-то Народно събрание Бойко Борисов и настоява да се извърши проверка за извършено престъпление по чл. 107 и чл. 326 от Наказателния Кодекс.

Дата: 30.06.2014г

Подпис: Николай Цонев. /представляващ “Движение за справедливост- РПГ

Source Article from http://afera.bg/reporter/64139.html

КАК ЩЕ ОСТАНЕ ЛЕГЕНДАТА КАК ДАНСИНГ СТАР И ЦАЦАРАТОРИТЕ СПАСИХА БАНКИТЕ ОТ ФАЛИТ

Двама вече с обвинение за “предаване на неверни данни за тревога”!!! Не четат районните цацаратори, не четат! “Сигнал за … тревога”, бе момчета! Така пише в пустото му НК! Никакви данни, верни или неверни! Още по-малко “Информационен анализ”, какъвто е предмета на обвинението, скалъпено с помощта на танцуващите звезди!  Отделно, че целта на този анализ е да привлече клиенти, а не да създава паника или да дава сигнал за тревога в обществото! Поне него да бяхте прочели за тия 48 часа! Стига толкова, колегите адвокати ще ви схрускат!

Не се обадихте за лекциите!

Районните цацаратори повдигат обвинения, защото така им е наредено.
Ще търкалят делото няколко месеца, докато дойдат изборите, тогава ще го прекратят по чл.78а НК и ще го вкарат в съда за административно наказание.
Съдът ще намери за какво да го върне, най-вече, че няма да е изяснен предмета на обвинението и изпълнителното деяние.
Ще се потъркаля още малко в досъдебното производство, напред-назад от “Черни връх” до “Римската стена” и пак ще се опитат да го хързулнат на съда.

И така, докато изтече срока за престои на делото в досъдебната фаза.
И след една-две години ще се забрави кои са тия хорица, но ще остане легендата как дансинг стар и цацараторите спасиха банките от фалит.
Нещо, което баш цацата щеше да предизвика!
Нарочно, от неопитност и профанщина, от пренавеждане и услужливост или просто ей така?
За това легендата ще замълчи!

Иван Петров

Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1998 – 2005/

Source Article from http://afera.bg/mishena/64131.html

Бойко Борисов и “помощта” за банковата система “от ЕК”

Из медиите днес: “Европейската комисия одобри схема за предоставяне на ликвидност на българските банки на стойност 3.3 млрд. лева. Механизмът ще предостави нужна и пропорционална ликвидност в контекста на външни за системата, небанкови обстоятелства, съобщиха от Европейската комисия тази сутрин, съобщава БГНЕС. На 29 юни българските власти поискаха одобрение за схемата, която ще предостави кредитна линия на българския банков сектор на стойност 3.3 млрд. лева и представлява форма на държавна помощ. Целта е да се отговори на спекулативните атаки, случили се през миналата седмица. ЕК оцени предложението и прецени, че то е съвместимо с правилата на Единния пазар на ЕС. Хоакин Алмуния, член на Европейската комисия, отговарящ за конкуренцията, приветства тази мярка за стабилизиране на българската банкова система.”

Бойко Борисов, 28-и юни 2014 г., Фейсбук:

 

Бойко Борисов, 28-и юни, “Нова телевизия”:

“И в тези седмица да приеме, ако трябва, стабилизиращи закони или решения за банковата система, да се изтегли допълнителен дефицит, да се направи допълнителен кредит, така или иначе вече сме задлъжнели, да се започнат преговори с фонда.”

Бойко Борисов, 30-и юни 2014 г., Фейсбук:

 

Какво разбираме от тези думи на Борисов?

1. Че същите, за които той каза, че “не могат да управляват и затова нямат право да преговарят с международните институции” са се договорили с ЕК?
2. Че не разбира какво означава да се “одобри схема за предоставяне на ликвидност на българските банки на стойност 3.3 млрд. лева.”?
3. Че иска “международните партньори” да имат доверие в “заслужаващи ги управници”?
4. Че се прави на луд, като твърди, че благодарение на ЕК и “президентът Барозу” можем да избегнем “тежката ситуация”, в която попадна банковата система, вкл. и с изказванията на самия Борисов от последните седмици?
5. Че е забравил собствения си съвет от преди два дни, когато напоително обясняваше, че е най-добре “да се започнат преговори с МВФ”?
6. Че човекът нищо не разбира от финанси?
7. Че желанието му за власт е по-голямо от осъзнаването, че не разбира за какво става дума в решението на ЕК, а именно: “На 29 юни българските власти поискаха одобрение за схемата, която ще предостави кредитна линия на българския банков сектор на стойност 3.3 млрд. лева и представлява форма на държавна помощ. Целта е да се отговори на спекулативните атаки, случили се през миналата седмица.”

http://boikob.blogspot.com

 

Source Article from http://afera.bg/pozitsia/64125.html

ЕКСКЛУЗИВНО! ПУСНАХА НА СВОБОДА ВЕНЦИ ЧИКАГОТО!!! ПОРЕДЕН ПРОВАЛ НА МВР, ДАНС И ПРОКУРАТУРА

Венцислав Ангелов е бил пуснат на свобода точно в 17,58 часа, научи АФЕРА лично от него. Венци Чикагото е бил накаран да подпише предупредителен протокол, като му взели и компютара за „анализ”.

Така поредният балон на Писанчевия ДАНС и МВР – Цветлин Йовчев се спука тотално. АФЕРА предупреди главният прокурор Цацаров, че това е поредното набутване.

Венци Чикатото каза специално за АФЕРА, че според него цялата тази акция срещу него цели да го дискредитира. Той е категоричен, че още утре ще пусне жалба срещу действията на ченгетата.

Afera,bg

Source Article from http://afera.bg/mishena/64054.html

ДВА САЙТА, ПОЛЗВАНИ ОТ БОЙКО БОРИСОВ ЗА ТРИБУНА, СВЪРЗАНИ С БАНКОВАТА ДИВЕРСИЯ С „ПЛАТЕНИ” ЛИЦА НА ОПАШКИ ПРЕД БАНКОВИТЕ КЛОНОВЕ

АФЕРА знае имената на двата сайта, засега няма да ги обявяваме. Ще очакваме службите да си свършат работа и да достигнат до собствениците и замесените в престъпленията служители на двата информационни сайта. Ако това не стане, АФЕРА ще разкрие пъкленият план, в който участват и наричащи себе си “журналисти”. Ще открехнем вратата като посочим, че и двата информационни сайта активно отразяват Бойко Борисов, а той често ги използва за трибуна.

От тази сутрин се провежда масирана акция за задържането на десетки лица, които в петък участвали в създаването на опашки пред няколко банки в столицата, съобщиха от службите в неделя следобед. Съвместната акция е по нареждане на главния секретар на вътрешното министерство Светлозар Лазаров и на директора на ДАНС Владимир Писанчев.

Службите имат точна информация, че в петък едни и същи лица са се редили многократно на опашки пред банки без дори да имат влогове в съответната финансова институция.

Единственото нещо, което те са правили, като дойде техния ред, е да питат какъв е лихвения процент и кога е удобно да си открият банкова сметка.

Част от тях са повтаряли тези действия по няколко пъти в една и съща банка. Службите разполагат със записи от охранителните камери пред клоновете на банките, на които се виждат лицата на участващите в опашките хора.

От службите уточняват, че в тази акция са участвали и два сайта.

Източници от службите уточниха, че става въпрос за два сайта, които в петък са разпространявали информации и снимков материал за опашки пред две големи банки.

Информацията в един от сайтовете стана причина лично главният секретар на МВР Светлозар Лазаров да опровергава твърденията.

Вторият сайт пък в рамките на по-малко от 2 часа публикува над десет инфромации придружени със снимков материал за опашки през банкови клонове в цялата страна.

Любопитна подробност е, че часове по-късно информациите от двата сайта бяха изтрити.

Службите обаче са успели да документират публикациите.

АФЕРА знае имената на двата сайта, засега няма да ги обявяваме. Ще очакваме службите да си свършат работа и да достигнат до собствениците и замесените в престъпленията служители на двата информационни сайта.

Ако това не стане, АФЕРА ще разкрие пъкленият план, в който участват и наричащи себе си “журналисти”.

Ще открехнем вратата като посочим, че и двата информационни сайта активно отразяват Бойко Борисов, а той често ги използва за трибуна.

Afera.bg

 

 

Source Article from http://afera.bg/mishena/64047.html

БАРЕКОВ, КОЙ ПЕТЪР СТОЯНОВ? „СУМИСТА” ИЛИ „ФЕРНАНДЕЛ”?

Николай Бареков бил готов да предложи на консултациите при президента Петър Стоянов за служебен премиер. Веднага се объркахме и бързаме да питаме, по идея на приятел на АФЕРА, кой точно Петър Стоянов – Сумиста или „Фернандел”?

Сумиста е Петър Стоянов, дето го произведоха като „килър”, а като „Фернандел” бе известен Петър Стоянов, който вместо да си каже, хленчеше: „Иване, кажи си!”.

Ако питате нас „Сумиста” по-става. Ама нас никой не ни пита.

Afera.bg

Source Article from http://afera.bg/pozitsia/64042.html

ЕКСКЛУЗИВНО! В ДАНС ИМАЛО СИГНАЛ СРЕЩУ БОЙКО БОРИСОВ ЗА БАНКОВИЯ УДАР!

На откритите телефони и имейл от Държавната агенция “Национална сигурност” /ДАНС/ е подаден сигнал срещу Бойко Борисов. Сигналът е подаден в момент, когато вчера в централата бяха главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Цветлин Йовчев и директорът на ДАНС Владимир Писанчев, съобщава Агенция БГНЕС. Вчера АФЕРА написа: „ПОДАЙ СИГНАЛ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ! ЛИДЕРЪТ НА ГЕРБ ЗАПЛАШВА БАНКОВАТА СИСТЕМА И НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА ДЪРЖАВАТА!” като публикува текст –сигнал, който да бъде изпращан в ДАНС. Във Фейсбук многобройни потребители откликнаха и подадоха сигнал в ДАНС срещу Борисов.

През последната седмица Борисов многократно повтаря, че държавата е фалирала и, че има нужда от МВФ. БНБ вчера призова политиците да се държат разумно, а всички финансови експерти твърдят, че в страната няма банкова криза.

Така задръстени от сигнали ДАНС няма как да не „проверят” и сигналите срещу Борисов.

Да ви казваме ли от сега, преди да ни арестуват, какъв ще е резултата?!

Afera.bg

Source Article from http://afera.bg/mishena/64030.html

КОЙ Е ИДИОТА – ЖУРНАЛИСТЪТ, НАПИСАЛ ТАЗИ ГЛУПОСТ ИЛИ ДАНСАДЖИЯТА, ИЛИ ЦАЦАТОРЪТ, КОЙТО МУ Я ПОДШУШНА!

Венцислав Ангелов-Чикагото и другите задържани за диверсията срещу банките може да получат от 5 до 15 години затвор. Това предвижда законът за организаторите и участниците в подобна криминална атака. Подобно деяние е сред най-тежките описани в Наказателния кодекс на страната и се тълкува като вредителство и престъпление срещу държавата, пише “Монитор“.

Някой идиот вЕрно е решил, че е извършено престъпление срещу държавата и то по чл.107 преложение второ от НК т.нар. Вредителство. Само не знам кой е идиота – журналистът, написал тази глупост или дансаджията, или цацараторът, който му я подшушна!
Четете, бе, четете го тоя Наказателен кодекс!

Иван Петров

Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1998 – 2005/

Source Article from http://afera.bg/pozitsia/64026.html