Месечни архиви: април 2014

ПЕЕВСКИ, ТРЯБВА ЛИ ДА ТЕ РАЗСТРЕЛЯТ ВЪВ ВАРНА, ЧЕ ДОГАН ДА СМЕНИ „БАСТУНА” В МВР И „ЕБАТИ”-ТАТА МУ ВЪВ ВАРНА?!

 

Излишно е да изреждаме идиотщините на невчасниците във варненската дирекция на МВР. Правим го не само ежедневно, но вече и ежечасно. Нямаме нищо лично нито срещу директора на ОД на МВР – Чавдар Нанков – „Барби”/ „Чавката”, нито срещу шефа на „Вътрешна сигурност” – Валентин Тренев – „Ебати”, освен, че са некадърници, а когато Властта назначава и толерира угодни на престъпността невчасници, АФЕРА никога не си затваря нито очите, нито устата.

Нямаме нищо лично и срещу Цветлин Йовчев, известен в морската столица като „Бастуна”, поради излъчването му докато се е изучавал в Морското училище, освен, че хабер няма от МВР и единственото, което може е да сътворява е интриги и „доклади” по поръчка.

Повече от 20 години изкъсо следим процесите в МВР и службите. Все е имало корумпирани, тъпанари, играчи, шматки, но такива откровени недоразумения, да не изречем уличното – олигофрени, като сегашните – вече ни карат да се умиляваме от бившия вътрешен министър с особената форма на главата и от любимия му „достоен офицер” тук, в морската столица, „селянинът от Окорш”.

И понеже дойдохте като аслани на власт, уважаеми господа Станишев, Доган, Делян Пеевски и Библиотекарю, Стоян Денчев, сега когато сте на път да си отидете като насрани, ви питаме в прав текст: какво още трябва да се случи във Варна, за да разкарате окончателно ръководството на ОД на МВР?

Какво още трябва да се случи, за да шутирате и „Бастуна” Цветлин Йовчев от МВР?

Верно е, че такива послушни прислужници, гепани за топките, са ви най-угодни, верно е и, че трябва да минат евроизборите, защото по време на избори най-вече са нужни подгъзурни ченгета за изпълняване поръчки.

И все пак, уважаеми господин Пеевски, трябва ли да ви разстрелят във Варна, че Доган да смени най-сетне „Бастуна” и „Ебати”-тата му в морската столица?

Защото е ясно, че изобщо няма да си го преместите от единия крачол в другия заради нас – обикновени хора, заради един град, заради цяла България, но може и да ви трепне, ако на някого му изпращи чивията и издумка в челото някой от вас под носа на „бастуните” и „ебати”-тата ви!

Afera.bg

Source Article from http://afera.bg/pozitsia/60706.html

АДВОКАТ ВАСИЛ СТАВРЕВ: ПОЛИЦИЯТА ВЪВ ВАРНА СИ НАПРАВИ СТАТИСТИКАТА СЪС „СЕРИЙНИЯ ПОДПАЛВАЧ”!

 

Срещу 25-годишния Петър Марков, на когото варненската полиция залепи етикета „сериен подпалвач”, няма дори работно обвинение, което да му вменява вина за палежи на автомобили. Това обяви пред Topnovini.bg неговият адвокат Васил Ставрев (на снимката). „За мен е пълна загадка защо от Дирекцията на МВР във Варна излязоха със съобщение, че е разкрит извършителят на 11 палежа на автомобили”, недоумява защитникът.

В сутрешните часове на 27 април, неделя, Петър е задържан в полицията, след като униформени от І РУП го обискирали на бул. “Сливница” и открили у него незначително количество тревна маса. При претърсване в дома му са иззети общо 120 грама див канабис, за който все още не е установено дали съдържа психоактивно вещество. Разследващият полицай Йордан Йорданов повдига работно обвинение на Петър, след което го освобождава от ареста, което става в присъствието на адвоката. На следващия ден бабата на момчето позвънила на Ставрев, за да му каже, че внукът й все още не се е прибрал вкъщи. Едва тогава защитникът разбира, че Петър е задържан с прокурорско постановление за 72 часа.

„Никой предварително не ни каза, че има подобни намерения. Работното обвинение касаеше единствено притежанието на наркотични вещества. При разпита на Петър дори не бе намекнато, че има подозрения за съпричастност към палежи на автомобили”, подчерта адвокат Ставрев.

С мотива, че държавното обвинение не работи за журналистите, говорителката на Районната прокуратура Десислава Йотова отказа да съобщи как колегата й Марин Дочев е стигнал до извода, че младежът е извършител на автопалежите. „Предполагам, че оперативни работници са провели беседи с него, но как точно е станало това, с каква методика – това не мога да кажа”, добави адвокатът. Той опитал да разговаря с Петър, но младежът бил видимо неадекватен и не могъл да обясни какво се е случило по време на повторното му задържане.

Дори и полицията да е изтръгнала по някакъв начин самопризнания от Петър, те не могат да бъдат годни, защото той е невменяем, отбеляза адвокат Ставрев. Тук обаче възниква резонният въпрос – ако за канабиса от МВР са имали основания да задържат младежа и да му повдигнат работно обвинение, то с какви данни са разполагали за палежите, щом разследването не е стигнало дори до етап „работно обвинение”.

“При това условие от къде на къде полицията си позволява да набеждава Петър за сериен подпалвач“, пита неговият адвокат, който е бивш дознател. А отговора, който дава, е, че очевидно някой е искал да си направи статистиката, като за целта е употребил термина „уличен”, който междувпрочем от години не фигурира в Наказателно-процесуалния кодекс, подчерта Васил Ставрев.

www.varna.topnovini.bg

 

 

Source Article from http://afera.bg/mishena/60703.html

ДОКОГА ВОДЕЩИТЕ ЩЕ СКАЧАТ ОТ ТЕЛЕВИЗИЯ В ТЕЛЕВИЗИЯ

 

Кое е първото нещо, което ви хрумва, когато чуете името на Лари Кинг? Повечето се сещат за куп негови знакови интервюта и изтръгнати тайни от световноизвестни личности. Някои сигурно са чули, че е имал 7 съпруги. Други знаят, че е евреин. Но всички го свързват със CNN, където един от знаковите водещи прекарва четвърт век. Лари Кинг ще остане в историята на телевизионния канал, който ще се хвали още дълго, че е имал такъв журналист, постигнал рекордни рейтинги и донесъл милионни печалби на телевизията. Лари е емблемата на CNN, така, както Пеле е футболният герб на Бразилия, а Марадона на Аржентина.

В България не само нямаме водещ от неговия ранг, но телевизиите вече нямат свои лица. Покрай несекващите трансфери на журналисти от един канал в друг зрителите вече се объркват коя програма гледат и остават с усещането, че в България има само една телевизия. Каквато по Татово време беше БНТ. 

Ани Салич, която дълго време бе знаковото лице на Би Ти Ви, вече е в “Нова”. Ани Цолова и Виктор Николаев, доскоро също гордост на Би Ти Ви, се преместиха при конкуренцията. Същото се отнася за Миролюба Бенатова. Иван Гарелов, част от историята на БНТ, се труди в Тв 7. Кеворк Кеворкян, чиято „Всяка неделя” от най-силните й години ще остане в златния фонд на БНТ, е водещ в “Нова”.  Витомир Съраиванов, свързан с куп предавания на “Нова”, сега е на екрана на Тв 7. И Мартин Карбовски, нашумял със своя „Отечествен фронт” по “Нова”, в момента е в Тв 7. Рачков и Зуека – най-добрите водещи на шоу програми, които превърнаха „господарите” в екранен знак на Би Ти Ви, разсмиват аудиторията на “Нова”. Сашо Диков, стартирал пътя си като спортен журналист в БТН, превърнал се в политически анализатор със специфичен стил в “Канал 3″, е сред сегашните гордости на “Нова”. Обмисля обаче да се премести в Би Ти Ви. Димитър Цонев, изгрял на екрана на БНТ и преминал през Би Ти Ви, се върна отново в телевизията майка. Доскорошната му партньорка Цветанка Ризова, работила дълго в “Нова”, намери пристан в Би Ти Ви. 

Кашата става още по-голяма, защото телевизиите губят специфичния си облик не само заради трансфера на журналиститите, а и поради еднообразието на програмите. В предаванията се канят едни и същи гости, което до известна степен е неизбежно за малка страна като България. В сутрешните блокове Бойко Борисов се включва по телефона за Би Ти Ви, след това влиза в студиото на “Нова”, а малко по-късно гостува в коментарно предаване в БНТ. Последователността може и да е в обратен ред, а в сценария се включват всички останали политици. 

По Би Ти Ви Слави удари рекордни рейтинги с надпяването на деца в конкурса, който откри талантливата Крисия. Малко по-късно по “Нова” Магърдич Халваджиян направи аналогично шоу, кръстено „Големите надежди”. Двамата продуценти започнаха да спорят на кого първи е хрумнала идеята. По Би Ти от години върви „Търси се”, в което се правят тв портрети на известни личности, като се интервюират и техни близки и приятели. Същият е замисълът на предаването на Ани Салич по “Нова” „Извън новините”, заради което екипът на първото се оплака, че е окраден от второто. 

Най-уникално е положението през уикенда. Тогава публицистични шоута водят Антон Хекимян, Светослав Иванов, Кеворк Кеворкян, Сашо Диков, Мартин Карбовски, Асен Григоров и жена му, Люба Кулезич. Сценариите навсякъде са идентични. Интервю с политик, по-лежерен разговор с фолк певица или актьор, в някои случаи заменен от врачка, репортаж от провинцията, непременно коментиран от гости в студиото. Напоследък е задължително да се канят журналисти, които да обсъждат събитията от седмицата, без да казват нищо по-различно от това, което са написали във вестниците, публикували в сайтове и блогове. Най-добре е гостите да се скарат, да стане сеир, рейтингът да скочи. 

Сутрешните блокове са като две капки вода. Политици и журналисти обсъждат едни и същи актуални теми от предишния ден. Непременно се правят 2-3 репортажа за битови проблеми на хората. Много е модно да се ходи в ромски квартали. Най-добре е, когато някой от гостите напопържа свой противник. Сайтовете реагират светкавично и съобщават, че в еди-кое си студио е станал панаир. За женските шоута, задължителни за всяка телевизия, дори няма смисъл да говорим. Всички те са направени като под индиго от „На кафе” с Гала.   

Въпреки пълната съдържателна унификация на предаванията в тях се подвизават и едни и същи коментатори, които биват налагани в различни периоди от време в зависимост от конюнктурата в страната. Предпочитат се скандални личности, най-добре страдащи от логорея, които обичат да се обръщат директно към политиците и да им дават съвети, обръщайки се към тях на малко име. Добре е да могат да надвикват останалите в студиото. Така напоследък Илияна Беновска, която показва повратливост в смяната на политическите си пристрастия, преминава през  всевъзможни студиа. Зрителите вече знаят не само какъв есемес са й изпратили Борисов или Станишев, но дори, че навремето напористата радиошефка е чистила жилищен блок. Тя, разбира се, не е единствената. Списъкът е дълъг и включва неизменните социолози, експерти като Михаил Константинов и Владо Каролев, актьори като Христо Мутафчиев, който внася цвят в студиото с вкуса си към по-нецензурния дискурс.   

В пълната бъркотия уникален стил на водене успяват да запазят малцина. Един от тях е Милен Цветков, който винаги има нестандартна гледна точка към темите, стреми се да кани гости с ярки позиции и не се притеснява да влиза в яростен спор с тях. Както и със зрителите, на които не се сърди, когато понякога го ругаят. Запазената марка на Сашо Диков е да броди като Стажант из парламента и да прави комплименти на депутатките за външния им вид или да пита кой е купил джипа на Деница Гаджева. Изглежда самодейно, но на някои зрители им е забавно, пък и понякога политиците се изпускат за свой гаф. Останалата част от предаването му върви по позната схема на разговори с гости. С някои от тях Диков е безкомпромисен и може да ги изпоти. С други обаче е значително по-мил. 

Слави Трифонов, без значение кой какво мнение има за него, си остава рейтингова гордост на Би Ти Ви до голяма степен и заради талантливите музиканти и актьори и добрия сценарен екип. Зуека и Рачков са безспорно най-добрите импровизатори, естествени, с чувство за хумор и страшно талантливи. Венета Райкова е най-голямата майсторка на професионалното подвеждане. Седи срещу госта, прави се на наивна и така изтръгва точно тези признания, които иска да чуе. На някого може да не му харесва, но е различен стил, което е качество. 

В случая не говоря за сериозна журналистика и задълбоченост, които са задължителни за тежките публицистични предавания – у нас те отдавна са демоде. По-скоро това ниво е непостижимо.  А водещите се сливат в един уголемен образ на човек, който стои в студио пред камери и аутокю. Задава едни и същи и рядко точните въпроси. Интересува се от едни и същи хора. Кани през седмица едни и същи коментатори.  

И така, докато се премести в друга телевизия. Където продължава да прави същото. Докато се пенсионира. Но не като Лари Кинг!     

 

Кристина Патрашкова

www.glasove.com

  

 

Source Article from http://afera.bg/pozitsia/60698.html

СКАНДАЛ! ДАНС-ШУМЕН ХВАНА КОНТРАБАНДИСТ НА ЦИГАРИ, ПОКРИВАН ОТ „ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ” –ВАРНА, СЛЕД КАТО ВАРНЕНСКИ ЧЕНГЕТА ОТКАЗВАТ ДА РАБОТЯТ ПО СЛУЧАЯ!


Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

Незабавно уволнение на директора на ОД на МВР – Варна и проверка на Районна прокуратура – Варна!

СКАНДАЛЕН ПОЗОР! ЧЕНГЕТА ПРИПИСАХА 11 ПАЛЕЖА НА МОМЧЕ С МЕНТАЛНИ ПРОБЛЕМИ, КОЕТО Е С РАБОТНО ОБВИНЕНИЕ НЕ ЗА ПОДПАЛВАНЕ НА КОЛИ, А ЗА … КОНОП.

Грандиозна измама оповестиха от ОД на МВР – Варна, подплатена с мълчаливото съучастие на Районна прокуратура – Варна, във връзка с „разкрития” „подпалвач” на автомобили във Варна. Варненската ОД на МВР, под ръководството на Чавдар Нанков – „Чавката”/ „Барби”, гръмна, че бил заловен 25-годишният П.М., който запалил 11 автомобила във Варна и бил арестуван. Това обаче е пълна лъжа, разкри АФЕРА. П.М. е бил задържан в неделя – 27 април сутринта НЕ ЗАРАДИ ПОДПАЛВАНЕ НА АВТОМОБИЛИ, а защото в себе си е носил изсушена трева, тип коноп. П.М. дори не е бил арестуван, тъй като е с психични проблеми, не му е подвигнато официално, а РАБОТНО ОБВИНЕНИЕ за 72 часа и то за конопа, а НЕ ЗА 11 ПАЛЕЖА. Очевидно впоследствие, след като става ясно, че П.М. е с психитрична диагноза, ченгетата му приписват 11 от палежите на коли.

 

Source Article from http://afera.bg/mishena/60693.html

СКАНДАЛЕН ПОЗОР! ЧЕНГЕТА ПРИПИСАХА 11 ПАЛЕЖА НА МОМЧЕ С МЕНТАЛНИ ПРОБЛЕМИ, КОЕТО Е С РАБОТНО ОБВИНЕНИЕ НЕ ЗА ПОДПАЛВАНЕ НА КОЛИ, А ЗА … КОНОП.

 

Грандиозна измама оповестиха от ОД на МВР – Варна, подплатена с мълчаливото съучастие на Районна прокуратура – Варна, във връзка с „разкрития” „подпалвач” на автомобили във Варна. Варненската ОД на МВР, под ръководството на Чавдар Нанков – „Чавката”/ „Барби”, гръмна, че бил заловен 25-годишният П.М., който запалил 11 автомобила във Варна и бил арестуван. Това обаче е пълна лъжа, разкри АФЕРА. П.М. е бил задържан в неделя – 27 април сутринта и НЕ ЗАРАДИ ПОДПАЛВАНЕ НА АВТОМОБИЛИ, а защото в себе си е носил изсушена трева, тип коноп. П.М. дори не е бил арестуван, тъй като е с психични проблеми, не му е повдигнато официално, а РАБОТНО ОБВИНЕНИЕ и то за конопа, а НЕ ЗА 11 ПАЛЕЖА. Очевидно впоследствие, след като става ясно, че П.М. е с психитрична диагноза, ченгетата му приписват 11 от палежите на коли.

Според адвокатът на П.М. – адвокат Ставрев, на него не му е известно на момчето да е повдигнато обвинение за 11 палежа на автомобили, още повече, че той изобщо не е бил задържан за това, не е бил в ареста, а е закаран в психо-болницата след задържането му в неделя сутринта.

Днес корифеите на милиционерската мисъл в морската столица оповестиха тържествено, че именно П.М. е арестуваният за 11 палежа на коли в морската столица.

Никъде в съобщението на полицията не се казваше, че П.М. е с психо-диагноза, както и че е задържан на 27-ми НЕ ЗА ПАЛЕЖИ, а защото е носил коноп в себе си.

Впоследствие сайта „Топновини Варна” разкри, че П.М. е „невнеяем”, както твърдят от Районната прокуратура:

Криминалистите са установили по безспорен начин, че 25-годишният варненец с инициали П.М. е извършител на палежите, а почеркът е един и същ. Мишена на посегателствата му са били кабриолети, паркирани в централната част и в кварталите Трошево и Възраждане. По думите на разследващите той разрязвал с нож „гюрлюците” на колите, след което хвърлял възпламенени кофички от кисело мляко. При обиска на извършителя, който е задържан на 27 април в района на бул. “Сливница”, полицаите открили малко количество марихуана.”

АФЕРА настоява да бъде официално РАЗКРИТО КАК ТАКА ЧЕНГЕТАТА ПРИПИСАХА 11 ПАЛЕЖА НА КОЛИ НА МОМЧЕТО, КОЕТО ИЗОБЩО НЕ Е ЗАДЪРЖАНО ЗАРАДИ ТОВА!

КАК ТАКА ЗА ДВА ДНИ – ПОНЕДЕЛНИК И ВТОРНИК – ПОЛИЦАИТЕ „БЕЗСПОРНО” УСТАНОВИХА, ЧЕ ТОЧНО П.М. Е АВТОР НА 11 /!!!!!/ ПАЛЕЖА!

И ЗА ПЪЛЕН ИДИОТ ТОВА Е ГРАНДИОЗНА ИЗМАМА И ЛЪЖА.

АФЕРА НАСТОЯВА ЗА НЕЗАБАВНОТО УВОЛНЕНИЕ НА ДИРЕКТОРА НА ОД НА МВР – ВАРНА, КАКТО И ЗА ПРОВЕРКА НА РАБОТАТА НА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – ВАРНА, КОЯТО ОЧЕВИДНО Е СЪГЛАСНА С ПОДОБНО РАЗСЛЕДВАНЕ – УРБУЛЕШКАТА НА „НЕВМЕНЯЕМ”!

Afera.bg

Source Article from http://afera.bg/mishena/60683.html

РПГ: БОЙКО Е НАЙ-ПОЗОРЕН, ЦВЕТАНОВ И КАЛИНКА – ЕДНАКВО НЕКОМПЕТЕНТНИ В „СТЕНАТА НА ПОЗОРА”

 

Движението на Николай Цонев назова поименно ГЕРБаджийските разбойници в Пловдив, местни общинари ги следят зорко отстрани. Бойко Борисов = Филип Златанов. Цветан Цветанов = Калина Илиева. Симеон Дянков = Искра Фидосова. Мамин Ваньо = Стоян Стоянов „Чистотата“. Това са имената на най-позорните ГЕРБаджии, които оглавиха “Стената на позора“ представена от Движението за справедливост – РПГ вчера в град Пловдив. „Живяхме в държавата на абсурдите- държава, която тероризира по съдебен, психически, финансов и морален начин тези, които с труда си съществуват в територията на „Калинките“. Ако общото мълчание не бъде нарушено, този терор ще продължи в изпълнение на нови Борисовци и Цветановци.

 Затова ние сме тук – да се борим с ГЕРБаджийщината и да потърсим не само политическа, но финансова и персонална отговорност за преките и косвени загуби, нанесени от тях.“ , започна представянето Николай Цонев.

„Тази „Стена на позора“ е твърде недостатъчна за всички ГЕРБаджии, заслужили да бъдат на нея. За това започваме с тези осем имена, обединени по следните признаци – първата двойка „Борисов-Златанов“ са свързани чрез натиска и репресията, оказвани един път от правителството, друг път от Комисията за конфликт на интереси. Втората двойка „Цветанов-Илиева“ са по признак образование и компетентност, третите са по признак терор и следват вашият „Мамин Ваньо“, заедно със Стоян Стоянов, който е шеф на „чистотата“ и известна личност в Пловдив.“, заяви председателят на Движението.

В същото време, от другия край на площада на Съединението, местните общинари наблюдаваха зорко Цонев и компания. „Пловдив е отдавна окопан от ГЕРБаджийската власт, така че не се учудваме, че ни следят изкосо“, коментира бившият военен министър.

След като учредиха поредния местен клуб, Движението на репресираните от ГЕРБ представиха Илко Дишков – отговорник на РПГ за Пловдив. Дишков е бивш служител на Гражданска защита, „Достоен гражданин“ на гр. Пловдив за спасяването на 20 човека по време на горските пожари в Странджа планина. През 2009г. представители на мутромилиционерската мафия от ГЕРБ изфабрикуват обвинения срещу него и той е уволнен от работата си. Впоследствие, вкарва случая си в съдебна зала и е оправдан по всички обвинения.

Afera.bg

Source Article from http://afera.bg/mishena/60669.html

ХА-ХА-ХА! ВАРНЕНСКИТЕ ЧЕНГЕТА „ЧАВКИ” НАБУТАХА ЕДИН ДА ОТГОВАРЯ ЗА 11 ПАЛЕЖА НА КОЛИ

 

25-годишният П. М. от Варна е уличен в запалването на 11 коли. Мъжът е арестуван при специализирана полицейска операция по линия на палежи на автомобили, съобщават от полицията. Унищожените от младия мъж коли са били паркирани в централната част на града и кварталите „Трошево” и „Възраждане”, а престъпните деяния са извършени в периода от 10 до 23 април.

По всички случаи са образувани досъдебни производства, които се водят под надзора на Районната прокуратура. П. М. е с чисто съдебно минало. Той ще прекара в ареста 72 часа, съобщава сайта „Топновини Варна”.

Междувременно през изминалата нощ отново е горял лек автомобил „Мерцедес”, паркиран до хижа в село Звездица. Сигнал за пламналото возило е получен около 3,20 часа. Колата е напълно унищожена.

Както се и очакваше варненските корифеи на милиционерската мисъл заловиха и набутаха някой си П.М. да отговаря за всички палежи, за да си оправят „статистиката” на заловени „11 извършителя”. Тепърва ще става ясно обаче дали точно П.М. единствен е палел автомобили.

Защото районната прокуратура, която също очевидно е „чавкова” ще трябва да доказва всеки един палеж. А като е ясен капацитета на „оперативната” мисъл в ОД на МВР – Варна, грамофон свири, нови палежи се очакват.

Afera.bg

Source Article from http://afera.bg/skandalno/60664.html

БАЦАТА БИЛ ОБИДЕН И ПОДЦЕНЕН, ИМАЛ 4-5 ХОТЕЛА И 30-40 МИЛИОНА ЕВРО, „АФЕРА” И ТОМОВА МУ ПАК КРИВИ

 

Старата ни дружка Христо Асенов – Бацата бе почетен тези дни от жълт вестник, в който анонимен невчасник бе сътворил истински тюрлюгювеч от глупотевини по негов адрес, включително и тъпотията, че Бацата се криел дълго време в чужбина, за да го застигнел куршум. В дописката на жълтия вестник е разкрита „фундаменталната” новина, че Бацата имал хотел в Обзор, както и във Франция.

По традиция Христо Асенов – Бацата, от години фиксиран във Веселина Томова, взе, че припозна Томова като автор на тъпоумната жълта дописка. И вместо да се обади на Томова, прозвънил общ приятел на двамата, възмутен и изпитващ болки и страдания, че „го били подценили”. Той имал не два хотела, а четири – пет плюс 30-40 милиона евро, а не както „пишела Томова” няколко милиона.

За сведение на Бацата, нито Томова, нито АФЕРА пише анонимно в жълти ветници. Томова си има сайт, който се нарича АФЕРА и ако поиска да напише нещо за Христо Асенов – Бацата, той самият е наясно, че ще се получи истински сензационно четиво. Томова, когато е трябвало е писала за Бацата – във времена, в които никой не смееше да му спомене името. Освен това не друг, а Томова седя на масата в кафене „Кристал”, когато стреляха по Христо Асенов и за сведение на идиотския жълт дописник нито едно от описаните имена на ченгета в жълтия вестник не е седял на масата на Бацата в онзи момент.

АФЕРА и Томова от много време са наясно, че Бацата пребивава във Франция и ако сме сметнали, че това е „голяма новина”, досега да я бяхме написали в АФЕРА. Но не сме преценили, че Асенов ни е приоритет.

Вместо да се вторачва в Томова, Бацата нека се огледа в измекярското „приятелско” обкръжение на варненска територия, чиито слуги пишат анонимно в жълти вестници.

Когато има да каже нещо Томова, го прави в АФЕРА. И хич не и пука нито от Бацата, нито от филанкишията.

Толкова.

 

Afera.bg

Source Article from http://afera.bg/skandalno/60659.html

ПРОПОВЕД ЗА НЕГЪР

 

Мислите ли, че не е политкоректно да казвам негър? Мислите ли, че циганите стават по-грамотни, като ги наричате роми? Ако така мислите, по-добре недейте да мислите. Една патка мислила, мислила и …
Миналата седмица провъзгласиха двама папи за светци. Стекли се един милион немислещи католици, президенти като Р. Мугабе на Зимбабве и българския.

В “Ад” от Данте има папи. Те са в осмия кръг на ада заради “симония” – сребролюбие и търговия с църковен сан. Те продавали индулгенции, опрощение на грехове от името на Всевишния. Католиците мислят, че папата е наместник на Бог и Негов касиер на земята.

Осмият кръг на ада можете да го видите в гравюрите на Гюстав Доре към “Божествената комедия” на Данте Алигиери. Небесата са седем, затова казваме “да си на седмото небе”, но кръговете на ада са девет. По-ужасен от осмия кръг е само деветият; в него е Юда, който продал Христос за трийсет сребърника.

В осмия кръг са и мъжеложците, сиреч “гейовете”, защото те престъпили закона на природата. Ако България продаде природата си на “Шеврон”, чакат я адски мъки.

Ако са ви досадни текущите новини от Ватикана, адът на Данте и гравюрите на Гюстав Доре, тогава гледайте трета част на филма “Кръстникът”, който Франсис Форд Копола направи по романа на Марио Пузо. Там в достъпен за вас вид ще схванете какъв е бизнесът на Ватикана и ще се смеете, колчем видите педофил в сутан (расо) молитвено да вдига ръце към небето.

Не могат да ни забранят да се смеем. Може да е сатанинска черта това; има сатанински смях, няма божествен смях, има гняв Божи и Божа милост. Ала в душите си всички носим и Бога, и Сатаната. Човеците не са компютри, шегуват се, измислили карикатурите, комедиите и комиксите. За разлика от роботите ние имаме нужда понякога да се посмеем над себе си и на този луд, луд свят, който наддава хиляди долари за гащите на някоя филмова звезда. Фетишистите не ги зная в кой кръг на ада са, вероятно в третия ведно с християнските набожници и църковници, търгуващи с мощи на светии и парченца от Христовия кръст (от него вече има десетки куб. метри дървен материал). Българските мутри фетишизират тунингованите си автомобили, купуват си званието архонт, което българските папази им продават (симония) срещу опрощение свише за убийствата, които папази и мутри заедно извършват и заедно ламтят да присвоят черковните имоти.

Сегашният нов папа, латиносът Франциск вдъхна надежди отначало. Негърът Барак Обама също вдъхна надежди отначало. Но и двамата са под “желязната пета” на бизнеса, казано по джеклондоновски.

El papa Francisco concede una segunda vida al banco del Vaticano. Новият папа Франциск склонил за втори живот на Ватиканската банка, която се опозори с пране на мръсни пари и убийства.

Я по-добре много-много да не му мислим, ами да се посмеем. Журналистът Nicholas Kristof е носител на две награди “Пулицър” и е op-ed columnist в “Ню Йорк Таймс”. Сериозна работа. Но ни поднася порция смях. Повдига жизненоважния за човечеството въпрос дали Уди Алън е педофил, който насилвал доведената невръстна дъщеричка на Миа Фароу. Световната мрежа бъка от смешки за Dubya (прякора на Буш-син) и с клюки дали US президентът Обама и жена му Мишел се развеждат и дали Мишел е мъж травестит, а Барак Обама е гей, което не е подсъдно, нито дори обидно, така че е политкоректно. През 1949 г. се появи “Вторият пол” (Le Deuxieme Sexe) на феминистката философка и екзистенциалистка Simone de Beauvoir ,”третият пол” бе легализиран наскоро в Австралия и ще бъде легализиран в Германия, а мъж, висш US дипломат в България, парадира публично с “мъжа си”, за да ни научи на толерантност и политкоректност. “Нюзуик” писа, че Грегъри Хюстън, докато бил на служба в София, продавал на български мафиоти визи за САЩ. На снимката виждаме атлетичен негър, но “Нюзуик” политкоректно не казва “негър продавал визи в България”. Какво и е на думата негър? В поробена България имало народни песни за три синджира роби и за цър арапин Муса кеседжия. През 1876 г. било Априлското въстание. Същата година Марк Твен започнал да пише за приключенията на Том Сойер, приятеля му Хък Фин и техния приятел негъра Джим. Сега – главоблъсканица за политкоректните редактори. Как да се редактира “негърът Джим” на Марк Твен. Как Отело да не е мавър? Как лихварят Шейлок от “Венецианският търговец” да не е евреин? Не им е лесна работата на политкоректните. Йордан Радичков, за да е политкоректен, каза по телевизията, че тефтерчето на Сорос е чисто като тефтерчето на Левски. Нека Бог му прости.

Бог няма да прости на украинеца Хрушчов, че подари Крим на Украйна. Бог няма да прости на Путин, че и той като Хрушчов играе шах с Дявола.

Арсений Яценюк, когото мислещи патки мислят за украински началник, каза, че Русия иска да започне трета световна война. Смешки. Путин и Обама също си размениха смешки. Путин каза безвкусната смешка, че Обама е благороден и смел и би му се притекъл на помощ, но се надявал да не се наложи. В Южна Корея, тъкмо когато потъна ферибот с 476 души на борда, Обама отвърна с двойно по-безвкусната смешка, че би се притекъл на помощ на Путин, ако се дави; той бил много добър плувец в Хавай.

Негрите са фантастични баскетболисти, боксьори и спринтьори, но не са добри плувци. Единственото изключение е Сабир Мухамад, но изключението потвърждава правилото. Има студии защо негрите не са добри плувци, но обясненията опират до анатомичните им особености и не е политкоректно да задълбаваме.

Светът се заинтересува, когато Хрушчов започна да играе шах с Дявола. Вестниците в САЩ излязоха със снимки как Хрушчов млати с обувката си по банката, според други вестници по трибуната на Общото събрание на ООН на 23 септември 1960 г. Снимките бяха монтаж, това днес е вън от съмнение. Но Хрушчов, вън от кожата си, каза “Ще видят те (САЩ) Кузькина мать!”. Преводачите в ООН не можаха да преведат “Кузькина мать”. По-късно се заговори за “Царь-бомба” по аналогия с “Царь-пушка” в Кремъл, макар че и в Донецк, където сега има събития, има копие на “Царь-пушка”. Също като “Царь-пушка” и “Царь-бомба” гръмна само веднъж. Това стана на 30 октомври 1961 г. на архипелага Новая земля в Северния ледовит океан. Проектът за водородна бомба със 100 мегатона TNT еквивалент бил на съветски учени, сред които и академик Сахаров, който после стана дисидент. Мощността била снижена на 58 мегатона поради страх от непредвидими последици.

На 14 октомври 1962 г. започна кубинската ракетна криза, когато разузнаването каза на US президента Джон Кенеди, че на Куба има стартови съоръжения и съветските атомни ракети пътуват по море към острова. Ако сте преводач, да знаете, че в Русия казват “Карибска криза”, в US “Кубинска криза”, в Куба “Октомврийска криза”. Ако не сте преводач, знайте, че светът никога не е бил тъй близо до катастрофа. В сравнение сегашната криза е шегаджийска. Тогава в БТА не си ходехме вкъщи, щото какъв смисъл да те свари вкъщи краят на света. Воглаве с директора Лозан Стрелков следяхме телексните емисии по радиоефира, дремехме по фотьойлите, пиехме водка, пушехме непрекъснато и така през 13-те дни до 28 октомври 1962 г., когато Никита Хрушчов престана да се перчи, клекна пред САЩ, съветските кораби с ракетите на борда реверсираха насред океана и поеха обратен курс.

Устремен да реверсира разпадането на СССР, Путин също играе шах с Дявола. Той играе с енергийни гиганти, които са по-силни от Вашингтон, Брюксел и НАТО взети заедно. Числата са главозамайващи. “Човек дори се бои да изрече тези грамадни числа”, каза Путин. Вярно, трудно е човек да си представи един и половина трилион долара. Само от Exxon Mobil – най-печелившата US, всъщност не US, а транснационална компания в комбина с предимно държавната “Роснефт” – най-голямата петролна компания в света – половин трилион за шистов газ (какъвто вече не щат в САЩ) за фракинг в Сибир, сондиране в Северния ледовит океан, огромен терминал за природен газ в руския Далечен изток, срещу което за “Роснефт” и неговите дъщерни компании големи дялове от полетата на “Ексон” от Мексиканския залив през Тексас до Аляска. Royal Dutch Shell и British Petroleum не са много по-назад.

Тръпки ме побиват. Напомня ми за великите планове на комунизма великите сибирски реки да потекат наобратно, съсипване на морета като Аралско море и т.н. По-страшно от 100-мегатонната “Царь-бомба”. Страшно като гениалния сифилитик Ленин. Той живеел в Цюрих срещу клуба на дадаистите. Дадаист бил поетът Аполинер, художници, писатели. Нарекли се дадаисти, когато ръгнали с нож френско-немски речник и върхът на ножа спрял на френската дума “дада”, както децата наричали дървените си кончета. Онзи ден се събрахме в приятната кръчма на дадаистите в София на улица “Бенковски” срещу банката. С китари, кубински дами и кубинска музика чествахме годишнина на нашата приятелка Мариана, да не си помислите, че сме чествали Ленин.

Димитри Иванов

В. Сега

Source Article from http://afera.bg/pozitsia/60653.html

БАРЕКОВ: БОРИСОВ И МЕСТАН ПОДГОТВЯТ ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ВОТА


Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

„РАЗКОПКИТЕ” НА ТРУПА НА БУРГАСКИЯ БИЗНЕСМЕН СТОЯН СТОЯНОВ ОТ ПОЛИЦАИ И ЗАПОДОЗРЯН НЯМАТ АНАЛОГ В СВЕТОВНАТА ПРАКТИКА!

 Стоян Петров е и изключително неудобният очевидец на зам-шефа на ГДБОП Валентин Цоновски, който заедно с него извършва НЕДОПУСТИМО, НЕЗАКОННО И ПРЕСТЪПНО изравяне на трупа на убития Стоян Стоянов. От СРС по делото се вижда как шефа на „Терор” в ГДБОП Валентин Цоновски „се уморил”, Руслан от БОП също „се уморил” и те дали на Стоян Петров да копае и да разкопава като остави ДНК- то си по гроба и останките на Стоянов. „Професионализмът” на бопаджиите е съкрушаващ: първо, Стоян Петров може да ги убие с лопатата, той и без това е обвинен за двойно убийство във Варна. Второ, можели са да го „самоубият”, но още очевидно не е бил дошъл момента Стоян Петров да напише: „чух от умрелия Манол”, за да могат да обвинят Галин Костов и Станислав в поръчителството на убийство. На следващия ден, 9.10.2009 г., Стоян Петров в нарушение на закона е пуснат под „домашен арест” от прокурор Кипрова от Варненската окръжна прокуратура. Това става след нареждане по телефона плюс последващо писмо от шефа на ГДБОП Станимир Флоров.

 

Source Article from http://afera.bg/reporter/60648.html