Месечни архиви: октомври 2013

КАК ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА ПОДРЕДИ МИНИСТРИТЕ НА БОЙКО

 

Бориславова и Прокопиев надуват под крилото на Борисов балона на зелената енергия. Краят на Тройната коалиция е белязан от изгрева на политическия небосклон на звездата на Бойко Борисов. Зад феномена Борисов, трансформирал се от охранител, през притежател на мутренски бизнес до полицай, кмет и премиер, стоят немалко усилия на хора с положение и власт.А сред тях се откроява фигурата на Цветелина Бориславова. Любимката на всички правителства от Костов до Станишев вече не се заема с това да се хареса на властта, а директно моделира управлението.

След като ГЕРБ печели изборите, осигурявайки си половината от местата в парламента, партията е изправена пред дилемата да търси коалиционни партньори или да състави правителство на малцинството.

Кабинет в кабинета на Бориславова

Борисов бързо се сдобива с подкрепата на Костов и Мартин Димитров от “Синята коалиция”, при това без каквито и да е официално поставени условия. Така пътят към кабинета Борисов е отворен. А за съставянето на самото правителство е отворен кабинетът на…. Цветелина Бориславова.

Кандидатите се одобряват лично от нея. Министрите на Борисов се скрояват да са по мярка на интересите от „Инициатива 2021”.

В това неофициално формирование влизат приятелката на Бойко Борисов Цветелина Бориславова, Иво Прокопиев, шефът на Центъра за либерални стратегии Иван Кръстев, както и представители на Института за пазарна икономика – ексдепутатът от “Синята коалиция” Мартин Димитров, икономистите Георги Ангелов и Красен Станчев.

Сред тях е и бившият съдружник на Бориславова в СИБанк Светослав Божилов. Инициативата има ясна цел – под формата на “финансова стабилност” за страната да наложи като управленска политика в България тотален неолиберализъм. Политика, изповядвана от най-десните крила – “ястребите” на Републиканската партия в САЩ.

А кои са най-подходящите хора за това? Разбира се, финансовият министър е най-добре да е привнесен от чужбина човек, тотално скаран с условията на българската икономика, манипулируем и без ясна управленска визия.

Министри по мярка

За заместник-премиер в правителството на Борисов Бориславова и дружката й Прокопиев първо избират виципрезидента на Световната банка Кристалина Георгиева. Но вместо нея в България акостира ученикът й Симеон Дянков. По това време той ръководи програмата Doing Business, спряна наскоро от Световната банка, след като независима комисия от експерти я определя като манипулираща и вредна.

Дянков е добър приятел и съученик на спрягания за икономически министър Бисер Боев. Боев е от най-близкото обкръжение на Прокопиев, бивш изпълнителен директор на издателската компания “Икономедиа” и участник в бордовете на редица компании от кръга “Капитал”.

Медийни публикации определят номинацията му като директна заповед, дадена от Прокопиев. Чрез заемането на икономическото министерство олигархът има планове да контролира приватизацията, енергетиката (в която вече има големи апетити и проекти) и част от големите европейски пари по ОП “Конкурентоспособност”.

Твърде близките отношения на Прокопиев и Боев обаче плашат Борисов, че връзката му с кръга “Капитал” ще лъсне бързо-бързо и той се отказва от номинацията. Вместо Боев мястото заема непознатата фигура Трайчо Трайков, оказал се впоследствие инвеститор в Прокопиевия “Каолин” и човек с добри контакти в EVN (последен работодател на Трайков).

Кой назначи Плевнелиев?

Но министерските кресла за тандема Бориславова и Прокопиев не свършват дотук. Те лансират на възлова позиция и трети човек – добрия семеен приятел на Прокопиев – Росен Плевнелиев. Двамата по това време въртят бизнес в строителството.

Официално с проекта “Бизенс парк София”, а неофициално и скрито чрез офшорна схема, както показа разследване на ТВ7 преди дни, и с “Резиденшъл парк София”.

За Плевнелиев е отреден постът на министър на регионалното развитие. И това не е случайно. Акцент в управленската програма на ГЕРБ, колкото и претенциозно да звучи това за един доклад от няколко страници, е изграждането на инфраструктурни проекти. Там са съсредоточени най-голяма част от капиталовите разходи на властта. А както добре знаем, най-лесно се “усвояват” пари, когато и където са най-много.

Разбира се, медийната машина работи и за Плевнелиев. Той е представен като преуспяващ мениджър, спечелил достатъчно, че да не бъде подкупен, естествено – независим експерт и още куп суперлативи.

Без СИБанк

Няколко месеца, след като Бойко Борисов става премиер на България, СИБанк удвоява приходите си от депозити на държавни фирми и печели конкурса за разпространение на винетните стикери през следващите 4 години.

Банката реално не е под контрола на Бориславова, но тя все още притежава миноритарен пакет от финансовата институция и чрез позицията на приятеля си се стреми да спечели по-голяма експозиция на СИБанк сред държавните средства.

Бориславова напуска банката през 2010 г., когато продава остатъчния пакет от малко над 16% от акциите при обща цена от 141 млн. лв.

Така за пореден път СИБанк си потвърждава прозвището, че е банка на властта, тъй като при всяка смяна на караула се подменя и собственикът на трезора. Какво ще прави с всичките тези пари, би се запитал всеки нормален човек. Цветелина има сигурен отговор – завзема нови бизнес територии.

ВЕИ кралете

Двамата с Прокопиев заемат основни позиции при развитието на ВЕИ проекти и продажбата им на външни инвеститори.

ВЕИ секторът е голямата бомба, която ГЕРБ залага в българската икономика. По време на управлението на ГЕРБ са присъединени 10 пъти повече ВЕИ, отколкото докато на власт е била тройната коалиция.

Хора, пряко свързани с власт, получават годишно над 70 млн. лева от ВЕИ мощности, които са свързали с мрежата на НЕК по време на управлението на ГЕРБ. Това изчисли през 2012 г. депутатът от Коалиция за България Антон Кутев.

Причина за колосалното нарастване на ВЕИ проектите е, че страната ни се ангажира до 2020 г. да достигне поне 16% от потребяваната енергия да е от енерго-възобновяеми източници. Тъй като ВЕИ енергията е невъзможно да се конкурира на свободен принцип с останалите производители, управляващите залагат огромни преференциални цени за произвеждания ток от зелени централи.

Освен това държавата се ангажира да изкупува този ток преференциално и го вкарва в общия микс при изчисляването на цената. Стойността на ел. енергията изхвърча нагоре и в крайна сметка доведе до падането на Борисов от власт след серия от улични протести.

Преди това обаче хората в сянка – Бориславова и Прокопиев напълват портфейлите си от ВЕИ сделки. Как работи схемата? Компания (често с офшорна собственост) купува земеделска земя на безценица. Статутът на имота се сменя и той става индустриална площ. Така на него вече може да има строителство.

След това се появяват перките или фотоволтаиците и проектът е готов за продан. Печалбата е колосална. При цена по себестойност на всеки инсталиран мегават от около 50 000 евро и наложената временно (преди да бъде отменена в съда) такса за присъединяване към мрежата на ЕРП от 50 000 лв. и продажна цена на готовия проект от 150 – 200 000 евро на мегават, печалбата за консултантите е огромна.

А в ролята на консултант най-често влиза Иво Прокопиев. За да се случват всичките проекти обаче, е необходимо банково финансиране. Цветелина не може да търпи дълго да стои без банка зад гърба. Затова в края на 2011 г. тя придобива мажоритарния пакет в закъсалата с доста лоши експозиции Българо-американска кредитна банка.

Веднага след придобиването й Бориславова обявява, че вижда БАКБ като “зелена банка”. Но не си мислете, че това е свързано с опазването на околната среда. Просто БАКБ поема кредитирането и обслужването ва ВЕИ проектите.

Нови политически упражнения

Извън финансите банкерката продължава да опитите си за политически инженеринг. След падането на правителството на Бойко Борисов на власт дойде служебно правителство, назначено от Росен Плевнелиев. Сред министрите в него беше пълно с хора от обкръжението на тандема Прокопиев-Бориславова.

След като новото Народно събрание избра за премиер Пламен Орешарски, Бориславова и компания предприеха нови стъпки за политическо инженерство. Заедно с Иво Прокопиев и изританата от Хюлет Пакард Саша Безуханова Бориславова започна да крои основите на т. нар. президентска партия, която Росен Плевнелиев да яхне при свършването на мандата му.

 

В. Репортер

Source Article from http://afera.bg/mishena/51463.html

БОРИСОВ И ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА СА ВЪРТЕЛИ СХЕМИ ПРЕЗ ОФШОРНА КОМПАНИЯ, ВЕРОЯТНО СТАВА ДУМА ЗА СИНТЕТИЧНА ДРОГА!

 

Дадох срок на Борисов една седмица да отговори участват ли с Цветелина Бориславова в офшорни фирми, ако ли не – ще извадя фрапиращи разкрития. Мисля, че другата седмица ще се стигне до разпадането на партия ГЕРБ. Оказа се, че Борисов и Бориславова са прикривали данъци. Въртели са схеми през една офшорна компания, която е дублирала тяхна фирма в България. Най-вероятно, според мен, става дума за синтетична дрога , макар че формално се води за производство на химикали и текстил. Тази фирма е била дублирана в друга държава, която е офшорна зона, след това е била трансформирана за скриване на собствеността и по схемата на Плевнелиев са се намесили подставени лица, които не са български граждани. Разследването е много сериозно и аз ще информирам за него Интерпол, ФБР.

Под знака на най-справедливия и храбър зодиакален знак – „Стрелец” ще стартира партията на Николай Бареков. „До края на ноември ще съм готов със структури в 25 града и веднага след това подавам документи за регистрация по Закона за партиите. Ние ще сме центристко движение, ляво и дясно за нас са остарели понятия. Правителството се провали, ГЕРБ се провали. Крадат се наши идеи и се опропастяват от управляващите.

Предлагаме нов модел, при нас ще дойдат почти всички структури на Кунева. В Пловдив взимаме 200 души от нея, но за самата Кунева и за Даниел Вълчев няма място при нас. Вратите ни са отворени за хора от ГЕРБ, които са разочаровани от Борисов и Цветанов, за представители на СДС и за костовисти, но без хора, които са били в изпълнителната власт. Голямата новина ще дойде след март, когато много от ключовите кметове на ГЕРБ ще дойдат при нас.

Предстоят събития, които ще разтърсят държавата. Тези събития ще ми дадат възможност след шест месеца да управлявам. Готов съм за премиер. Всички, които идват при нас са с ясното съзнание, че идват при бъдещия премиер. Народът иска да знае кой ще го управлява, ако движението спечели властта и затова го обявявам. Промяната в политическата ситуация ще дойде след разкритията ми за Бойко Борисов. Дадох му срок  една седмица да отговори участват ли с Цветелина Бориславова в офшорни фирми, ако ли не – ще извадя фрапиращи разкрития. Мисля, че другата седмица ще се стигне до разпадането на партия ГЕРБ. Оказа се, че Борисов и Бориславова са прикривали данъци. Въртели са схеми през една офшорна компания, която е дублирала тяхна фирма в България. Най-вероятно, според мен, става дума за синтетична дрога , макар че формално се води за производство на химикали и текстил. Тази фирма е била дублирана в друга държава, която е офшорна зона, след това е била трансформирана за скриване на собствеността и по схемата на Плевнелиев са се намесили подставени лица, които не са български граждани. Разследването е много сериозно и аз ще информирам за него Интерпол, ФБР. В момента работя с две независими фондации. Едната е американска, другата е германска. Посредством тях аз ще уведомя партньорските служби на България за това разследване, каза още Бареков.

Afera.bg

Source Article from http://afera.bg/mishena/51457.html

БАРЕКОВ: АЗ СЪМ СЛЕДВАЩИЯТ ПРЕМИЕР!

Оттук-нататък предстоят събития, които ще разтърсят държавата. Тези събития след около 6 месеца ще ми дадат възможност да управлявам държавата като премиер. Аз съм единственият човек, който излиза и казва, че иска да бъде премиер на България, има качества, има поддръжката на широки слоеве от народа.

Независимо колко души ще се запишат в нашето движение, всички знаят, че идват при бъдещия премиер на България - ще бъда аз, аз ще управлявам, народът иска да знае кой ще управлява държавата. Аз ще взимам решенията и ще нося пълната отговрност.”, категоричен е Бареков.

Той допусна, че в зависимост от ситуацията и факта дали ще има избори 3 в 1 – и за президент, той би могъл да се кандидатира и за Дондуков“2, но може и да издигне една друга много достойна кандидатура - тази на сегашния вицепрезидент Маргарита Попова:Моят път е - или оттук в президентството да вляза като президент, защото аз ще се кандидатирам на предсрочните президентски избори, или малко по-нататък в Народното събрание, където ние ще бъдем очевидно незаобиколим фактор.”, допълни Бареков, като коментира социологическото проучване на Сова Харис“, но и други няколко, според които неговата формация ще бъде трета политическа сила.

Партията на Николай Бареков ще бъде регистрирана по-рано от планираното - вероятно още в началото на декември в зала Арена Армеец“, като има вероятност тя да се яви на избори през пролетта в съюз с ВМРО на Красимир Каракачанов и други граждански движения като СИЛА и Движение за граждански контрол.

Бареков съобщи, че се очаква всеки момент цели регионални структури на партията на Меглена Кунева да се присъединят към движението му.

Той подаде ръка и към СДС и анонсира , че на по-късен етап, в началото на пролетта голямата изненада ще са кметове на ГЕРБ, които също ще напуснат формацията на Борисов за сметка на новата партия.

afera.bg

Source Article from http://afera.bg/reporter/51453.html

ЙОРДАН ЦОНЕВ: БОЙКО БОРИСОВ Е МУТРА!

 

Основателят на СИК е Бойко Борисов. Той е мутра. Казвам го от тази трибуна и изобщо не се притеснявам”, директно заяви от парламентарната трибуна депутатът от ДПС и шеф на финансовата парламентарна комисия Йордан Цонев. „Вие говорите за едно момче, което няколко месеца е продавало застраховки за СИК (депутатът от БСП Иван Иванов), а подминавате, че основателят на СИК е Бойко Борисов. Той е мутра. Нека започнем да чистим мутрите. Когато говорите, че трябва да изгоним мутрите от България, първо трябва да изчистим вашия председател”, каза още Цонев, обръщайки се към Вежди Рашидов.

Депутатите създадоха Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички случаи на грубо партизирано кадруване в държавната администрация и в други държавни структури и предприятия, извършено в периода август 2009 – март 2013 г. Гласуваха 187 народни представители, от които 186 бяха „за”, а един се въздържа.

afera.bg

Source Article from http://afera.bg/mishena/51449.html

И „МИХАЛКОВО” ВЪЗРОПТА СРЕЩУ БЕЗОБРАЗИЯТА НА АГЕНЦИЯТА НА НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ!

 

Михалково” АД стана жертва на отвратителното боравене с т.нар. „журналистика” в лицето на агенцийката на Недялко Недялков. Оказа се, че сайтът на Недялков е откраднал публикация от друг сайт, написана преди … четири години, като само е сменил заглавието. След поредната демонстрация на „журналистически авторитет” на лицето Недялко Недялков, фирмата възропта срещу „Пик”.

 “Михалково” АД протестира срещу безотговорна статия на информационна агенция „ПИК”

Във връзка с публикувания на 28.10.2013 г. текст в информационна агенция„ПИК” – „ 8 марки минерална вода могат да ни отровят! Вижте кои са!” –в който манипулативно и некоректно се внушава на читателите, че 8 марки минерална вода в България могат да ни отровят, между които е изброена и натурална минерална вода „Михалково”, „Михалково“ АД държи да внесе следната яснота:


1. Изразяваме огромното си възмущение към тази безотговорна препратка, че изброените минерални води могат да ни „отровят”. Това, че информационна агенция „ПИК” публикува статия без автор, с безобразно и безобективно съдържание, ни навежда на определени размисли, една от които е: какво печели някой, който публикува лъжи за българското национално богатство –минералните води?

2. След като се свързахме с агенция „Пик” ни беше обърнато внимание, че тази статия е препечатка от е-вестник.

3. След като се свързахме с е-вестник ни беше обяснено, че последният път,когато те са публикували статия за минералните води е на 31.08.2009 г. „13минерални води с опасно много флуорид. Четете етикета” с автор Светослава Банчева. Тогава сме коментирали и тази безотговорна статия.

4. Установяваме, че агенция „Пик” просто променя заглавието на статията/внушава страх и ужас към българските минерални води/, а съдържанието не е променено /излишен труд/.

Няма как да не сме разочаровани от толкова много безотговорност. Всеки български производител влага огромни усилия, за да изгради позитивен имидж на своята продукция. Създава работни места. Създава перспективи.

ТПК „Михалково“ има над 70 годишна история. За минерална вода „Михалково”доц. д-р Лидия Владева казва: „Няма да е преувеличено, ако кажем, че минералната вода от Михалково е една уникална вода, с ценни съставки,показатели и свойства, с аналози сред известните европейски марки бутилирани минерални води”. В качеството си на производител на газирана минерална вода и на изворна вода, изследвана ежедневно лабораторно с грижа за потребителите, с всички необходими сертификати за качество-International Food Standarts (IFS), ISO 9001:2008, категорично опровергаваме внушенията за „опасност”. Напротив, водата има изключителни лечебни свойства!

ТПК „Михалково” притежава концесия за водоползване на находище “Михалково”,с. Михалково, община Девин, със сондажи 1аВП и 1 ВКП, от които се бутилира минерална вода Михалково с пълноценно съдържание на свободен въглероден двуокис. Водата извира от 70 метра дълбочина с температура 24,5°С в екологично чист регион в Западните Родопи и притежава множество лечебно-профилактични свойства. Тя е единствената естествено газирана минерална вода у нас и на Балканите, както и една от малкото минерални води в Европа, които се добиват в естествено газирано състояние. Благоприятна е за лечение на заболявания на сърдечно-съдовата, храносмилателната, нервната система и на ендокринно-обменни заболявания. На етикета е указано съдържанието на флуорид и че не е подходяща за всекидневна употреба от ДЕЦА под 7 годишна възраст. Внушението, че е опасна за всекидневна употреба от всички над тази възраст, е погрешно и некоректно!

Накрая бихме искали да подчертаем, че всяко разпалване на нелоялна конкуренция, „удари под кръста”, манипулации, внушения и интригантстване,не може да бъде от полза на тези, които са техните автори!

Убедени сме, че респектът и уважението към конкуренцията ще даде възможност на авторите на такъв тип статии да не разпиляват енергията си за „черенPR”, а да създават положително отношение към българското производство.

За информация от всякакъв характер винаги съм на разположение:

Димитър Дългъчев
Управител
„Михалково“ АД
tpk@mihalkovo.com

 

Source Article from http://afera.bg/pozitsia/51444.html

БАРЕКОВ РАЗПОЛАГА ШАТРАТА НА „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА” ПРЕД ПРЕЗИДЕНСТВОТО

 

На 31 октомври 2013 г. (четвъртък) в 13 ч. лидера на гражданско движение “България без цензура”, Николай Бареков, ще направи първата си изява като политик. Пред Президенството на Република България ще бъде разположена и шатрата, която обиколи страната. В нея юристите на гражданското движение ще продължат в столицата да приемат сигнали както за нарушения и за корупция, така и административни и граждански казуси.

Кампанията “България без цензура” стартира на 16 септември в един от емблематичните градове у нас, Смолян и бе закрита вчера, 30 октомври в Петрич. За този период гражданското движение обиколи близо 20 града в България и даде възможност на хората да намерят път към разрешаване на административни и граждански казуси. “България без цензура” даде трибуна и на представителите на местните самоуправления и администрации, които отказват да печелят партийни дивиденти, а са готови да оказват помощ на съгражданите си. Сигналите на граждани се приемаха и обработваха от юристите и репортерите на движението в специално пригодена за целта шатра, която се разполагаше в центровете на градовете, дни преди участието на “България без цензура” в съответния град.

По време на кампанията в по-големите градове на страната бяха открити и офиси на “България без цензура”, където хората ще имат възможност и занапред да поставят своите проблеми, да получават консултации и помощ при разрешаването им. За малко повече от месец, “България без цензура” показа на обществото, че в градовете на България има хиляди неразрешени проблеми, касаещи техните жители, показа, че администрацията у нас е неработеща, даде гласност на сигнали за корупция.

Afera.bg

 

 

Source Article from http://afera.bg/reporter/51422.html

ЙОРДАН ЦОНЕВ ПОТРЕСЕН: ИВЕТ ДОБРОМИРОВА, АСЕН ГЕНОВ, „КАПИТАЛЦИ” КАК ПРОПУСНАХТЕ КОНЦЕРТА НА ТОМ ДЖОУНС ЗА ДА НАПИШЕТЕ „ОСТАВКА”!

 

В редакцията на АФЕРА се обади потресен и възмутен депутатът от ДПС Йордан Цонев, който е посетил концерта на любимия си певец Том Джоунс в столицата. „Чрез АФЕРА се обръщам към Ивет Добромирова, Асен Генов и всичките „капиталци” – как така пропуснахте такъв концерт и да не напишете „Оставка!”? Изумен съм и изключително разстроен от пропуска ви, като се имат предвид непрекъснатите ви “интелигентни” протестни находки!”.

Чистосърдечно развълнуван председателят на финансовата комисия в парламента Йордан Цонев не се сдържал и веднага позвъни в АФЕРА: „Не вярвам на очите си! Докато пее любимият ми певец Том Джоунс няма и помен от „Оставка!”, изписана от ръцете на Ивет Добромирова и компания. „Капиталци” губят темпо и кондиция, и явно са я подкарали на дилайла”.

Afera.bg

 

Source Article from http://afera.bg/pozitsia/51417.html

ЗЪРНЕН БОС ПАК ПРЕБИ ЧОВЕК, МВР-БУРГАС ГО КРИЕ

 

Според местни ченгета, скандалният Минчо Бумбала е тартор на недосегаема банда за източване на еврофондове и търговия с гласове. На 25 октомври т.г., пред дома си в Карнобат е жестоко пребит с бухалки 66-годишният агроном с инициали Г.Г. Съдебните медици от Бургас записват в свидетелството, че човекът е със счупени крайници, множество кръвоизливи и сериозни вътрешни наранявания. Вандалският акт, втрещил цял Карнобат, трети ден отсъства от информационния бюлетин на РДВР-Бургас, алармираха ни източници от местната полиция.

Репортерската ни проверка потвърди думите им, а от областната дирекция припомниха слуховете, че областният шеф на полицията Милен Димитров имал навика сам да съставя текстовете на бюлетините и да избира кое престъпление да скрие от общественото внимание. За никого в Карнобат не е тайна, че побоят е поръчан от скандално известния с криминалните си прояви сенчест зърнен бос Минчо Гроздев, от когото трепери целия град. Гордият собственик на дълго полицейско досие е истинско страшилище за отрудените си съграждани, а в регистрите отлежават над 500 неразгледани от полицията жалби срещу него за рекет и побои. Месеци наред бизнесменът, по-известен с прякора си Бумбала, не пестял заплахи и срещу потрошения агроном заради безуспешни опити да му вземе нивите и да ползва субсидиите за тях, твърдят карнобатлии. Не случайно основните заподозрени и разпитани са точно бодигардовете на зърнения бос, допълниха карнобатските разследващи. Те се опасяват, че заради топлите връзки на Бумбала с шефа на РДВР-Бургас Милен Димитров и началника на криминалната полиция Николай Николов, случаят ще бъде покрит за пореден път.

Наше разследване потвърди, че всички досегашни разработки, досъдебни производства и дела срещу него са били прекратявани. Не случайно в града наричат Бумбала бос на карнобатската мафия, тъй като според тях, благодарение на височайшото покровителство, е изградил недосегаема престъпна група за кражба на пари от европейски фондове, обсебване на земеделски земи и язовири. Скандалното бездействие на бургаските полицаи по време на местните избори през 2011 г. потвърди съмненията. Тогава в медиите се появи запис как служителите във фирмата на Гроздев са принуждавани да пуснат бюлетина за посочен от него кандидат-кмет срещу заплахи и обещания за 50 лв на калпак. Червените депутати Атанас Зафиров и Пенко Атанасов директно заявиха, че над Бумбала е разпънат полицейски чадър по настояване на ГЕРБ. Думите им не са лишени от логика, защото каращият втори мандат начело на бургаската полиция Милен Димитров години наред бе сочен за любимия комисар на Цветан Цветанов. В Карнобат пък твърдят, че Гроздев е едноличен собственик на местната борса за купуване на гласове и е прибрал под крилото си ромските тартори, които до скоро търгуваха вота на съгражданите си в полза на ГЕРБ. Топлите връзки позволили на Гроздев да инвестира (по собствените му думи) над половин милион лева в кампанията на близкия си приятел и някогашен кмет на града Атанас Атанасов, който въпреки чувалите с пари, изгуби катастрофално последните местни избори.

Дългогодишни общински служители пък допълниха, че освен другар в алкохолните му запои, Атанасов е мозъкът на престъпните схеми, чрез които Минчо Гроздев източва пари от еврофондове. С връзките си в поземлените комисии, Атанасов набелязвал апетитни земеделски парцели в региона, които Бумбала отнемал със сила от арендаторите им. Към днешна дата фирмите на Гроздев обработват над 100 хил.дка ниви и овощни градини, половината от които нямат изрядни документи за собственост и са отнемани от ползвателите им с фалшиви пълномощни. Преди три години, учредявайки нередовно сдружение за напояване, Бумбала решава да изземе язовир от законния му ползвател, за да ползва субсидии и по рибарските програми на ЕС. Навръх Никулден 2010 г., най-доверените му гардове във видимо нетрезво състояние пребиват пазача и изваждат тапата на язовира. Само милостта на Свети Николай предпазила града от небивало наводнение, припомнят си наплашените местни жители. Вандалският акт оставя без препитание арендатора на язовира за цели две години, а умъртвената от Минчовите копои риба възлиза на над 3 тона.

Безспорно най-грозното изстъпление на Гроздев е гаврата с група немски и турски автомобилни специалисти в местния хотел. Според регистрите на полицията, екшънът се е разиграл в края на април 2010 г.. Чужденците били скъпоплатени служители на базирания в Карнобат кабелен завод “Sumitomo Electric Bordnetze”, който произвежда части за Фолксваген. Докато закусвали, Гроздев решава да покаже на “мръсните чужденци” къде им е мястото и да ги изгони веднъж завинаги от България, свидетелстват в показанията си потърпевшите служители. Трима от най-добрите автомобилни специалисти в Европа са съборени на земята с ритници, други са принудени да правят лицеви опори. Физическото насилие е съпроводено със звучни псувни и обиди на национална и верска основа, отправяни щедро по адрес на германските и особено на турските граждани. Година по-късно съдът оневинява Минчо Гроздев, а районният прокурор изненадващо отказва да вземе становище по случая.

От кулоарите на Карнобатския и Бургаски съд обясняват пасивността на магистратите със страх от полицейска разправа. Бумбала не спирал да им намеква за крепката си ученическа дружба с шефа на криминална полиция-Бургас Николай Николов и за топлите си връзки с директора на РДВР-то, които и днес са сред най-силните фигури в морския град. Роднините на жестоко пребития възрастен агроном също смятат, че височайшото покровителство и сега ще предопредели изхода на разследването, а Минчо Гроздев за кой ли път ще се размине с правосъдието.

Руслана Генчева

Source Article from http://afera.bg/mishena/51412.html

СТУДЕНТИТЕ ДА ДАВАТ ДЕНОНОЩНИ ДЕЖУРСТВА ПРЕД ПАМЕТНИКА НА АПОСТОЛА, ЗА ДА НЕ ГО РУШАТ ЦИГАНИТЕ!

 

Дори и бегъл поглед към студентската окупация показва, че мненията по нея надхвърлят многократно броя на участниците. Въпреки това изказвам и собствената си позиция, защото е недопустимо младите хора да бъдат подвеждани, и то с шаблонните методи на втръснали до болка дежурни по всичко политици и деятели.

Милиони хора в момента у нас нямат представителство в Народното събрание. Разбиването на дясното пространство има дълга история, но днес под маската на реформи то се представя за автентично. Истината е, че Реформаторският блок, който определям като реаниматорски, опитва да употреби студентите. Убеден съм, че тези хора са готови дори да се прикачат към ГЕРБ, само за да не се създаде наистина нещо дясно, което радикално да промени действителността. И тук трябва да си отговорим дали изобщо студентите можеха да окупират каквото и да е по време на предишни управления. Арести, разпити и заплахи щяха  веднага да потушат всеки опит за изява на гражданска позиция.

            За жалост, днес студентите ни показват най-лошото, на което псевдополитиците ги научиха. Да поставят своите претенции над актуалното за всички. Да неглижират образованието си, за което родителите им са спестявали може би с години, и да пречат на другите- за които загубеното време е безценно. Да не показват ясно политическите си намерения и да ги прикриват зад гражданска активност. Истината е, че дясното пространство в момента е неограничено. Студентите могат да го заемат, но като са последователни, а не в интерес на шепа абонирани за парламента продажници.

            Ясно е, че предсрочни избори ще има и те са необходими за промяна. Но проведени сега, ще бъдат от полза за изкуствено създаденото дясно и няма да помогнат за решаване на натрупаните проблеми. Тези, които ни забъркаха кашите, днес се възползват от децата ни в университетите. Явно не им стигна да употребяват нас и сега разширяват упражнението са за власт.

            Ако младите хора искат да са полезни на отровеното общество, нека протестират в библиотеките и читалищата, а не да пречат на тези, които искат да учат и да работят. Или да дават денонощни дежурства пред паметника на Апостола, за да не го рушат циганите. Разграничението между забава и стремеж към знание е въпрос на личен избор и не бива да се използва за личните каузи на шайка провалени политици, които нехаят за България.

 Димитър Корназов

Депутат от Четиридесетото Народно събрание от СДС и бивш зам. председател на СДС

 

           

Source Article from http://afera.bg/pozitsia/51409.html

В ДАНС САЩИСАНИ И ИЗУМЕНИ ОТ РЕСУРСИТЕ НА „АФЕРА”!

 

Дансаджиите и върховете на МВР са сащисани и супер впечатлени от информацията и ресурсите на работа на сайта АФЕРА, научи АФЕРА от свои брилянтни източници. Това, което потресло и изкарало от равновесие ДАНС била реакцията на АФЕРА при назначаването на новия шеф на ДАНС – Варна Цветан Панайотов. АФЕРА далеч преди официалното оповестяване на Панайотов вече бе го посочила като новия шеф.

Онова, което обаче побъркало дансаджии бил факта, че докато пред състава се четяла заповедта за новия шеф на ДАНС – Варна Цветан Панайотов – един от засечената завера от АФЕРА на ул. „Топрахисар” в морската столица, мигновено е излязла публикация в АФЕРА, че това се случва.

Костюмарчетата – дансаджии направо се втрещили, докато все още течало представянето на Панайотов, че заповедта му вече била цъфнала в сайта АФЕРА. Съвещанието по представянето на Цветан Панайотов беше на 17 октомври от 10 часа, и още течеше, когато АФЕРА съобщи какво се случва в момента в ДАНС – в 10,33 часа.

Дансаджиите били изумени и започнали даже да броят минутите и да се гледат подозрително кой „порти” четата.

И докато „агентите”, които запълват предимно рапортите си с онова, което са чели в АФЕРА, си блъскат главите откъде имаме брилянтно инфо, а не се съсредоточат изобщо да работят нещо по националната сигурност, с умиление ги предупреждаваме, че като оглавим ДАНС, много от тях ще надянат „мундирите”, т.е. униформите. Като Досев, който вече я размахва в Трето РПУ – Варна.

Afera.bg

 

 

Source Article from http://afera.bg/mishena/51405.html